2009.11.08. 16:28 – AronH

Valami népszerűt

Isten Háta Mögött, Jazzékiel @ A38 Hajó, 2009.11.06.

Van abban valami megnyugtató, amikor megérkezel péntek éjjel egy olyan buliba, ahol a zenekaroktól viszonylag távol áll a klasszikus közönségugráltatós-buliztatós zene és mentalitás is, és mégis teltházközeli embertömeg vár, köztük igen sok fiatallal. Ezeket a zenekarokat ugyanis inkább meghallgatni járunk, és ha Magyarisztánban diszkóütemek nélkül ilyen tömeget boronálsz össze, akkor a helyzet az, hogy tényleg jó vagy.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (5/5)

jazz rock metál koncertbeszámoló isten háta mögött jazzékiel2009.11.08. 14:00 – -dj-

A hét dala (Them Crooked Vulture - Mind Eraser, No Chaser)

A Them Crooked Vulture-t úgy emlegetik a szakmában, hogy hosszú idő óta a legérdekesebb szupergrupp. A címet azzal érdemelte ki, hogy tényleg az. Egy zenekar, amiben együtt zenél Dave Grohl, Josh Homme és John Paul Jones, mi lenne más, mint érdekes? A november közepén érkező lemezükről már feltűntek itt-ott dalok, a Mind Eraser, No Chaser elvileg az utolsó a megjelenés előtt.


a hét dala them crooked vultures2009.11.08. 11:52 – lánggitár

Steven Tyler kilépett az Aerosmith-ből

Joe Perry, az Aerosmith gitárosa megerősítette azokat a pletykákat, amik arról szóltak, hogy Steven Tyler már nem a zenekar énekese. Perry elmondta, hogy Tyler az Abu Dhabi-i Forma 1-es verseny egyik kapcsolódó rendezvényén való fellépés után hagyta ott a zenekart, de ezt nem személyesen tudták meg, hanem az internetről értesültek róla. Az egész kínlódás még augusztusban kezdődött, mikor az énekes egy koncerten leesett a színpadról és eltörte a vállát. Ezután sok bulit lemondtak, ami nem is lett volna különös, lévén törött vállal nem lehet fellépni, de Tyler azután sem akart színpadra állni, miután rendbejött. Folyamatosan érkeztek a hírek a zenekar feloszlásáról, amik Perry szerint olyannyira nem igazak, hogy ő akkor is folytatja, ha Tyler nem tér vissza, és új énekest kell keresnie. Ha mindez igaz, akkor az énekes 40 év után hagyja ott az Aerosmith-t, ahol rajta kívül csak Tom Hamilton basszusgitáros és Joey Kramer dobos volt mind a négy évtizeden keresztül tag.


rock hír aerosmith2009.11.06. 14:24 – A Lángolók

Farkasüvöltés és rockandroll - Ömlesztett anyag #16

A Girls megmutatja mi van a melegpornó mögött zeneileg. A Doomriders kicsit bonyolultabb lett, de még mindig rockandroll. A Black Heart Procession sokkal nyomorúságosabb, mint az Interpol. Shakira mellőzte a spanyol nyelvet, cserébe felfedezte az elektrót. A Dodos 100%-ban érdektelen. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika shakira girls doomriders ömlesztett anyag ezt hallgasd the black heart procession the dodos2009.11.06. 10:09 – lánggitár

A Bloc Party-énekes szólózni akar

Sőt, fog is. Legalábbis a producer, Hudson Mohawke megsúgta a BBC-ek, hogy Kele Okerekével dolgoznak a frontember első saját lemezén. "Még nem egyeztettünk le mindent, de dolgozunk az anyagon. Az egyik Spank Rockos faszival csinálnak közös albumot." - mondta sokat sejtetően az eredetileg Ross Birchard névre hallgató iparos. Ez a hír tovább erősíti a már korábban is megemlített pletykát, hogy a Bloc Party karrierje végetér.


indie hír bloc party2009.11.06. 08:47 – lánggitár

Beatles-USB

A remaszterizált Beatles-katalógus december 7-től nem csak cd-n lesz elérhető, hanem a hardkór rajongók számára 30000 példányban kiadásra került egy USB is, ami mind a 14 újrakiadott lemezt tartalmazni fogja. Az ára laza 200£ lesz, de a klasszikus albumokon kívül lesz rajta 13 mini-dokumentumfilm is, és természetesen az artworkök digitalizált változata. Plusz érv a vásárlás mellett, hogy kurvajól néz ki. Ha valaki gazdag, és rajong, akkor itt tud tájékozódni, és rendelni.


pop the beatles hír2009.11.05. 16:30 – AronH

Club Venszdéj #31

Ez a hét a Venszdéjben teljesen a magyaroké lett. A We Plants Are Happy Plants zenekioszk videoklipje végre elkészült, a Tits and Clits pedig zombikkal ijesztget. Emellett persze itt a szokásos vegyes felhozatal, Imogean Heap ijesztgetne a maga szoftos módján, a shoegaze indie és az opera találkozik, az Xx még mindig levakarhatatlan, de nem bánjuk, aztán van még kamu-duó kamu-kőrock és Duran Duran is. Szubjektív szűrőnkön újfent a zenei blogoszféra, ha jobbat találtál a héten, alázz be alant!


indie pop electro club venszdej2009.11.05. 16:20 – Dankó Gábor

Leszakítja az arcod - Isten Háta Mögött-mikrointerjú

Az Isten Háta Mögött különleges meglepetéssel készül a péntek esti (november 6.) őszi nagykoncertjére, ami az A38-on lesz a Jazzékiel és a Doomsday Funk társaságában. Kiadják az első két albumuk újrakevert és újramaszterizált változatát duplalemezként, így most már nem csak írott CD-n lesz beszerezhető a 2003-as Rosenkreutz Kémiai Menyegzője illetve a 2005-ös A Szokásos Hátborzongató Kora Reggeli Ordítás. Pálinkás Tamás énekes-gitárost megkérdeztük mi volt ennek az értelme, és jó szokásunkhoz híven exkluzív premierként be is mutatjuk a Közelítő-távolító című koncertsláger 2003-as, illetve 2009-es verzióját.


indie interjú rock metál exkluzív isten háta mögött2009.11.05. 15:42 – lánggitár

Jön az új Liars-lemez

Az 5 éve Budapesten is koncertező Liars bejelentette, hogy 2010 elején Sisterworld címmel új albumot jelentet meg. Az őrült, kísérleti rockban utazó trió legutóbb két éve jelentkezett nagylemezzel (Liars), az új albummal kapcsolatban pedig annyit lehet tudni, hogy Tom Billerrel vették fel Los Angelesben, aki olyan előadókkal dolgozott már együtt mint Kanye West, Beck, vagy Elliot Smith.


indie rock hír liars