2009.08.23. 18:12 – SCs

Thrash ’till death

Voivod - Infini
(Relapse/Nuclear Blast)

A Voivod a világ egyik legjobb és egyik legnagyobb hatású metálzenekara. Lehet, hogy az „egyik” szó az egyik jelző elől akár el is hagyható, de az is lehet, hogy mindkettő elől. Valószínű, ha sok nagy tudású zenebuzi összeülne, sem tudna összeszedni öt olyan együttest, amelynek gyakorlatilag makulátlan a teljes diszkográfiája (és persze kiadott minimum öt nagylemezt). A Voivodé gyakorlatilag makulátlan.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

lemezkritika metál voivod2009.08.21. 11:30 – lánggitár

Idén is Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató

Tavaly nagy sikerrel zajlott az A38 hajón a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató, így tulajdonképpen egyenesen út vezetett az idei megrendezéséhez is. Sőt, előrelépés is lesz 2009-ben, ugyanis nem vasárnap lesznek a bulik, hanem szombatonként (kivéve az utolsó, ami közvetlen karácsony után), ami közismerten az egyik partinapja a hétnek, de ez még messze van, most egyelőre koncentráljunk a jelentkezésre. Ugyanis elindult már ez is, egész konkrétan a www.bandland.hu/tehetsegkutato oldalon lehet leadni a jelentkezéseket egészen szeptember 14-ig, ami után megkezdődik a közönségszavazás ugyanitt a Bandlenden.


tehetségkutató2009.08.19. 09:26 – lánggitár

Újabb ingyenes Radiohead-dal

These Are My Twisted Words a címe annak az új Radiohead-dalnak, amit bárki ingyen letölthet a zenekar honlapjáról. Jelenleg a csapat számos más szerzeményen is dolgozik, de Jonny Greenwood gitáros elmondása szerint ezzel lettek leghamarabb kész, és nagyon büszkék is a több mint öt perces műre. Ráadásul ezt játszani is akarják a nyári koncertjeiken, úgyhogy, aki megy Frequencyre most hétvégén, az készülhet is rá. Arról amúgy nincs hír, hogy az újabb dalok majd hogyan kerülnek a rajongókhoz, ingyenes lesz-e a többi is, lesz-e fizikai hordozó stb.

 


pop rock hír radiohead2009.08.18. 11:38 – A Lángolók

Jelentés a Hate Eternal budapesti fellépéséről

Ügynökségünk hónapokkal ezelőtt fülest kapott egy koncertszervező körökben közismert besúgótól, hogy a nemzetközi sátánista összeesküvés képviselői ismét Magyarországra érkeznek. Mivel látogatásuk célja vélhetően az erkölcstelen életmód további népszerűsítése, „zenei” – bizonyos szubkultúrák sajátosan értelmezik ezt a kifejezést – eszközökkel, úgynevezett death metal* koncert keretein belül, „K” és „E” fedőnevű ügynökeinket utasítottuk a rendezvény felkeresésére, hogy egy beépüléses akció során további információkhoz jussanak a bűnszövetkezet tevékenységéről. Az esetről részletes jegyzőkönyv készült, amelyet iktatás és értékelés céljából mellékeltünk.


metál koncertbeszámoló hate eternal2009.08.17. 14:35 – A Lángolók

Punnyadt punk vs. Turbonegro

Sziget 2009 - Ötödik nap

Utolsó napon, ha más nem lépett volna fel a Szigeten, csak a Faith No More, már akkor is megérte volna. Viszont volt itt még Turbongero is, hogy csak a legjobbat említsük a "maradékok" közül. Persze szokás szerint nem tetszhetett nekünk most sem minden, de majd alul megkapjuk úgyis mennyire nincs igazunk.


turbonegro koncertbeszámoló maximo park offspring coldcut sziget 2009 squarepusher2009.08.17. 09:17 – sixx

A világ hivatalosan is leggyorsabb bendzsósa

Mi ugyan a szájharmonikához és a dorombhoz hsaonlóan nem igazán tudjuk legitim hangszernek tekinteni a bendzsót, és a frász jön ránk a hangjától (tessék megnézni a Deliverance című filmet), de aki tud, az tud: a videón látható pali például a vilég leggyorsabban pengető bendzsósa, benne van a rekordok könyvében is, bizony.


videó bendzsó