2009.01.18. 12:00 – lánggitár

Az IHM után szabadon

Hallott már valaki az EejitMidget zenekarról? Nem? Hát eddig mi sem. Teljesen véletlenszerűen bukkantunk rá egy céltalan böngészés során, és meglepve tapasztaltuk, hogy a MySpace-oldaluk nyitóképén Győrfi István vigyorog bele a kamerába (de hátrébb is van egy-két ismertebb arc). Róla azt kell tudni, hogy az Isten Háta Mögött alapítótagja, csak mivel kinnrekedt Írországban, így szétváltak útjaik. Most viszont ismét zenél (immár egy éve), amolyan grunge-os rockot nyomnak, de sokaknak a sztóner is az eszükbe juthat a mélyebb riffek miatt. Egyelőre kb. ennyit tudtunk meg róluk, mivel a szűkszavú myspace-es infókon kívül (ja, lesz Ep is valamikor) csak az alábbi pár videóra akadtunk. Amúgy teljes a homály:


rock hír ihm isten háta mögött eejitmidget2009.01.17. 10:00 – aliz

Kísérlet és Koboz

Ghymes @ Papp László Sportaréna, 2009.01.10.

Állítás: azért megyünk el egy adott koncertre vagy bulira, mert a) ismerjük és kedveljük az előadót; b) sok barátunk megjelenésére számítunk. Hipotézis: elméletileg az előbbi tételek nemteljesülése esetén is élvezhetünk egy koncertet. A kísérlet ennek igazolását célozta, a kísérleti alany a Ghymes volt, a helyszín az Aréna, az alkalom: a zenekar 25 éves jubileuma.


fábry ghymes világzene aréna lány az éjszakában2009.01.16. 14:00 – ziggy_pop

Négy új Arctic Monkeys-szám

Idén jelenik meg a sheffieldi zenekar harmadik nagylemeze – az új-zélandi Wellingtonban tartott koncertjükön négy új dalt már játszottak is a sarkköri majmok. Ez volt az első Arctic Monkeys-koncert több mint egy év után, Alex Turnerék még a tavalyi fesztiválszezont is kihagyták, mivel gőzerővel (és a Queens Of The Stone Age frontemberével, Josh Homme-mal) készítik az új albumot. Valószínűleg nem lesznek C-re hangolt gitárok és füstös, belassult stoner témák, de azért ez elég bizarr párosításnak tűnik.


indie pop rock hír arctic monkeys wellington2009.01.16. 12:30 – lánggitár

Rózsaszínben úszó kutyatánc

Synchron címmel már régebb óta hallható egy új Realistic Crew-dal a híres-neves Glastonbury fesztivált is megjárt csapat myspace-oldalán, ami a még nem pontosított jövőben megjelenő friss lemezről származik. Most ennek a számnak a klipjét is meg lehet nézni alább, mégpedig egy hétig kizárólag csak itt a Lángoló Gitárokon. Elöljáróban annyit, hogy sokkolóan rózsaszín a képi világ, és igencsak rendhagyó maga az egész alkotás is, amit mellesleg az Art. No. 33809 stábja készített. Tehát itt a videó, werkfilm lentebb (még lentebb meg lehet vitatkozni mi is ez):


hír exkluzív electro realistic crew synchron2009.01.16. 10:00 – Dankó Gábor

Terjeszkedik a HMV

Érdekes, és teljesen logikus lépésre szánta el magát Anglia egyik legnagyobb zenei bolthálózata a HMV. A MAMA Grouppal összefogva tizenegy koncerthelyszín irányítását veszik át (az nem tiszta, hogy boltot is nyitnak-e ezeken a helyeken, de ésszerű lenne) és ezek szép lassan a boltlánc nevét is megkapják, legalábbis előtag tekintetében.


hír hmv lemezeladás2009.01.15. 14:00 – AronH

Club Venszdéj #1

Új heti rovattal jelentkezik a Lángoló Gitárok: csütörtökönként az ámulatbaejtően fantáziadús Club Venszdéj néven fölözzük le számotokra szubjektív kis szűrőnkkel az mp3 blogoszférát. Blog és szám sok van, az odafigyelhető határt például bőven meghaladja. Figyeljünk többen, kommentáljunk.


blog mp3 remix electro club venszdej2009.01.15. 12:00 – lánggitár

AC/DC előtt a Válasz

Az AC/DC-koncert körüli nagy jegymizériában teljesen elsikkadt, hogy az ausztrálok nem egyedül érkeznek hozzánk. Jön ugyanis velük a The Answer is, akik Jimmy Page Led Zeppelin-gitárossal közös képpel riogatnak a myspace-oldalukon. Ennek megfelelően a zenéjük is hasonlít a „már soha össze nem álló” zenekaréra, ugyanazt a blues-alapú hard rockot nyomják majdhogynem olyan minőségben, mint a The Black Crowes, bár kicsit keményebben. Amúgy észak-írek, 2000 óta léteznek, eddig két lemezük jelent meg, plusz egy rakás EP. Pár klip itt:


rock hír acdc the answer2009.01.15. 10:00 – -dj-

A zene mobilra megy

Ahogy korábban is írtuk az iTunes leveszi a digitális másolásvédelmet az árusított fájljairól. Azóta ehhez mások is csatlakoztak, mégpedig a Deutsche Telecom leányvállalatának számító Musicload. "Fontos azonban, hogy a felhasználók ne gondolják azt, ezentúl azt csinálhatnak, amit akarnak. A másolásvédelem nélküli fájlok terjesztése például a P2P-hálózatokban továbbra is bűncselekmény marad." - teszik hozzá. Segít ez vajon? Mi lehet a mentőöv a süllyedőben lévő zeneipar számára?


mobil letöltés hír