2009.08.02. 14:00 – -dj-

A hét dala (Megadeth - Head Crusher)

Semmi nem árulja el jobban a metálzene jelenlegi állapotát, mint az új Megadeth-dal, amit a myspace-oldalon lehet meghallgatni. Thrash-mánia van, kérem szépen. A száraz gitárok, a tekerős szólók, a rohanó tempók kora van újra. Még Dave Mustaine is úgy érzi, most újra helye van ebben a világban, pedig milyen tévutakat járt ő meg, akár az alkoholt, akár a lírázást nézzük. Nos, mi van most?


metál megadeth a hét dala2009.08.02. 12:33 – sixx

Metallica plays Morricone

A Metallica évek óta az Ecstasy of Gold című Morricone-darabot használja intróként, aminek metálosított átdolgozását július 28-án Koppenhágában el is játszottak a jónépnek, mert annyira kurva jó kedvük volt. Szívesen vennék egy teljes Morricone-feldolgozásalbumot tőlük.


metallica klasszik2009.08.01. 12:24 – lánggitár

Élet a Verve után

A Verve újjáalakulása úgy tűnik nem lett túl sikeres. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a tavalyi Forth című lemezüket jól megturnéztatván határozatlan időre felfüggesztették a közös munkát, az énekes Richard Ashcroft pedig elmegy szólólemezt készíteni. Viszont Nick McCabe gitáros, és Simon Jones basszusgitáros annyira egymásrataláltak ismét, hogy nem akarják, hogy az egyszálbél frontember miatt abba kelljen hagyni a közös munkát, úgyhogy alapítottak gyorsan egy új zenekart. Harmadik tagnak Davide Rossit szedték össze, aki Goldfrapp mögött szokott hegedűlni, Mig Schillace dobossal pedig teljessé vált a felállás. A zenekar Black Ships névre lett keresztelve, a bemutatkozás dalai már javában készülnek, és ha hihetünk a zenekar közleményének, hamarosan az első kedvcsináló is elérhetővé válik.


indie rock hír the verve richard ashcroft black ships2009.08.01. 09:43 – lánggitár

Pearl Jam-dalvadászat

Szeptember 20-án jelenik meg az új Pearl Jam lemez Backspacer címmel, amiről a csapat egy dalt már el is játszott élőben, illetve most még egyet meg lehet hallgatni a hivatalos oldalukon egy kazáttás magnót elindítva. Utóbbi az első kislemez, The Fixer a címe és augusztus 24-én akár vinyl formátumban is meg lehet vásárolni. A korong b-oldalán a Supersonic lesz majd, viszont ez is rajta lesz a nagylemezen egyébként, tehát inkább az artwork a lényeg benne a gyűjtők számára. A fentieken kívül a Pearl Jam kitalált egy játékot is: a Backspacer borítóját alkotó kilenc képet kell megtalálni szerteszét a neten, és mikor ez megvan, kapunk bónuszba még egy meglepetésdalt. Aki ügye, az persze már magát a számot is megtalálja, illetve kompletten az egész borítót is, de aki nem akar "csalni" az innen induljon ki.


rock hír pearl jam2009.07.31. 11:30 – lánggitár

Bloc Party: Vége?

Kele Okereke, a mellesleg Szigeten is fellépő Bloc Party frontembere elárulta, hogy semmi konkrét terve nincs a zenekarának a jövőre nézve. "Nem tudjuk mit hoz a jövő... A szerződésünk lejárt, úgyhogy... lehet hogy eltűnünk egy évre. Vagy háromra. Vagy nem csinálunk soha többet lemezt. Vagy egyből visszamegyünk a stődióba, és felveszünk egy újat. A turné végén majd meglátjuk, hogy érezzük magunkat." - közölte kissé összeszedetlenül az énekes. A Bloc Party tavaly adta ki a harmadik, erősen kétes sikereket elérő lemezét, az Intimacy-t. Ennek fényében mégérdekesebb lehet augusztus 12-én a zenekar koncertje.


indie hír bloc party2009.07.31. 10:47 – lánggitár

Jack Bruce-t meg akaják ölni

Jack Bruce, a néhai Cream oszlopos tagja nem olyan régen bátran kijelentette, hogy márpedig a Led Zeppelin mindig is szar zenekar volt. Persze pár nap múlva kapásból viszakozott is, hogy nem úgy gondolta, csak ugratta Robert Plantéket stb. A hardcore Zeppelin-rajongókat viszont ez nem igazán hatotta meg. Egyenesen odáig fajult a dolog, hogy Bruce halálos fenyegetéseket is kapott a beszólása miatt. A basszusgitáros egyébként nem igazán izgul a fenyegetések miatt, inkább jót mulat az egészen, és vígan él a Suffolk-Essex határnál lévő birtokán.


rock bulvár hír blues cream led zeppelin2009.07.31. 09:34 – lánggitár

Új Slayer-dal

Hogy pontosan mikor jelenik meg a World Painted Blood című új Slayer-album, azt nem tudjuk, viszont immár elérhető a második dal is róla, ami két napja jött ki limitált kislemez formájában. A címe Hate Worldwide, és meghallgatható alább a régebbi Psychopathy Red single-lel egyetemben. Mindkettő olyan slayeres:


metál hír slayer2009.07.31. 08:22 – lánggitár

Subscribe vs. EDDA

Július 25-én lezajlott a MTV Icon eddás fordulója Siófokon, amin a Subscribe is fellépett a Kölyköd voltam című sláger átdolgozásával. Ha valaki kíváncsi, hogy lesz a miskolci zenekar dalából szimfónikus metál, majd RATM-utánérzés, végül reggae, az nézze meg az alábbi videót, vagy menjen el most vasárnap a Zöld Pardonba:


metál hír edda subscribe