2009.01.24. 13:43 – _fá_

Every night: Franz Ferdinand

Franz Ferdinand – Tonight: Franz Ferdinand
(2009 Domino Records/Neon Music)

2005 óta változott a világ. Vesztettek népszerűségükből az akkor épp nagyon futó bandák, van aki ezt simán szar lemezzel egészítette ki (Kaiser Chiefs), szerencsésebb esetben előszedték a korábban nem mutogatott kreatív vénájukat (Bloc Party), vagy csak egyszerűen csinálták azt, amit korábban is, viselve az érdektelenné válás súlyos következményeit (Maximo Park). Egy dolgot azonban lehetett sejteni: az új Franz Ferdinand, ha egyszer megjelenik, jó lesz.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (3,9/5)

lemezkritika pop franz ferdinand tonight2009.01.24. 12:59 – ziggy_pop

No More Shall We Part

Szomorú hír a Bad Seeds-fanatikusoknak: Blixa Bargeld 2003-as távozása után újabb alaptag hagyja ott Nick Cave zenekarát. A több mint 30 éve Nick Cave mellett zenélő multiinstrumentalista Mick Harvey személyes és szakmai okokra hivatkozott a hivatalos közleményben.Nick Cave és Harvey gyakorlatilag együtt kezdték zenei karrierjüket: 1973-ban már közösen játszottak egy iskolai zenekarban, amiből aztán a Boys Next Door, később pedig a Birthday Party lett.


rock hír nick cave and the bad seeds mick harvey2009.01.23. 14:13 – ziggy_pop

Hives-koncert a Petőfin

Pazar lehetőség annak, aki ma nem megy kocsmázni, koncertre vagy csak úgy fagyoskodni az éjszakába - az MR2 Eleven c. műsorában egy az egyben leadják este 11-től a Hives svájci Paleo Fesztiválon rögzített koncertjét. A svéd rock'n'rollereket már nagyon jól ismerjük - kétszer is játszottak a Szigeten, egyszer pedig úgy volt, hogy jönnek egy önálló bulira, de ez sajnos nem jött össze. Ma este 11-től viszont újra átélhetjük a Hives-koncertek hangulatát, még ha csak az éteren keresztül is.


rock hír program hives2009.01.23. 10:09 – SCs

Szórakoztató mészárlás

Napalm Death - Time Waits For No Slave
(2009 Century Media)

Ha valaki nekem szegezné a kérdést, hogy „mondd, te thorz, te tulajdonképpen miért nem hallgatsz sosem Napalm Death-t?”, konkrétan fogalmam se lenne, mit mondhatnék neki. Biztos mindenkinek vannak megmagyarázhatatlan fehér foltok a „zenei műveltségében”, na, nálam a Napalm Death az egyik ilyen.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4,3/5)

lemezkritika metál napalm death2009.01.23. 09:22 – lánggitár

Neten (és Budapesten) az új Franz Ferdinand

Immár bárki meghallgathatja legálisan az új Franz Ferdinand-albumot a csapat Myspace-oldalán. A Tonight: Franz Ferdinand című lemez január 27-én jelenik meg világszerte, de mi magyarok ennél sokkal szerencsésebbek vagyunk. A Corvintetőn január 23-án (tehát ma) ugyanis lesz egy release party, ami tulajdonképpen egy nagy közös lemezmeghallgatást jelent, de közben már vígan lehet vásárolni a kézzel fogható albumot is (állítólag Európában először) különböző speciális, és nem speciális formában. Tehát először irány a Myspace, aztán este nyolckor a Blaha…


pop franz ferdinand hír program2009.01.22. 15:48 – AronH

Club Venszdéj #2

E heti gyűjtésünkbe fért új Gorillaz-demo, indietronica, Ingyenes Szemét Tudomány, ingyenes skandináv jéghegyzene, Állat Társulás, Nemis Rihanna, Lily Allen és a Kaiser Chiefs, Nagy Zenekarok játsszák Nagy Zenekarok számait, a Csodabogarak, vagy inkább egyetlen Csodabogár újbóli támadása, avagy miből lesz a cserebogár és mi lesz a csodabogarakból. Szubjektív szűrőnkön tehát újfent a blogoszféra. Jobbat találtál? Alázz be alant!


electro club venszdej2009.01.22. 13:57 – lánggitár

Metallica a Novarockon

Felkerültek az első fellépők az akár hazai fesztiválnak is mondható, pont az osztrák-magyar határvonalon elterülő Novarock honlapjára, amely szerint a fesztivál főzenekara a Metallica lesz. Ez amúgy csak hab a tortán, mert a metálrajongók még az olyan csapatoknak is örülhetnek, mint a Slipknot, a Trivium, a Mastodon, a Disturbed, vagy a Killswitch Engage. Aki meg nem csak a széttorzított riffeket szereti, annak ott lesz mondjuk a Placebo, a Gogol Bordello, vagy a Black Stone Cherry, de ez ugye még közel sem a vége. Jegyeket már lehet is kapni (rövidesen itthon is).


rock metál hír program slipknot metallica novarock mastodon trivium