2009.09.27. 12:00 – -dj-

A hét dala (Nile - Permitting the Noble Dead to Descend to the Underworld)

A death metal nem a jövő és nem is múlt zenéje. A death metal egy hatalmas időtlen monstrum, amibe immár leginkább csak minőségi produktumok tartoznak, mert a kis színtér kivetette magából az alacsony színvonalat. Ingadozások itt is vannak, de a Nile esetében a legkevésbé sem. Az új lemezükről most egy szokásosan rövid című dalt lehet meghallgatni itt. Mit is kéne erről még mondani?


nile a hét dala2009.09.26. 09:04 – gihi

Borzalmas, de ettől jó – Larry Hangman-interjú

Elég egyszer hallanod akármelyik számukat, máris képtelen vagy kiverni a fejedből. Ha mégis sikerülne, a rádió gondoskodik róla, hogy ne felejtsd el, mennyire is jó fogyasztónak lenni. A Larry Hangman párosa, Tisch Bálint és Kanász Dusán már évek óta nyúzza egymást, a munkának pedig mostanra fogyasztható a gyümölcse. Október 3-án a Gödörben lépnek fel, de előtte elmesélték, hogyan is kell a nappaliban hemperegve slágert írni. 


interjú pop larry hangman2009.09.25. 11:31 – SCs

Halál, sötétség, világvége

Paradise Lost - Faith Divides Us-Death Unite Us
(Century Media)

Az úgy volt, hogy Nick Holmes énekes és Greg Mackintosh gitáros egy szép napon összedugta a fejét. „Húszévesek vagyunk, Greg, villantani kéne valamit. Adjuk ki a régi lemezeink újrakevert változatát díszes fadobozban? Az most egyre divatosabb!” „Halál, sötétség, világvége.” „Jó, akkor csináljunk egy jubileumi koncertet a spanokkal, aztán kihozzuk dupla DVD-n, na?” „Halál, sötétség, világvége.”

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (4,1/5)

lemezkritika metál paradise lost2009.09.25. 11:28 – _fá_

Justin Timberlake Facebookozik

A fiúbandák legrosszabbikából kinőtt Justin Timberlake szerepet vállalt minden idők egyik legérdektelenebbnek tűnő filmjében: a Social Network című darab a Facebook felfutását viszi mozivászonra, Timberlake pedig Sean Partkert, az alapítót fogja játszani a Harvardi éveitől kezdve, amikor kitalálta pár haverjával, hogy kéne egy közösségioldal. A projekten olyan elismert filmesek dolgoznak, mint David Fincher, és Aron Sorkin. Reméljük, hogy a betétdalt nem Justin készíti.


film pop hír justin timberlake2009.09.24. 18:29 – lánggitár

Az új felállású Omen bemutatkozása

Igazi metálünnep lesz pénteken (szeptember 25.) a Wigwamban, ahol fellép a Kalapács, az Omen, a Bloody Roots, a KAFeBár, a Remorse és az After Rain. Nézzük részletesen: Kalapács a novemberben megjelenő új lemezét adja elő egy az egyben, az Omennek az új felállása mutatkozik be Koroknai Árpád énekessel, a Bloody Roots a Moby Dickkes Schmiedl Tamás új projektje. A KAFeBár (a mozaikszó kibontva: Kóbor Angyal és a Fekete Bárányok) az akelás Katona Főnök új zenekara, amivel a Zorall babérjaira tör, ugyanis régi magyar zenekarok dalait dolgozzák össze mai metálcsapatok (Rammstein, Metallica, Pantera stb.) számaival, a Remorse és a After Rain pedig szimplán csak metált játszik. Ha a nyolcvanas évek végén lennénk most, akkor csak felvarrós, bőrdzsekis, szűknadrágos, magasszárú pumacipős rockereket találnánk a helyszínen, de kis szerencsével, most 2009 végén is találunk jó pár ilyen rajongót a Wigwamban holnap.


metál program kalapács omen remorse kafebár2009.09.24. 11:13 – AronH

Club Venszdéj #26

Felsorolni is nehéz! Radiohead, amerika akusztikus gitárral és motorral meg Ryan Goslinggal válságban, Simian Mobile Disco, megbutított okos-indie, hosszú-, és újra nyolcvanas évek, Fiatalság, Gyorsaság, Baj, Cigaretta, mindez egy hétre. Eheti szubjektív szűrésünk, ha te jobbat találtál a héten, alázz be alant. Este pedig bemelegítő sznobdiszkó a Trafóban, hangos Club Venszdéj


indie pop electro club venszdej2009.09.24. 09:06 – lánggitár

Rock and Roll Hall of Fame-jelölések

Jövő év március 15-én a mi nemzeti ünnepünkön kívül egyéb fontos dolgok is fognak történni. Ekkor lesz ugyanis a jubileumi, 25. beiktatási ceremóniája a Rock and Roll Hall of Falme-nek. A lista nemrég került nyilvánosság elé, és első ránézésre is szerepel rajta egy csomó olyan név, amikkel kapcsolatban az a legfőbb kérdés, hogy eddig miért nem kerültbek be a Halhatatlanok Csarnokába. Klikk után ott vannak a nevek.


indie pop rock hír rock and roll hall of fame2009.09.23. 16:03 – lánggitár

Év lemeze díjat nyert a Fucked Up

A nemrég nálunk járt kanadai Fucked Up nyerte otthonában a Polaris díjat, ami az ottani Mercurynak felel meg. Egész pontosan a The Chemistry Of Common Life című lemezéért kapta ezt az elismerést a punkzenekar. Damian 'Pink Eyes' Abraham énekes (képünkön ruha nélkül, véres fejjel) a díj átvétele után úgy nyilatkozott, hogy eddig az évig soha nem érezték, hogy része lettek volna a kanadai zenei életnek, de most nagy büszkeséggel tölti el, hogy igazából minden fajta hazai turné nélkül nyertek. Abraham elmondta, hogy soha nem történt még ilyen izgalmas dolog az életében, mint ez a Polaris-jelölés, és nem csak a díj presztízse miatt, hanem mert soha nem gondolta volna, hogy Kanadában figyelnek rájuk. Mindig azt hitte, hogy az ő helyük külföldön van, most viszont kellemesen csalódott a hazájában. Itt van pár életkép a zenekartól:


punk rock hír fucked up2009.09.23. 12:51 – lánggitár

Sugababes vagy nem Sugababes

Nagyon sokan a Sugababes nevű brit lánytriót egy producerek által összerakott produkciónak gondolják, pedig nem így van. A csapatot Keisha Buchanan, Mutya Buena és Siobhan Donaghy alapította 13 évesen, és olyannyira nem külső erők vezették őket, hogy Buchanan a dalszerzésbe is elég rendesen beleszólt az évek során. Viszonylag gyorsan Nagy Britania első számú lánycsapata lettek, de aztán lassan megkezdődtek a tagcserék, aminek most az lett a vége, hogy Donaghy és Buena után az utolsó alapító tag Buchanan is kiszállt/kirúgták a formációból, és ezzel sok poprajongóban felháborodást keltettek, ugyanis az új trió viszi tovább a Sugababes nevet.


pop hír sugababes2009.09.23. 10:36 – lánggitár

Marilyn Manson sertésinfluenzás

Igen, tudjuk, hogy hivatalosan ez a megnevezés már nem használható a H1N1-re, inkább újinfluenzának hívják már, de mivel Marilyn Manson ezt írja blogjában, így mi is hűek leszünk hozzá: "Egy igazi orvos diagnosztizált hivatalosan is sertésinfluenzával. Tudom, most mindenki azt gondolja, hogy dizsnódugással ilyen kór terjed, de az orvos megnyugtatott, a múltbéli nőügyeim abszolút nem járultak hozzá ehhez a különös betegséghez. Sajnos túl fogom élni."


rock bulvár hír marilyn manson