2009.10.04. 17:30 – -dj-

A hét dala (Lynyrd Skynyrd - Simple Life)

Úgy tűnik, hogy sorra tűnnek fel a rockzene nagy öregjei ebben az egészen más XXI. században, mintha csak próbára akarnák tenni magukat. A Lynyrd Skynyrd is egy olyan zenekar, aminek egy dalát mindenki ismeri, Sweet Home Alabama. Hogy mit keres most a zenei világban a soktagú gárda, az kérdés, legalábbis addig, amg meg nem hallgat valaki tőlük egy új dalt, mint például a Simple Life címűt. Ez a zenekar újra a rádiókban akar szólni. Mindehhez a Roadrunner minden támogatást megad, a körítés, az image tökéletesen profi.


lynyrd skynyrd a hét dala2009.10.03. 15:58 – lánggitár

Szakított a pornós álompár

Tera Patrick (napjaink egyik leghíresebb pornószinésznője) és Evan Seinfeld (a Biohazard basszusgitáros-énekese, pár éve pedig pornószinész is) pár napja közös cégük weboldalán jelentették be, hogy hét év együttlét után szakítottak. Persze nincs semmi gond, maradnak "nagyon-nagyon" jó barátok, a cégeik is ugyanúgy mennek tovább, csupán ők már nem osztják meg egymással az ágyat. (Legalábbis a privát életben.) Mindketten annyira szépen nyilatkoztak a másikról, hogy az a legromantikusabb romantikus filmben is elmenne valami nyálas, szakítás utáni dumának. Mi most csak a blabla utáni zárómondataikat raknánk ide: "Örökké a szívemben marad." - szólt Seinfeld, "Ő egy igazán csodálatos ember." - mondta Patrick. Hogy most ez azt jelenti-e, hogy a színésznő immár ismét szabadon csinálja majd más férfiakkal is, azt nem tudjuk, ahogy azt sem, hogy a rocksztár szerepel-e további filmekben, vagy felhagy a kamera előtti dugással, mindenesetre tény, hogy a Biohazard ismét aktív, és legközelebb december elsején, Bécsben lehet őket elkapni, amikor az Agnostic Front után és az Ignite előtt játszanak a Gasometerben.


rock metál bulvár hardcore hír pornó biohazard terra patrick2009.10.03. 12:48 – lánggitár

Ki az Alice In Chains frontembere igazából?

Tehetnénk fel a kérdést a lenti videók alapján, a válasz pedig rábízzuk a kommentelőkre. Mind a négy videó a Jimmy Kimmel Live fellépések során készült, kettő közülük zúzós, kettő akusztikus. Mellesleg Jerry Cantrell gitáros nemrég elárulta az angol Metal Hammernek, hogy Layne Staley nem az egyedüli tag volt annak idején a zenekarban, aki mélyre ásta magát a drogokban, mindannyian benne voltak teljesen, viszont csak a néhai énekes nem tudott belőle kimászni időben.


rock metál drog hír alice in chains2009.10.02. 13:40 – lánggitár

Koncertlemezzel jubilál a Nirvana

Húsz évvel ezelőtt jelentette meg első lemezét a Nirvana Bleach címmel, ezért a Sub Pop kiadó most szépen meg is ünnepli ezt a kerek évfordulót. Az eredtileg (a 1991-es Nevermind sikeréig) csak 30 ezer példányban értékesített korong hangsávjait az akkori producer, Jack Endino nézte át újra, de segített benne Krist Novoselic, a Nirvana volt basszusgitárosa is, aki szerint a vinyl kiadás különösen "gyilkos módon szól". A november 3-án megjelenő újrakiadáshoz hozzácsapják még bónuszként azt a Pine Street Theatre-ben tartott portlandi koncertet is, amit 1990. február 9-én adott a zenekar, és mint kalózlemez keringett eddig a piacon. Endino a Bleach mellett ennek a bulinak az eredeti szalagjait is átnézte és feljavította. Erről az anyagról hallható is a Scoff című dal, amit innen lehet letölteni (jobbklikk - mentés másként). Természetsen a csomagolás is megújul: a két lemez mellé jár majd egy 48 oldalas füzet, tele eddig nem látott Bleach-korszakos fotókkal.


rock hír nirvana bleach2009.10.02. 10:15 – A Lángolók

A biszexuális és a punkdíva - Ömlesztett anyag #11

A Spiritus Mortis úgy játszik unalmas zenét, hogy mégsem az. Brody Dalle, a Queens of the Stone Age-es Josh Homme neje megint punkoskodik a Spinnerette-tel. A Duckworth Lewis Method a krikettről írt lemezt. A Scarlett Johansson-Pete Yorn páros a Serge Gainsbourg-Brigitte Bardot pároshoz akar hasonlítani. Mika, amellett, hogy hivatalosan is biszexuális lett, kiadott egy unalmas lemezt. Heti ömlesztett kritikáink.


lemezkritika scarlett johansson mika ömlesztett anyag spinnerette pete yorn spiritus mortis duckworth lewis method ezt hallgasd2009.10.02. 08:51 – lánggitár

Hamarosan itt a Ramones-mozifilm

Legalábbis ha bízunk a tárgyalások sikerességében, amelyeket jelenleg a Fox Searchlight folytat a film forgalmazásának megszerzése érdekében. A film az I Slept With Joey Ramone című Ramones-könyvön alapul, amit Joey bátyja, Mickey Leigh, és a zenei újságíró, Legs McNeil írtak. Az érdekesnek tűnő film elkészülése már 2006 óta húzódik, Rory Rosegarten producer irányítása alatt. Lassan tényleg aktuális lenne, hogy legalább az utolsó élő tag láthassa...


punk rock ramones hír2009.10.01. 15:29 – lánggitár

Hangzuhany és zenélő fűrész a Hangfoglaláson

A több tízezer hagyományos hangszeren kívül számos különlegesség is megszólaltatható péntektől a Vodafone Hangfoglalás zenei kiállításán. A SYMA Sport- és Rendezvényközpont 8.000 négyzetméterére, három napra kitelepülnek a hang-, a fény-, a hangszer-, a színpad- és a színháztechnika világmárkái. A monstre rendezvény jó néhány különlegességet is felvonultat. A Hangzuhanyban, bekötött szemmel olyan érzést élhetünk át, mintha minden irányból finoman ránk zúdulna a víz.  Bárki hangokat kelthet a zenélő fűrésszel, a 4 méteres tibeti kürttel vagy a vietnámi dorombbal, amit a legenda szerint amerikai töltényhüvelyekből készítettek. 


program hangfoglalás2009.10.01. 10:52 – AronH

Club Venszdéj #27

A mostanában megszokottnál elektronikusabb Venszdéjben itt a Röyksopp, a (félig) hajthatatlan Graham Coxon és a Gorillaz hegedűkkel, (ki hinné!) Radiohead, a Magyar Mocskos Majmok, se nem szemtelenül fiatal, se nem angol melankolikus fájászene, valamint agypusztítás két felvonásban. Szubjektív szűrőnkön a zenei blogoszféra, ha jobbat találtál a héten, alázz be alant.


indie pop electro club venszdej