2009.01.24. 13:43 – _fá_

Every night: Franz Ferdinand

Franz Ferdinand – Tonight: Franz Ferdinand
(2009 Domino Records/Neon Music)

2005 óta változott a világ. Vesztettek népszerűségükből az akkor épp nagyon futó bandák, van aki ezt simán szar lemezzel egészítette ki (Kaiser Chiefs), szerencsésebb esetben előszedték a korábban nem mutogatott kreatív vénájukat (Bloc Party), vagy csak egyszerűen csinálták azt, amit korábban is, viselve az érdektelenné válás súlyos következményeit (Maximo Park). Egy dolgot azonban lehetett sejteni: az új Franz Ferdinand, ha egyszer megjelenik, jó lesz.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (3,9/5)

lemezkritika pop franz ferdinand tonight2009.01.24. 12:59 – ziggy_pop

No More Shall We Part

Szomorú hír a Bad Seeds-fanatikusoknak: Blixa Bargeld 2003-as távozása után újabb alaptag hagyja ott Nick Cave zenekarát. A több mint 30 éve Nick Cave mellett zenélő multiinstrumentalista Mick Harvey személyes és szakmai okokra hivatkozott a hivatalos közleményben.Nick Cave és Harvey gyakorlatilag együtt kezdték zenei karrierjüket: 1973-ban már közösen játszottak egy iskolai zenekarban, amiből aztán a Boys Next Door, később pedig a Birthday Party lett.


rock hír nick cave and the bad seeds mick harvey2009.01.23. 14:13 – ziggy_pop

Hives-koncert a Petőfin

Pazar lehetőség annak, aki ma nem megy kocsmázni, koncertre vagy csak úgy fagyoskodni az éjszakába - az MR2 Eleven c. műsorában egy az egyben leadják este 11-től a Hives svájci Paleo Fesztiválon rögzített koncertjét. A svéd rock'n'rollereket már nagyon jól ismerjük - kétszer is játszottak a Szigeten, egyszer pedig úgy volt, hogy jönnek egy önálló bulira, de ez sajnos nem jött össze. Ma este 11-től viszont újra átélhetjük a Hives-koncertek hangulatát, még ha csak az éteren keresztül is.


rock hír program hives2009.01.23. 10:09 – SCs

Szórakoztató mészárlás

Napalm Death - Time Waits For No Slave
(2009 Century Media)

Ha valaki nekem szegezné a kérdést, hogy „mondd, te thorz, te tulajdonképpen miért nem hallgatsz sosem Napalm Death-t?”, konkrétan fogalmam se lenne, mit mondhatnék neki. Biztos mindenkinek vannak megmagyarázhatatlan fehér foltok a „zenei műveltségében”, na, nálam a Napalm Death az egyik ilyen.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4,3/5)

lemezkritika metál napalm death2009.01.23. 09:22 – lánggitár

Neten (és Budapesten) az új Franz Ferdinand

Immár bárki meghallgathatja legálisan az új Franz Ferdinand-albumot a csapat Myspace-oldalán. A Tonight: Franz Ferdinand című lemez január 27-én jelenik meg világszerte, de mi magyarok ennél sokkal szerencsésebbek vagyunk. A Corvintetőn január 23-án (tehát ma) ugyanis lesz egy release party, ami tulajdonképpen egy nagy közös lemezmeghallgatást jelent, de közben már vígan lehet vásárolni a kézzel fogható albumot is (állítólag Európában először) különböző speciális, és nem speciális formában. Tehát először irány a Myspace, aztán este nyolckor a Blaha…


pop franz ferdinand hír program2009.01.22. 15:48 – AronH

Club Venszdéj #2

E heti gyűjtésünkbe fért új Gorillaz-demo, indietronica, Ingyenes Szemét Tudomány, ingyenes skandináv jéghegyzene, Állat Társulás, Nemis Rihanna, Lily Allen és a Kaiser Chiefs, Nagy Zenekarok játsszák Nagy Zenekarok számait, a Csodabogarak, vagy inkább egyetlen Csodabogár újbóli támadása, avagy miből lesz a cserebogár és mi lesz a csodabogarakból. Szubjektív szűrőnkön tehát újfent a blogoszféra. Jobbat találtál? Alázz be alant!


electro club venszdej2009.01.22. 13:57 – lánggitár

Metallica a Novarockon

Felkerültek az első fellépők az akár hazai fesztiválnak is mondható, pont az osztrák-magyar határvonalon elterülő Novarock honlapjára, amely szerint a fesztivál főzenekara a Metallica lesz. Ez amúgy csak hab a tortán, mert a metálrajongók még az olyan csapatoknak is örülhetnek, mint a Slipknot, a Trivium, a Mastodon, a Disturbed, vagy a Killswitch Engage. Aki meg nem csak a széttorzított riffeket szereti, annak ott lesz mondjuk a Placebo, a Gogol Bordello, vagy a Black Stone Cherry, de ez ugye még közel sem a vége. Jegyeket már lehet is kapni (rövidesen itthon is).


rock metál hír program slipknot metallica novarock mastodon trivium2009.01.22. 12:06 – ziggy_pop

Sonic Youth – új lemez és európai koncertek idén

Daydream Nation, Dirty, Goo, Sister, Washing Machine – alaplemezek, amelyek sok „függetlenzene-rajongó" életét megváltoztatták. Nyilván közhely, de a Sonic Youth nélkül sok mai rockzenekar nem szólna úgy, ahogy. Idén új nagylemezük jelenik meg, melynek pikantériáját az adja, hogy már nem nagykiadónál (Universal), hanem újra egy független kis cégnél (Matador) jön majd ki a cucc. Alig várjuk, de van ennél egy még jobb hír.


rock hír sonic youth2009.01.22. 10:00 – lánggitár

Myles Kennedy tényleg próbált a Zeppel

Az Alter Bridge énekese bevallotta, hogy valóban eljátszott pár dalt a Led Zeppelin hangszeres tagjaival egy meghallgatás részeként, amit az elkövetkező világ körüli turné miatt tartottak. Mondjuk azt is elmondta, hogy jelenleg nem énekel semmiféle Zep-közeli dologban, inkább az Alter Bridge-re koncentrál. Ettől függetlenül hatalmas, és szürreális élmény volt a gyermekkori hőseivel együtt zenélni, igazán büszke rá. Azt viszont valamilyen okból már titokban tartotta, hogy mely dalokat játszották, de „majd egyszer elmondja a történetet”.


rock bulvár hír led zeppelin alter bridge2009.01.22. 08:00 – lánggitár

Baj van az új U2-borítóval

Úgy tűnik, hogy a U2 nem volt elég körültekintő a legújabb lemezének borítóját díszítő kép kiválasztásakor. Történetesen ugyanazt a Hiroshi Sugimoto-fotót használták a No Line On The Horizonhoz, amit annak idején egy bizonyos Taylor Deupree is a 2006-os Specification. Fifteen lemezéhez. Persze Deupree most telelármázza a sajtót ezzel az írekre nézve picit kellemetlen információval, de ennél többet nem tesz, nem kell neki a per (elég az ingyenreklám). Saját bevallása szerint úgysem nyerne egy ekkora gépezet ellen, meg amúgy is mindkettőjüknek van engedélye. Bal oldalon a Deupree-, jobbon a U2-borító:


pop bulvár hír u2