2009.08.16. 14:55 – _fá_

Ezt nézzük a Szigeten – Ötödik nap

Ma a délután első koncertjének a Danko Jonest érdemes választani, a régivágású, de mindig fiatalos rokkzenével nehéz hibázni. Eztán folytathatjuk a másodvonalas indie zenekarokkal való ismerkedést, most épp a Maximo Park prezentálja a brit hagyományokat. Igaz, vékony jégről van szó, hiszen a Maximo első lemeze remek, a második elfogadható, a harmadik pedig kifejezetten szar, de reméljük, hogy ezzel ők is tisztában vannak, és nem próbálják ránkerőltetni a már rég elfelejtett dalokat. Itt ízléstől függően kell dönteni. Ha rosszal rendelkezünk, akkor ott kell maradni a Nagyszínpadnál, mert Offspring-hakni lesz. Ha esetleg jóval, akkor 8-ra megkeressük a Meduza-Pécs2010 nevű helyet, ahol az ország legokosabb hip hopját hallhatjuk, Akkezdet Phiaitól. Nekik hamarosan lesz lemezük, és ha van igazság, hamarosan nagyon sokat fogunk hallani róluk, tehát épp jó időben kaphatjuk el a Szigetről idén is teljesen hiányzó bólogatást.


program sziget 20092009.08.16. 14:05 – A Lángolók

Napfényes áhitat

Sziget 2009 - Negyedik nap

A Sziget negyedik napján nem értettük, mit keres a nagyszínpadon a Subways, a Manic Street Preacherst meg pláne száműztük volna onnan. Viszont az Editors, illetve a Placebo nagyon is odaillett, még ha az előzőnek kijárt volna a sötétség, amit persze az utóbbi meg is kapott. Láttuk még a Turisast, nem kellett volna, a Klaxonst, ez semmilyen volt, illetve a Woven Hand-Muzsikás koprodukcióját, ami felemásra sikerült. Beszámolóink.


placebo klaxons editors koncertbeszámoló sziget 2009 wovenhand turisas2009.08.14. 14:22 – _fá_

Ezt nézzük a Szigeten - Harmadik nap

Péntek veszélyes nap, hiszen a felhozatalból következik, hogy bármikor belebotolhatunk egy dramenbéz-rajongó tinilányba. Előtte még konstatáljuk a Nagyszínpadnál, hogy a Jetnek tényleg csak az az egy dala használható, ami benne volt a telefonos-reklámban. Ottmaradván a Primal Scream esélyt kap rá, hogy bebizonyítsák, nem csak kiöregedett narkós faszok ők, és az a legutóbbi gyengécske lemez is csak rövidzárlat. Mellékesen kaphatunk egy komoly szeletet az elmúlt 20 év popzenéjének szinte minden szegletéből. Itt jön a Pendulum, amit ha igazán okosak vagyunk, akkor ügyesen szkippelünk, és betesszük a lábunkat a Party Arénába Birdy Nam Namra ugrálni, megkapván az eddig hiányolt francia-elektro dózist.


ajánló program sziget 20092009.08.14. 14:11 – A Lángolók

Barkácspop és dj-hakni

Sziget 2009 - Második nap

Idén sikerült úgy összehozni a programot, hogy a délutáni fellépők érdekesebbek, mint a főattrakciók. Csütörtökön például 16:30-tól folyamatosan öregedett a produkció: amíg a Ting Tings a lehető legaktuálisabb, épp nagyon futó zenekar, a Bloc Party már 2-3 éve nem érdekes igazán, Fatboy Slim húzónévként való szerepeltetése meg már vicc kategória.


bloc party fatboy slim tricky koncertbeszámoló sziget 2009 ting tings2009.08.13. 13:03 – -dj-

Ezt nézzük a Szigeten – Második nap

Mit csinál egy popduó egy bazinagy színpadon? Több ember nézi-e vajon majd a Die Toten Hosent, mint a Fatboy Slimet? Norman Cook vajon ugyanazokat a CD-it hozza el magával, mint a tavalyi Balaton Soundra? A Satyricon tud-e mit kezdeni egy metálügyileg felhígított közönséggel? Ezek a Sziget második napjának kérdései.
2009.08.13. 12:22 – A Lángolók

Kurvás szomszédlányok

Lezajlott a Sziget idei első napja, persze csak ha nem számoljuk a csalafinta nulladikat, meg a mínuszegyet. Nagyon sok mindent meg akartunk nézni, és néhányat sikerült is. Pl. az IAMX-et, ami kritikusunk szerint állta a nehéz próbát. A Nouvelle Vague-t, ami szintén nem volt rossz, de jó sem. A Snow Patrolt, ami kifejezetten rossz volt. Lily Allent, aki bájosan, butácskán toporgott a színpadon. A Donotsot, ami utánozta a Beatsteakst. A végén pedig a White Liest, és a Backyard Babiest, amik szintén nem voltak rosszak, főleg az utóbbi. Beszámoló alant.


koncertbeszámoló backyard babies iamx white lies sziget 2009 donots lily alen2009.08.12. 12:02 – sixx

Az igazi hullarablás

Amikor szegény Cserháti Pityi 2005-ben távozott közülünk, és akkor éppen funkcionáló P.Box nevű zenekarát megkérte, hogy folytassák a munkát nélküle is, nem gondolta volna, hogy négy évvel később Sáfár Öcsi fogja magát, és összetoboroz egy másik Pandora's Box-ot is, egy olyat, amiben a Putyur nevű dobos szivarozva, lila nyakkendőben adja a nagy rockzenészt. Ezt hívják megélhetési rockerkedésnek, azt hiszem.


rock