2009.10.11. 15:10 – -dj-

A hét dala (Leander - Csak Te)

Ezen a héten végre magyar dalt pakolunk a rovatba. Az Internet, és tágabban véve a youtube egyik csodája, hogy elterjedtek a szobazenészek a világhálón. Egyik-másik akár még befutni is képes. Kérdés, hogy Köteles Leander (utóbbi művésznév?) nagyobb hírnévre tehet-e szert. Szinte nulla infoval rendelkezem, így csak azt tudom, hogy a srác zenekarban (Babylon) is zenélt, az új "Leander" nevű produkciója viszont egyszemélyes. A Csak Te mellé klipet is csatolt, ezt alább lehet megnézni.


leander a hét dala2009.10.11. 14:41 – lánggitár

Meghalt a Boyzone egyik tagja

Egy mallorcai hotelszobában szombaton holtan találták Stephen Gatelyt, a Boyzone egyik tagját. Az énekes partnerével nyaralt a spanyol szigeten, ivott pár italt, majd lefeküdt aludni, és többet már nem ébredt fel. A halál okát egyelőre nem lehet tudni. A Boyzone volt a világ egyik legsikeresebb fiúcsapata, számos kislemezük szerepelt a slágerlsiták élén a kilencvenes években, 2010-re pedig új lemezt terveztek. Gately 1999 óta nyíltan vállalta homoszexualitását, sőt a brit törvények értelmében házasságot is köthetett partnerével, Andy Cowlesszal. 33 éves volt.


pop hír boyzone stephen gately2009.10.11. 10:04 – lánggitár

Mégis albumot vesz fel a Radiohead

Thom Yorke, Radiohead-énekes nemrég kijelentette, hogy nem szándékoznak újabb nagylemezt kiadni, inkább csak majd potyogtatják a dalokat egyenként, ahogy azt a These Are My Twisted Words cíművel is tették, mert egy hosszú lemez felvétele "megölné őket". Ezzel szemben most Ed O'Brien Radiohead-gitáros azt nyilatkozta, hogy mégis lesz itt album, mert azért még mindig szeretik a borítókat böngészni, kézben fogni az anyagot, bakelitet pakolgatni, meg ilyenek, úgyhogy idén télre már le is foglaltak egy stúdiót a melóhoz. A zenei irányvonalhoz nem igazán tudott mit fűzni, csak azt, hogy "tipikusan radioheades" lesz.


pop rock hír radiohead2009.10.10. 14:20 – lánggitár

Temple Of The Dog-reunion

A Temple Of The Dogot akár úgy is felfoghatjuk, mint a Pearl Jam elődjét, csak itt még a soundgardenes Chris Cornell vitte a prímet Eddie Vedder helyett frontemberként, de azért már az utóbbi is ott legyeskedett körülöttük. A projekt sosem arról volt híres, hogy agyonkoncertezte volna magát, alig néhány fellépést tudnak ezidáig felmutatni és azok sem voltak teljesek. Az egyik legutóbbi ilyen most kedden volt Los Angelesben, ahol a Pearl Jam-bulin megjelent a jelenleg popsztárként ügyködő Chris Cornell is, és így a jelenlévők elmondhatják, hogy az eredeti, hattagú Temple Of The Dogot látták zenélni, ugyanis az 1990-ben még Soundgarden-tag Matt Cameron 1998 óta a Pearl Jamben dobol. A Hunger Strike című dalt adták elő együtt, ami a lemezen is egy duett volt Cornell és Vedder énekével. A Pearl Jam amúgy néha játsza a számot koncerteken, persze a volt Soundgarden-torok nélkül, és annak idején az Audioslave is műsorára tűzött pár dalt a lemezről. Itt a fellépés kalózfelvételben:


rock hír pearl jam soundgarden temple of the dog2009.10.10. 09:39 – lánggitár

A Kolin nyerte a hazai MTV EMA-t

Péntek este az A38 Hajón eldőlt, hogy a Kolin utazik november 5-én a berlini MTV Europe Music Awardsra, hogy versenybe szálljon a Best European Act címért. Rajtuk kívül még négy zenekar volt jelölve a díjra: az Esclin Syndo, a Moog, a Zagar és az Idoru. Szavazni az MTV honlapján lehetett, tehát nem zsűri, hanem a közönség döntötte el, hogy ki mehet a német fővárosba olyan sztárokkal bulizni, mint Beyoncé, a Green Day, Lady Gaga, a Foo Fighters, Eminem stb. Két klip a Kolintól:


pop hír kolin2009.10.09. 13:41 – lánggitár

Felföldi Péter a Stereochristban

Pár hónapja számoltunk be arról, hogy a Stereochrist megtalálta Makó Dávid énekes utódját Lőrincz Károly személyében, akit többek között a Whitesnake Tribute Bandből lehet ismerni. Nos, ez a helyzet már nem áll fenn, ugyanis a zenekar jövő héten (október 17., Szekszárd) már azzal a Felföldi Péterrel lép majd fel, aki annak idején alapítótagja volt a zenekarnak, jelen pillanatban pedig a Chief Rebel Angelben is énekel a basszusgitározás mellett. Az első, Dead River Blues című nagylemezt is vele vették fel, aztán Koltay Tamás dobossal együtt távoztak a zenekarból. A csapat hamarosan új dalokkal is jelentkezik, amiket majd itt a Lángolón mutatnak be a nagyközönségnek.


rock hír stereochrist2009.10.09. 12:19 – lánggitár

Ulver-koncert Budapesten

Teljesen hivatalos hír, hogy 2010 február 20-án Budapesten, egész pontosan az A38-on ad koncertet a norvég Ulver. Tudni kell, hogy az 1993 óta létező zenekar idén május 30-ig nem adott soha koncertet. Akkor Lillehammerben léptek fel, ezt azóta még négy követte, idénre pedig van még két bejelentett dátum őszre, Londonban és Athénban. A hírek szerint a budapesti koncert lesz az egyik utolsó fellépése a zenekarnak, és aztán örökre levonulnak színpadról.


metál hír program black electro ulver2009.10.09. 11:08 – lánggitár

Tényleg nincs többé Oasis

Úgy tűnik, mostanra tényleg végetért az utóbbi másfél évtized legelviselhetetlenebb testvérpárjának a története. Egy ideig úgy tűnt, hogy az oasises Liam Gallagher talán egyedül vinné tovább az Oasis nevet, de most a hallgatást megtörve kiderült, hogy szó sincs Noel nélküli próbálkozásokról. "Nos, Oasis nincs többé. Ciki, de ez van. Nem mások vetettek véget az Oasisnek, hanem mi, ami elég király. Most minden gondolatomat leköti, hogy mi legyen a következő zenei lépésem. Az emberek megvehetik Noel lemezeit. Az emberek megvehetik mindkettőnk lemezeit. Mindenki boldog lesz." - nyilatkozta Liam, akiről nemrégiben derült ki, hogy még Jay-Z is dolgozna vele.


indie hír oasis liam gallagher