2009.08.30. 12:15 – frostdemon

Beteg lengyelek, zseniális popperek (Klipmegosztás)

Már lassan igen hosszúra kezd nyúlni ez a szünet, így itt az idő, hogy újra megvillanjanak a kedvenceink egy-egy videóval. Épp elégből válogathattam és igyekeztem csak a legjobbakat megtalálni, mint mindig. Leszen ezúttal is egy kis Behemoth, amit Rise Of Day Ákos követ, de az Otep lázadó szelleme is jól megfér U.D.O. kiváló csajozós dumájával, de aki egy kicsit populárisabbat szeretne, annak itt a The Gossip, végül pedig ránk erőltetik a szomorúságot Svédországból. Jó szórakozást!


zene video pop metal klip klipmegosztás2009.08.29. 07:34 – lánggitár

Meghalt DJ AM

Helyi idő szerint péntek délután New York-i lakásában holtan találták Adam Goldsteint, ismertebb nevén DJ AM-et. Egyelőre semmilyen hivatalos információ nincs a halálának körülményéről. Állítólag mikor rátörték az ajtót, egy gyógyszeres üveget is találtak a teste mellett. Szinte pontosan egy éve, hogy Goldstein, Travis Barker Blink-182-dobossal együtt túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget, ami után szinte mindekit beperelt, akinek egy pici köze lehetett a balesethez. Talán jelent valamit, talán nem, de ősszel kerül az MTV-n adásba az a műsor, amiben Goldstein a néhai drogfüggőségéről beszél megelőzési célzattal.


dj bulvár dj am goldstein2009.08.29. 00:54 – UP

Noel Gallagher kilépett az Oasisból

Néhány órával azután, hogy hevesen cáfolták a zenekar feloszlásáról szóló, évek óta forgalomban lévő híresztelések újabb hullámát, a gitárosabbik Gallagher testvér a zenekar honlapján megjelentetett egy közleményt, miszerint kész, befejezte, többé nem játszik az Oasisban, és el sem tudja képzelni, hogy egy színpadon álljon öccsével, Liammel.


pop rock hír oasis liam gallagher noel gallagher2009.08.28. 11:30 – lánggitár

Insane - 33 (klippremier)

Elkészült az Insane Fonogram díjas Our Island Our Empire nagylemezről a második videoklip a 33 című dalra. A felvételek idén júliusban zajlottak Béres Gergely irányításával, a már szokásosnak mondható balti államokbeli Insane-turnén. A kamera végig pörgött, közel hétórányi anyag készült, és ezeket az élményeket próbálták a srácok belepasszírozni ebbe a bő 4 percbe. Eredmény alant:


metál exkluzív klip insane2009.08.28. 10:34 – lánggitár

Ingyenes Editors-koncert Budapesten

Alig hagyta el országunkat az Editors (felléptek ugye a Szigeten, interjút is készítettünk velük), máris itt a hír, hogy jönnek vissza. Szeptember 19-én, este kilenctől koncerteznek egyet a Millenárison, méghozzá TELJESEN INGYEN. A koncert az Európai Bizottság "Play to Stop: Europe for Climate" kampányának része lesz, ami az éghajlatváltozás problémájára igyekszik felhívni a figyelmet főként a fiatalok körében. Arról nincs információnk, hogy lesz-e létszámkorlát, vagy ilyesmi, de amint megtudunk valamit, szólunk.


pop rock hír program editros2009.08.27. 10:14 – lánggitár

Nem halt meg a Slipknot dobosa

A Slipknot lemondott két koncertet, illetve egy turnét is a minap, ami annyira nem nagy dolog, történt már ilyen mással is, de valaki kitalálta, hogy mindez azért van, mert Joey Jordison dobos súlyos beteg, sőt, már meg is halt. Mindezt azért, mert a zenészt valóban kórházban ápolják, de Paul Gray basszusgitáros szernit jól van, és októberben folytatják a koncertezést. Hogy Jordisonnak mi baja, azt nem tudjuk.


metál bulvár hír slipknot2009.08.27. 09:04 – _fá_

Majmok a sivatagban

Arctic Monkeys - Humbug
(Domino)

A kánon szerint a harmadik lemez vízválasztó, és a kánon ez esetben nem téved. Az Arctic Monkeys például a fontos harmadik lemezt megírt zenekar tipikus esete. Volt nekik egy gigasikeres bemutatkozó albumuk, rajta sok azonnal ütő dallal, és a tagok átlagéletkorát meghazudtoló profizmussal. Rajongók ezrei jöttek elő a semmiből, akik bármit megtettek volna, hogy Alex Turner énekes/gitárosnak akár csak a használt vécépapírját magukévá tehessék. Aztán jött a második lemez, ami csak fokozta a hangulatot. Igazi újdonságok nélkül, de ha lehet, még arcbamászóbban csinálták a Jam-i alapokon nyugvó, jellegzetesen brit gitárzenét. Kritikai, és közönségsiker lett a jutalma ennek is, plusz a már említett Turner bekerülése a "korunk fiatalságának legfontosabb szócsövei" klubba. Kis szünet, meg projektezés, és biztos felvetődött a kérdés: hova tovább? Az eddigi stílusból voltaképpen mindent kihoztak majomék, ráadásul a trendek is változtak, 2009-ben már nem olyan menő dolog sima gitárpopot nyomni. A meglepő lépés az lett, hogy a zenekar maga mellé vette a mind stílusban, mind a rajongótábor összetételében fényévekre tanyázó Queens of the Stone Age-es Josh Homme-ot, és el is húzott hozzá felvenni a harmadik lemezt.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,3/5)

lemezkritika arctic monkeys pop rock ezt hallgasd