2009.09.06. 12:04 – -dj-

A hét dala (Porcupine Tree - Time Flies)

A brit Porcupine Tree a klasszikus progresszív rock egyik leginkább titkolt favoritja. A kilenc lemez után sem átütő népszerűséggel rendelkező zenekar talán azért nem lép nagyobbat, mert zenéjuk bársonyos, mások szerint giccses, de mindenesetre mindenféle szélsőséget nélkülöző. A zenei virgázást elkerülő, Pink Floydot, vagy újabban Toolt idéző stílusuk nem is nemesíti őket másra, mint a kult státuszra. A Time Flies az új lemez első hosszabb ízelítője, meghallgatjuk, milyen lett.


porcupine tree a hét dala2009.09.05. 15:19 – lánggitár

Trent Reznor beteg lett

Két Nine Inch Nails-koncert is elmaradt Trent Reznor betegsége miatt az elmúlt napokban Los Angelesben, de hát nem éppen úgy ismerjük a rajongóknak élő zenei forradalmárt, aki csak úgy hagyná kárba veszni az utolsó koncertdátumait. Holnap indul ugyanis az végső etapja a NIN búcsúturnéjának (eredetileg holnap ért volna véget), és hivatalosan ezek lesznek Reznor színpadon töltött utolsó percei, merhogy visszavonul és csak stúdióban alkot majd. Aki még el akarja kapni a zenekart, az menjen el a Los Angeles-i turné valamelyik alábbi állomására, de belépőt már csak horribilis áron kap majd a környéken kószáló jegyüzérektől:


rock metál hír nine inch nails2009.09.05. 13:11 – lánggitár

Szünetel a Tv On The Radio

Tunde Adebimpe, a TV On The Radio frontembere a minap azt nyilatkozta, hogy a zenekara most egy ideig nem fog csinálni semmit. Az éppen befejezett turné nem volt rájuk valami jó hatással emberileg, már egymás agyára mentek, így jobbnak látják, ha most egy évig inkább nem is erőltetik a zenekarosdit. Legalábbis egymás társaságában nem, merthogy a csapat agya, Dave Sitek biztos csinál majd valamit, ő nem tud meglenni a zene/alkotás nélkül, a többiek pedig kicsit elmerülnek a civil életben.


pop hír tv on the radio2009.09.05. 09:58 – lánggitár

Robbie Williams újra a Take Thatben

Legalábbis az énekes azt tervezi, hogy visszamegy volt előadótársaihoz, miután kiadta a Reality Killed The Video Star nagylemezt november 9-én. Véleménye szerint megtehette volna ezt már a sikertelen 2006-os Rudebox után is, de nem, ő kiad még egy szólólemezt, aztán bandázik egyet újra a régi pajtijaival. Amit mellesleg már nagyon vár, ás ugyan régen elfelejtette az sok-sok évvel ezelőtt betanult tánclépéseket, azért biztos hogy rendkívül mókás lesz számára a dolog. Miért érezzük úgy, hogy ez a duma leginkább az új lemezének a promóciójához, és nem igazán a Take Thathez tartozik?


pop hír robbie williams take that2009.09.04. 12:29 – lánggitár

Műtik a Down basszusgitárosát

Néhány hete adtuk hírül, hogy személyes problémákra hivatkozva Rex Brown egy ideig kiszáll a Downból és más helyettesíti basszugitáron. Most kiderült mi az a személyes probléma, ugyanis Brown bejelentette, hogy hamrosan megműtik, mivel akut hasnyálmirigy-gyulladásban szenved, ami ha nem kezelik, akár halálos is lehet. A zenész elmondta, hogy már vagy öt éve panaszkodik hasi fájdalmakra, de mindig félrediagnosztizálták, és csak most jöttek rá mi baja van valójában. Mivel az orvosok szerint teljesen felépül majd, így Brown minél hamarabb vissza akar térni a Downba, méghozzá nem is a turnéra, hanem egyenesen a stúdióba.


metál hír down doom rex brown2009.09.04. 10:32 – lánggitár

Lassan tényleg lesz Julian Casablancas-lemez

A Strokeshoz kapcsolódó dolgok úgy látszik mindig körülményesek. Julian Casablancas, az említett zenekar énekese például egy ideje szöszmötöl az első szólólemezével. Eljutott abba a stádiumba, hogy már koncertezni is tud vele, augusztus 29-én el is kezdte egy Tokyói fellépéssel. Casablancas ígérete szerint lesznek európai dátumok is - meg egy egész turné. A lemeznek már megtekinthető a borítója a hivatalos honlapon, ám a kiadásról még mindig csak annyit tudni, hogy "hamarosan". A helyzet arra enged következtetni, hogy még egy jó darabig nem lesz negyedik Strokes-album.


indie hír the strokes julian casablancas2009.09.04. 08:39 – lánggitár

Idén is mehet magyar a European Music Awardsra

Idén is lesz European Music Awards, amit minden évben az MTV szervez egy nagy európai városban, most éppen Berlinben. Ahogy az elmúlt évben, idén is öt hazai zenekar verseng a Regional European Music Awardsért, illetve azért, hogy felléphessenek a november 5-i EMA-n. Az öt zenekar: Esclin Syndo, The Idoru, The Kolin, The Moog, Zagar. A hazai zenekarokra szavazni ezen az oldalon lehet szeptember 1. és október 9. között. Alább megnézhető egy-egy videó mindegyik zenekartól:


hír zagar the moog the idoru the kolin esclin syndo european music awards2009.09.03. 16:56 – AronH

Club Venszdéj #23

Megkezdődik újra a klubszezon, hetente jelentkezik ismét a Club Venszdéj is. Velünk van Sebastian Tellier, aki új anyaggal állt elő, magyar vókóderek, fekete-fehér valamint fájó fiatal britek, a kétezernégyszázhetedik Nirvana-mashup, ami épp szellemes, Johnny Cash és a komonisták, valamint Shakira is. Szubjektív szűrőnkön a blogoszféra, ha jobbat találtál a héten, alázz be alant.


rock electro club venszdej2009.09.03. 12:13 – aliz

Álmodd Magad Mellém

Leonard Cohen @ Papp László Sportaréna 2009.08.31.

Sokszor eszembe jutott már, hogy a zene kicsit olyan, mint a szerelem. Majdnem annyi befejezhetetlen beszélgetést hallottam már arról, mi tesz egy tökéletes számot tökéletessé, mint arról, mi tesz egy embert vagy egy érzést egyetlenné. Színek, szagok és felidézhetetlen emlékek karcolnak beléd olyasmit, amire ugysincsenek igazán találó mondataid. Egy kalapos bácsit és egy gigantikus CD-lejátszót teszek felelőssé a belőlem előtörő szentimentalizmusért.


leonard cohen koncertbeszámoló