2009.08.09. 16:00 – -dj-

A hét dala (Muse - Uprising)

Ahhoz képest, hogy a Muse-dalokban akart gondolkozni, most egy lemez kiadására készül, amiről persze el is kezdte csöpögtetni az új számokat, így amolyan felemás módon hozta a tervet, mert jelenleg mindenki ezekről beszél. Mi, a héten debütált Uprisingról ejtenénk pár szót, amit a zenekar weblapján egy gyors regisztráció után meg is lehet hallgatni.


rock muse queen a het dala2009.08.07. 08:23 – lánggitár

Therapy? helyett Paradise Lost a FEZEN-en

Múltkor hírt adtunk róla, hogy a Therapy? betegségre hivatkozva lemondta a FEZEN-es fellépését, így a szeptember 12-ei főzenekar kiesett. A szervezők viszont ebbe nem törődtek bele, és kerítettek egy másik, talán még népszerűbb külföldi zenekart, a Paradise Lostot, aminek ráadásul most jelenik meg új lemeze is. Két friss dalt meg is lehet hallgatni a myspace-oldalukon.


metál hír paradise lost fezen2009.08.06. 13:34 – lánggitár

Nem lesz jubileumi Woodstock

Idén 40 éves minden fesztivál legnagyobbika, a Woodstock. Hamarosan kiadják DVD-n a rendezői változat rendezői változatának a rendezői változatát is, (mellesleg a SZIN idén külön megemlékezik róla), ehhez képest maga a fesztivál elmarad. A Central Parkba tervezett esemény nagyon környezettudatos lett volna, és teljesen ingyenes, de Michael Lang és Joel Rosenman szervezőknek nem sikerült megteremteniük a szükséges anyagi hátteret, leginkább a szponzorok érdektelensége miatt.


fesztivál hír szin woodstock2009.08.06. 12:27 – lánggitár

John Bush újra az Anthraxben

Nemrég kezdődött egy új szappanopera a metálvilágban. Illetve nem is kezdődött, csak folytatódott, mert az Anthrax már azóta folyamatosan balhézik (és nem zenél), mióta évekkel ezelőtt Joey Belladonna eredeti énekes jól kipicsázta John Bush-t egy reunion-turné erejéig, aki persze ezután vissza sem ment. A zenekarnak így keresni kellett egy új énekest, meg is találták Dan Nelson személyében, áradoztak róla milyen faszagyerek, még egy lemezt is felvettek, amiről letörlik Nelson éneksávjait, merthogy már ő sincs a csapatban..


metál bulvár hír anthrax2009.08.06. 09:16 – lánggitár

Robbie Williamset megöli a valóság

Robbie Williams bejelentette, hogy november 9-re elkészül vadonatúj nagylemeze és addig még egy kislemezzel is megörvendezteti a népet. A Reality Killed The Video Star című lemez a 2006 óta tartó hosszú hallgatást töri meg. Úgy látszik időközben a kiadójával is sikerült kibékülnie, hiszen újra az EMI adhatja ki a volt Take That-tag számait. Az első kislemez a Bodiesból készül és október 12-én már meg is hallgathatjuk. Addig pedig még biztosan kiderül pár részlet az utóbbi időben a paranormális jelenségek nagy rajongójává vált énekes új alkotásáról.


pop hír robbie williams2009.08.06. 08:20 – lánggitár

Letölthető új Radiohead-dal

Váratlanul megjelent a waste.uk.com-on egy új Radiohead-dal Harry Patch (In memory of) címmel. A címből is kitalálható, hogy ez egy tisztelgés Harry Patch előtt, aki idén június 25-én halt meg 111 évesen, és ő volt az utolsó élő első világháborús brit veterán. Thom Yorke frontember eredetileg akkor írta a dalt, mikor látott egy beszélgetést Patch-csel még 2005-ben, amiben elmondta mekkora horror is volt valójában a háború. Yorke szerint a mai fiatalok hajlamosak a háború szörnyűsége felett könnyen elsiklani, és Patch erre sokakat ráébresztett. Maga a dal most kivételesen nem ingyenes. Egy fontért lehet letölteni, a teljes bevétel pedig a Brit Légiónak megy. (Aki mégsem akar fizetni érte, az ezen a linken meghallgathatja.) Alább két videó Harry Patch-ről:


pop rock hír radiohead2009.08.05. 14:29 – lánggitár

Elmarad a FEZEN-es Therapy?-koncert

Az egyik, eddig közelebbről meg nem nevezett Therapy?-tag szembetegségére hivatkozva a zenekar lemondta a FEZEN-re tervezett fellépését. Szeptember 12-én játszott volna az Észak-Írországból származó zenekar Székesfehérváron, és ez a szeptember elejei műtét miatt kivitelezhetetlen. A fesztivál szervezői dolgoznak a pótláson.


rock hír noise therapy