2009.09.27. 12:00 – -dj-

A hét dala (Nile - Permitting the Noble Dead to Descend to the Underworld)

A death metal nem a jövő és nem is múlt zenéje. A death metal egy hatalmas időtlen monstrum, amibe immár leginkább csak minőségi produktumok tartoznak, mert a kis színtér kivetette magából az alacsony színvonalat. Ingadozások itt is vannak, de a Nile esetében a legkevésbé sem. Az új lemezükről most egy szokásosan rövid című dalt lehet meghallgatni itt. Mit is kéne erről még mondani?


nile a hét dala2009.09.26. 09:04 – gihi

Borzalmas, de ettől jó – Larry Hangman-interjú

Elég egyszer hallanod akármelyik számukat, máris képtelen vagy kiverni a fejedből. Ha mégis sikerülne, a rádió gondoskodik róla, hogy ne felejtsd el, mennyire is jó fogyasztónak lenni. A Larry Hangman párosa, Tisch Bálint és Kanász Dusán már évek óta nyúzza egymást, a munkának pedig mostanra fogyasztható a gyümölcse. Október 3-án a Gödörben lépnek fel, de előtte elmesélték, hogyan is kell a nappaliban hemperegve slágert írni. 


interjú pop larry hangman2009.09.25. 11:31 – SCs

Halál, sötétség, világvége

Paradise Lost - Faith Divides Us-Death Unite Us
(Century Media)

Az úgy volt, hogy Nick Holmes énekes és Greg Mackintosh gitáros egy szép napon összedugta a fejét. „Húszévesek vagyunk, Greg, villantani kéne valamit. Adjuk ki a régi lemezeink újrakevert változatát díszes fadobozban? Az most egyre divatosabb!” „Halál, sötétség, világvége.” „Jó, akkor csináljunk egy jubileumi koncertet a spanokkal, aztán kihozzuk dupla DVD-n, na?” „Halál, sötétség, világvége.”

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (4,1/5)

lemezkritika metál paradise lost2009.09.25. 11:28 – _fá_

Justin Timberlake Facebookozik

A fiúbandák legrosszabbikából kinőtt Justin Timberlake szerepet vállalt minden idők egyik legérdektelenebbnek tűnő filmjében: a Social Network című darab a Facebook felfutását viszi mozivászonra, Timberlake pedig Sean Partkert, az alapítót fogja játszani a Harvardi éveitől kezdve, amikor kitalálta pár haverjával, hogy kéne egy közösségioldal. A projekten olyan elismert filmesek dolgoznak, mint David Fincher, és Aron Sorkin. Reméljük, hogy a betétdalt nem Justin készíti.


film pop hír justin timberlake2009.09.24. 18:29 – lánggitár

Az új felállású Omen bemutatkozása

Igazi metálünnep lesz pénteken (szeptember 25.) a Wigwamban, ahol fellép a Kalapács, az Omen, a Bloody Roots, a KAFeBár, a Remorse és az After Rain. Nézzük részletesen: Kalapács a novemberben megjelenő új lemezét adja elő egy az egyben, az Omennek az új felállása mutatkozik be Koroknai Árpád énekessel, a Bloody Roots a Moby Dickkes Schmiedl Tamás új projektje. A KAFeBár (a mozaikszó kibontva: Kóbor Angyal és a Fekete Bárányok) az akelás Katona Főnök új zenekara, amivel a Zorall babérjaira tör, ugyanis régi magyar zenekarok dalait dolgozzák össze mai metálcsapatok (Rammstein, Metallica, Pantera stb.) számaival, a Remorse és a After Rain pedig szimplán csak metált játszik. Ha a nyolcvanas évek végén lennénk most, akkor csak felvarrós, bőrdzsekis, szűknadrágos, magasszárú pumacipős rockereket találnánk a helyszínen, de kis szerencsével, most 2009 végén is találunk jó pár ilyen rajongót a Wigwamban holnap.


metál program kalapács omen remorse kafebár2009.09.24. 11:13 – AronH

Club Venszdéj #26

Felsorolni is nehéz! Radiohead, amerika akusztikus gitárral és motorral meg Ryan Goslinggal válságban, Simian Mobile Disco, megbutított okos-indie, hosszú-, és újra nyolcvanas évek, Fiatalság, Gyorsaság, Baj, Cigaretta, mindez egy hétre. Eheti szubjektív szűrésünk, ha te jobbat találtál a héten, alázz be alant. Este pedig bemelegítő sznobdiszkó a Trafóban, hangos Club Venszdéj


indie pop electro club venszdej2009.09.24. 09:06 – lánggitár

Rock and Roll Hall of Fame-jelölések

Jövő év március 15-én a mi nemzeti ünnepünkön kívül egyéb fontos dolgok is fognak történni. Ekkor lesz ugyanis a jubileumi, 25. beiktatási ceremóniája a Rock and Roll Hall of Falme-nek. A lista nemrég került nyilvánosság elé, és első ránézésre is szerepel rajta egy csomó olyan név, amikkel kapcsolatban az a legfőbb kérdés, hogy eddig miért nem kerültbek be a Halhatatlanok Csarnokába. Klikk után ott vannak a nevek.


indie pop rock hír rock and roll hall of fame