2009.11.01. 15:00 – -dj-

A hét dala (Pain of Salvation - Linoleum)

A svéd Pain of Salvation egy stabil felállásból alakult át Daniel Gildenlöw szinte egyszemélyű progresszív zenekarává. Szépen sorjában hagyta el őt három ember, még a testvére is. A helyzet olyannyira érdekes, hogy pillanatnyilag az sem tiszta, hogy ki a zenekar tagja, és ki nem. Ebbe a szituációba született bele a Linoleum EP, ami már előzetesen meglepőnek volt beharangozva. A net áldásos hatása, hogy egy nem túl jó minőségű, de ízelítőnek megfelelő változat kint is van a címadó számból. És tényleg meglepő, ha nem is annyira.


pain of salvation a hét dala2009.10.31. 14:48 – A Lángolók

Dögös csajhang - ömlesztett anyag #15

A Warrior Soul majdnem Chinese Democracy címmel adott ki lemezt, de aztán nem. Az Arch Enemy újravette régi dalait, de teljesen feleslegesen. A Big Pink visszanyúl a Primal Scream XTRMNTR-féle motorikus alapokra épülő elektro-rockhoz. Charlie Winston énekelni és dalt írni is tud. A Paramore belső problémáit tárta a világ elé. Ömlesztett kritikáink.


lemezkritika soul warrior paramore ömlesztett anyag arch enemy charlie winston ezt hallgasd big pink2009.10.31. 10:08 – -dj-

Milyen műgitáros játékot vegyen az ember, ha rocker?

Alábbi cikk egy kis segítséget jelenthet, ha az ember fia nem léggitározni akar a hangfalak előtt, hanem műgitározni egy TV előtt, és nem tudja eldönteni, hogy milyen szoftvert vegyen a bulihoz. A laikusoknak annyit még, hogy a dolog egy szimpla, mondhatnánk primitív ritmusjáték, ahol megfelelő időben, megfelelő gombot kell lenyomni egy műanyag gitáron, és akkor jön a pont, meg a siker. Ennek továbbfejlesztett verziója, ahol már dob, sőt mikrofon is van. A segítség a gamerankings.com képében érkezik tehát, illetve személyes olvasmányok és tapasztalatok alapján.


beatles rock band guitar hero2009.10.30. 15:00 – Juhász Edina

Örülni az életnek - Alice In Chains-interjú

Nemrég jelent meg az Alice In Chains nagy vitákat kiváltó legújabb nagylemeze, amivel húsz év után először Magyarországra is eljut a zenekar, ami még akkor is esemény, ha sok keményvonalas rajongó számára a 2002-ben, drogtúladagolásban meghalt Layne Staley nélkül ez már nem is az AIC. November 27-én lépnek fel a Petőfi Csarnokban, és mi emiatt kaptunk tíz percet, valamint egy halk és recsegő telefonvonalat egészen Jerry Cantrell gitáros-énekeshez, aki éhesen, de jókedvűen válaszolgatott a kérdésekre.


interjú rock metál alice in chains2009.10.30. 12:05 – lánggitár

Új albumon dolgozik a Red Hot Chili Peppers

A Red Hot Chili Peppers bejelentette, hogy új albumon dolgozik, ami valamikor 2010-ben jelenik meg. Az együttes utoljára 2006-ban hozott ki lemezt (Stadium Arcadium), és Chad Smith dobos tegnap azt nyilatkozta, hogy új számok írásába kezdtek, az anyag pedig jövő ősszel már a boltokban lehet. Flea egyébként (aki jelenleg Thom Yorke projektjében tevékenykedik) sok elektronikus cd-t adott Smith-nek, hogy ötleteljen új ritmusokon, de egyelőre nincs nagyon szó arról, hogy elektronikusabb irányba mozduljon el a Peppers. Smith szerint azonban sosem lehet tudni, most épp olyan dalokon dolgoznak amikben zongora is van.

 


rock red hot chili peppers hír2009.10.30. 11:36 – lánggitár

Meghalt az eredeti Danzig-dobos, illetve mégsem

A JG2 Land blogon pár napja megjelent egy hír, miszerint Chuck Biscuits, aki többek között Danzig eredeti dobosa volt, de már a Samhain-korszakban is vele játszott, illetve tiszteletét tette a Black Flagban, a D.O.A.-ben, valamint a Circle Jerksben is, 44 éves korában meghalt torokrákban. Később, mint az a hozzátartozók nyilatkozataiból kiderült, az egész ügy nem igaz, és maga a blogger James Greene is meg van zavarodva, mert ő meg volt róla győződve, hogy már vagy hat hónapja Biscuits-szal, illetve a feleségével folytatja azt a levelezést, amiben a halálhírt is keltették.


punk rock bulvár hír danzig chuck biscuits2009.10.30. 08:09 – -dj-

A folkmetál úttörői

Amorphis @ Diesel Klub, 2009.10.28.

Az Amorphis-szal együtt két finn zenekar lépett fel a Dieselben, így vérbeli finn este volt ez, amit csak az árnyékolt be, hogy az előzenekarok olyannyira a főzenekar által kialakított zenei világban mozogtak, hogy igazából sok szóra nem is érdemesek. Jómagam, a korai kezdés miatt csak a Before The Dawn műsorát láttam, de egy pillanat sem fogott meg, mintha semmi nem történt volna, csak pár riff, pár énekdallam, és sok hörgés. Többen hangolódtak velük az Amorphisra, annak mondjuk megfelelt. Rátérek inkább a lényegre.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (5/5)

metál koncertbeszámoló amorphis