2009.09.13. 16:13 – _fá_

Péterfy Bori és a resztli

Rocktoberfest @ Miskolci Egyetem, szeptember 11.

Csak nem bírtam ki, minden tervem ellenére elmentem most már tényleg utoljára fesztiválozni egyet. A két szóbajöhető buli közül areális okok miatt az idén cselesen szeptemberben tartott Rocktoberfest pénteki napját választottam ki. Ez egy egyetemi buli, ennek megfelelően a fellépők jellemzően ezt a közeget szolgálják ki: Kispál, Kaukázus, Vad Fruttik, Péterfy Bori, 30Y stb. Ezek kiegészítve a dolgozó középkorúak olyan kedvenceivel, mint az Edda és a Hooligans.


ludmilla neo koncertbeszámoló péterfy bori2009.09.13. 13:00 – -dj-

A hét dala (Living Colour - DecaDance)

Manapság már kicsit sok van az ún. legendás zenekarokból, de a Living Colour esetében is használni kéne a kifejezést, még úgy is, hogy a soron következő lemezük csak az ötödik a sorban, és volt egy majd egy évtizedes szünet a karrierjükben, sőt, az ezredfordulós újáalakulásuk óta is inkább kényelmes tempóban dolgoztak az új dalaikon. Ezek közül három is meghallgatható a myspace oldalon. Én a DecaDance-ről szólok pár szót.


living colour a hét dala2009.09.13. 10:46 – lánggitár

Phil Collins többet nem dobol

Biztos többen emlékeznek, hogy Phil Collins legutolsó budapesti fellépését egy negyedórás dobszólóval kezdte. Na, ilyen sajnos már nem lesz többet, ugyanis Collinsnak olyan gerincbetegsége van (állítólag a dobolás miatt), amitől már tartani sem tudja a dobverőt, sőt, zongorázni sem tud, csak hatalmas fájdalom árán. Collins a hatvanas évek végén dobosként kezdett zenélni a Genesisben, és szerinte ez a több évtizednyi ücsörgés tett be neki teljesen. Az utóbbi időben volt olyan, hogy bele kellett ragasztani a dobverőt a kezébe, hogy ki ne essenek. Mellesleg nemrég megműtötték a zenészt, amitől jobbulást reméltek, de ez sajnos nem következett be. Még lehet, hogy helyrejön, de nagy esély már nincs erre. Viszont énekelni továbbra is tud, nyugtatott meg mindenkit.


pop rock hír phil collins2009.09.11. 17:25 – lánggitár

Budapesten az Alice In Chains

Pár éve már lett volna egy Alice In Chains-koncert Budapesten, de az az érdeklődés hiányában elmaradt, viszont ellenben az akkori nosztalgiahangulatú körúttal, most friss lemezt is bemutat majd a zenekar, aminek eredeti énekese 2002-ben halt meg drogtúladagolásban. Sok rajongó szerint Layne Staleyt lehetetlen pótolni, ami figyelembe véve karizmatikus figuráját igaz is lehet, de Seattle legmetálosabb grunge-zenekarának motorja mindig is a gitáros Jerry Cantrell volt az 1987-es megalakulásuk óta. Most tehát a viszonylag ismeretlen William DuVall énekel majd Staley helyén november 27-én a Petőfi Csarnokban, remélhetőleg tisztes közönség előtt. Alább egy régi és egy friss AIC-dalt lehet meghallgatni:


rock metál hír alice in chains2009.09.11. 12:37 – lánggitár

VHK-miniturné

Mióta áprilisban összeállt Grandpiere Attila és csapata Vágtázó Életerő néven, hogy megidézze a néhai Vágtázó Halottkémet, azóta csak két koncertet adtak, egyet a Petőfi Csarnokban, egyet pedig a Fekete Zaj fesztiválon. Utóbbin már megemlítettek egy szeptember 26-ai dátumot, de konkrétum még semmi nem volt. Most viszont kiderült, hogy komplett miniturnét nyom le a csapat az alábbi dátumokon, és helyszíneken:


punk rock világzene vhk vágtázó életerő2009.09.11. 11:07 – lánggitár

Letölthető a közönségkedvenc White Lies-dal

Az épp hihetetlenül népszerű, és nemrég a Szigeten is tiszteletét tett (és jellemzően csak külföldieket megmozgató) White Lies hivatalosan is letölthetővé tette a Taxidermy című dalát. A szerzemény nem szerepel a zenekar első nagylemezén, eddig csak a To Lose My Life kislemez b-oldalán volt hallható, de mióta elővették élőben, a felépések egyik csúcspontjává vált, ezért logikus lépés volt stúdió-verzióban is a nagyközönség elé tárni.


indie hír white lies2009.09.11. 09:38 – lánggitár

Új Air-klip

Amellett, hogy december 13-án Budapesten, a Petőfi Csarnokban játszik majd az Air, kiad egy nagylemezt is Love 2 címmel október 6-án. A francia duó az első klipet már el is készítette a Sing Sang Sung kislemezre, amit Petra Mrkyz valamint François Moriceau rendezett, és teljes mértékben animációs. Klikk a videóhoz (rögtön indul a klip):


hír klip air electro2009.09.10. 15:57 – lánggitár

Újra Beatle-mánia van

Nem igazán köztudott, hogy a Beatles lemezeit mindezidáig nem maszterizálták újra, és egészen tegnapelőttig ugyanazt a kiadást lehetett a boltokban kapni, ahogy annak idején, a CD megjelenésekor a polcokra került, ráadásul a mai napig a legdrágább kategóriába estek, hiába a gyenge hangminőség (állítólag a vinyl verzió is jobban szólt). Ennek az áldatlan állapotnak tegnap az vetett véget, hogy évekig tartó gondos munka után a Beatles összes albuma remaszterizált, sztereó verzióban ismét megjelent.


pop hír beatles2009.09.10. 14:58 – AronH

Club Venszdéj #24

Az eddigi talán legnyugisabb Venszdéj lett az eheti, a pörgés nagyjai is hátradőltek, de legalábbis a szitánk most ilyen hangulatban rostált. A klubban La Roux új videóval és remixekkel, Hangmás és a Headshotboyz, Calvin Harris és Deadmau5, új Bloc Party és közvetlen rokendrol. Szubjektív szűrőnkön újfent a blogoszféra, ha jobbat találtál, alázz be alant.


indie pop electro club venszdej2009.09.10. 08:12 – Dankó Gábor

Visszatért a Body Count

Talán vannak, akik még emlékeznek a kilencvenes évek elején induló Body Countra, ami a közmegegyezés szerint gettómetált játszott. Tehette is, hiszen a zenekart csak feketék alkották, ráadásul a vezérük az az Ice T volt, aki közismerten egy O.G. Sőt, az alapító basszusgitáros Moosemant, egy úgynevezett drive-by shootingban lőtték le 2001-ben (autóból, menet közben tüzelve, tipikus gettóleszámolás). Mellesleg másik két eredeti tag (Beatmaster V dobos és D-Roc gitáros) is meghalt közülük, de ők betegségben, így Ice T-n kívül már csak a gitáros Ernie C él az alapítók közül, akik legutóbb 2006-ban adtak életjelet magukról, mint Body Count. Na ők tértek vissza múlt vasárnap, persze nem duóban, hanem kiegészülve élő tagokkal.


metál hír rap gettó body count vans warped2009.09.09. 14:08 – lánggitár

Megtalálták a pénteken eltűnt Glasvegas-énekest

James Allan, a Glasvegas énekese még pénteken tűnt el, és a Mercury-díjátadón sem jelent meg kedden, pedig esélyesek voltak a győzelemre is (ami végül nem lett meg, mert a londoni Speech Debelle kapta). Senki nem tudta elérni, sem a társai, sem a családja. A pánik egészen szerdáig tartott, ugyanis a csapat menedzsere, Dean Cunning bejelentette, hogy Allan felhívta őt, és elmondta, New Yorkban van, semmi baja, ne aggódjon érte senki. Mellesleg ma már a többi tagnak is az Egyesült Államokba kellett repülni, ugyanis kezdődik a Kings Of Leonnal közös turnéjuk Bostonban. Mikor Cunningnál rákérdeztek, hogy csatlakozik-e a frontember hozzájuk, így válaszolt: "Hát, kurvára remélem!"


indie pop bulvár hír glasvegas