2009.09.20. 19:09 – lánggitár

Helyesbítés: mégsem aranylemez az új Ossian

Pár napja hírt adtunk róla, hogy az Egyszer az életben című új Ossian-album aranylemez lett. Nos, nem lett az, ahogy az a zenekar kiadójától kapott, helyesbítést kérő levélből, illetve az eredeti sajtóanyagból is kiderül. Tévedésünkért elnézést kérünk minden érintettől, valóban figyelmetlenek voltunk, nagy hévvel kissé előre szaladtunk az időben, és megelőlegeztük a népszerű metálzenekarnak eme elismerést is. Szóval állításunkkal ellentétben az igazság az, hogy csupán MAHASZ lista első helyezett a korong, és ezt a titulust érték már el immár negyedszer. Persze mi lennénk a legboldogabbak, ha már most több mint 7500 darab ment volna el belőle, hiszen nekünk is ugyanolyan szívügyünk a metal, mint Paksi Endrének és csapatának.


metál hír helyesbítés ossian2009.09.20. 13:36 – -dj-

A hét dala (Katatonia - Forsaker)

Ezen a héten is borongunk kissé. A svéd Katatonia a gótmetál egyik legeredetibb zenekara, akik azzal tűnnek ki a sötétségből, hogy a busongást szinte hardcore-szintű dinamikával ellensúlyozzák. Ugatós éneket és sietős riffelést természetesen senki ne várjon, inkább a tömör hangzás, a húzós groove a meglepő egy ilyen környezetben. Sajnos a zenekar az utóbbi időben kezd saját stílusába ragadni, és kiszámíthatóvá válni. Ennek ellenőrzésére egy új dalt itt meg is lehet hallgani, egy e-mail-cím fejében.


metál katatonia a hét dala2009.09.18. 11:35 – lánggitár

Újabb Radiohead-project

Mivel Thom Yorke épp máshol diktátorkodik, ezért úgy látszik, a többi Radiohead-tag is a saját dolgával foglalkozik. Legalábbis a dobos, Phil Selway biztosan, ugyanis nemrég bejelentette, hogy szólólemezt készít. A dalait jelenleg is Oxfordban veszi fel, és ő lesz az énekes, de kap segítséget Genn Kotche-tól, és Pat Sansone-tól (mindketten a Wilco tagjai), illetve a multiintrumentalista Lisa Germanótól. Egy dalát már előadta élőben, ez a 7 Worlds Collide névre hallgat. Alant megtekinthető az eddig egyetlen anyag a még cím nélküli Phil Selway-lemezről.


indie hír radiohead phil selway2009.09.18. 10:15 – lánggitár

Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax - Turné együtt?

Már egy ideje kering a pletyka, hogy a négy nagy thrash-zenekar összefogna egy turné erejéig. Most Robert Trujillo, a Metallica basszusgitárosa nyilatkozta azt, hogy valóban tervbe van véve a dolog, de konkrétumok még nincsenek. A volt Suicidal Tendencies-tag szerint a hatalmas egók is elférnének egymás mellett, simán meg lehetne oldani a körutat, és még Dave Mustain sem valószínű, hogy verekedne a Metallica tagjaival.


metál hír metallica slayer thrash anthrax megadeth2009.09.18. 08:47 – lánggitár

Újra koncertezik a Pavement

A régóta tartó pletykák igazak: az amerikai független rockszíntér egyik szent tehene, a Pavement ismét összeáll, ráadásul az eredeti felállásban! Egyenlőre csupán az biztos, hogy kicsit több, mint egy év múlva a Central Parkban adnak koncertet New Yorkban (pontosabban szeptember 21-én), de egy teljes világkörüli turnét is beígértek. A zenekar ugyanakkor mindenkivel tudatta, hogy ezek a turnédátumok nem jelentik azt, hogy "teljesen" újjászületik a Pavement, tehát lemezre ne nagyon számítsunk. Na persze.


indie hír pavement2009.09.17. 20:12 – AronH

Club Venszdéj #25

Szkútert mindenki túlélte? Helyes. Amilyen rövid, annyi kurrens nagy zenésszel lett megtöltve a heti Venszdéj. YACHT és Wolfmother, számtalan nagy né játssza egyéb nagy nevek dalait, lány szakadt harisnyában, amerikai folk, és persze veretősök, remixek. Szubjektív szűrőnkön újfent a zenei blogoszféra, ha jobbat találtál a héten, alázz be alant!


indie pop electro club venszdej2009.09.17. 09:45 – aliz

A nosztalgia az előrehaladás halála

Kispál és a Borz @ BME Fesztivál 2009.09.16

"A nosztalgia az előrehaladás halála." Kicsit zavarba jövök olyankor, amikor Lovasi így nyilvánul meg két szám között. Most akkor vagy egy százszor temetett életérzés-zenekar önkritikája támadott meg, vagy csak a nagyzoló seggrészeg kinyilatkoztatás. A kérdés állandó, címlapon és pártlistán, színpadon és kazettán: a realizmus most akkor komolytalanság, a bölcsesség meg irónia? Gyanús nekem, hogy testületileg fogékonyak vagyunk az akárhogyan-értelmezhetőségre és a villogó fényekre. "Maradj otthon, nézzél tévét." Ez legalább egyértelmű marhaság.


pop rock kispál és a borz koncertbeszámoló2009.09.17. 08:17 – lánggitár

Ingyen lesz a Smashing Pumpkins

Billy Corgan a blogjában közölte, hogy zenekara következő lemezét teljesen ingyen le lehet majd tölteni október végén.A Teargarden in Kaledyscope névre halgató album ezen felül is nagy vállalás, hiszen 44 dal szerepel rajta, ezeket egy trekként húzhatjuk le. "Az ingyen valóan ingyent jelent. Nem kell feliratkozni semmire, nem kell e-mail címeket megadni, és karikán sem kell keresztülugrani. Akárhányszor letölthető lesz." - mondta lelkesen az újabban rajongóbaráttá vált fronteber. Beszélt még arról, hogy egy félig-meddig konceptalbumra számíthatunk, közel a tarothoz, zeneileg pedig "az eredeti Smashing Pumpkins lesz: pszichedelikus, melodikus, kemény,és szép."


rock hír the smashing pumpkins