2009.10.25. 12:28 – lánggitár

Meztelen nők láncon vezetve - mai program Budapesten

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy nem csak hiphoppal kevert modern metál lesz ma a Dürer Kertben. Akinek az underground undergroundjára fáj a foga, az a kisterembe látogasson el, ugyanis ott fellép az Absu, akik a death metálból indulva a blacknél kötöttek ki annak idején, majd azt a thrash-sel kezdték keverni. Előttük játszik majd a Pantheon I, akik szintén eme sötét műfajban utaznak, ráadásul a csapat női tagja szeret meztelen lányokat láncon vezetgetni. Szintén fellép a Deströyer 666 tagokból álló Razor of Occam is, ők semmi olyasmit nem csinálnak, mint az előző együttes, csak játsszák a thrasht meg a blacket. A Zoroaster viszont kilóg innen, mivel lassú stoner-sludge zenét nyom, de ettől még lehet jó is.


metál program black stoner zoroaster sludge absu pantheon i razor of occam2009.10.25. 11:03 – lánggitár

Metál vs. hiphop a Dürerben ma este

Ma este a Dürer Kertben a Subscribe megtartja szokásos őszi nagykoncertjét, de hogy most ne legyen annyira egyértelmű a dolog és ne csak a szokásos Subscribe-szettet kapjuk, meghívták vendégnek az Akkezdet Phiait. Ők a magyar hiphop egyik legsikeresebb csapata, mostanában pedig egyre többet hallani róluk. A kötekező ziccer persze az egymásnál való vendégeskedés lesz, amolyan metál vs. hiphop módra. Itt van egy-egy klip, hogy el lehessen a csapatok helyezni a zenei palettán még azoknak is, akik nem ismerik őket:


metál hiphop program akkezdet phiai subscribe2009.10.23. 14:24 – A Lángolók

A szcientológus és a drogos - ömlesztett anyag #14

Juliette Lewis poprock helyett leállt füvezni Omar Rodriguez Lopezzel. A Lightning Dust zenéje nem kevésbé hippi, mint a Pink Mountaintopsé. Az Alamaailman Vasarat zenéje klezmerből, balkáni népek zenéjéből és egyéb skandináv taktudokból áll. A Future Millionaire grunge-nak mondja magát, de nincs annyira művészieskedő és karcos. A Ruiner továbbra is őszinte-kőkemény hardcore-punk. Heti ömleszetett kritikáink.


lemezkritika ruiner juliette lewis ömlesztett anyag future millionaire ezt hallgasd lightning dust alamaailman vasarat2009.10.22. 14:53 – AronH

Club Venszdéj #30

Arányait tekintve megint inkább hangszeres az eheti Venszdéj, mint nem; szerepel a kurrens elektroakusztik pop ilyen, illetve olyan megvilágításban, trendi indie nyúl vissza a nem trendi rockhoz, fiatal hollandok borongós őszt festenek alá, a szemtelenek bolygatják a kilencvenes évek messzi szép napjait, valamint itt egy halálciki mashup is. Szubjektív szűrőnkön újfent a zenei blogoszféra - ha jobbat találtál a héten, alázz be alant!


indie pop rock electro club venszdej2009.10.22. 13:01 – Dankó János

A ska tánczene - PASO-interjú és videópremier

Hamarosan új Pannonia Allstars Ska Orchestra-lemez jelenik meg, amiből a Lángoló Gitárok olvasói természetesen kapnak majd ízelítőt, de ez egész pontosan csak négy hét múlva lesz. Addig a zenekar itt nálunk mutatja be négy részben a boltokban már régen kapható DVD-jük turnéfilm részét, méghozzá négy részben, minden héten egyben. Az elsőhöz készítettünk egy interjút is KRSA-val, a fehér ruhás énekessel.


interjú ska exkluzív paso paso turnéfilm2009.10.22. 12:16 – lánggitár

Dark Side of the Moon Flaming Lips módra

Pár napja jelentette be a Flaming Lips, hogy a következő lemeze a Pink Floyd Dark Side of the Moonja lesz egy az egyben feldolgozva. A projekthez vendégül hívják a Stardeath és a White Dwarfs zenekarokat, illetve szerepel majd még a lemezen Henry Rollins és Peaches is. Rossz hír, hogy valószínűleg az egész csak az iTuneson jelenik majd meg, de mivel a zenekarnak lejárt a szerződése a Warnerrel, így bármi elképzelhető. Az Eclipse című dalt már el is játszották a KCRW rádió Morning Becomes Eclectic műsorában, amit itt alább meg is lehet nézni, de csak egészben, saját dalokkal kiegészítve:


rock pink floyd hír flaming lips2009.10.22. 10:00 – lánggitár

Utazni és zenélni - Plastic Bitch-interjú

A Plastic Bitch friss zenekarnak tűnik, pedig már 2000 óta működik, mégha nem is ebben a felállásban. Ez a látszat talán azért is áll fent, mert csak az utóbbi időben kezdtek el intenzívebben mozgolódni. Azóta azonban behozták a lemaradást, itt a debütáló lemez, kezdődik a turné a Subscribe és a Road társaságában, és egy Kettőnégy Gumizsiráf díjat is besöpörtek múlt hétvégén, ami még akkor is figyelemreméltó, ha a Legrészegebb zenekar címet nyerték el általa. Kérdéseinkre a csapat énekese, Géczi Ricsi válaszolt, de a beszélgetést jó szokásunkhoz híven megtetézzük egy exkluzív dalpremierrel is.


interjú rock exkluzív plastic bitch