2009.11.15. 15:00 – Dankó János

A hét dala (Fear Factory - Powershifter)

A Fear Factory az utóbbi évek legszánalmasabb zenekari balhéját hozta össze nemrégiben. A zenekar kb. amiatt oszlott fel, hogy két dudás nem fért meg egy csárdában - Burton C. Bell és Dino Cazares egója túl nagy volt, hogy kibírják egymást, így esett, hogy az akkoriban a pornóműfaj, és úgy általában a celebvilág felé kacsingató, kisnövésű, kövér gitáros inkább otthagyta a zenekart. Bell hezitált kicsit, volt némi kavarás, sőt Cazares nélkül lemez is készült, majd egyszercsak a két jóember újra barátkozni kezdett, és áttételesen kirúgta a többieket, hogy együtt egy kis pénzt keressen.


fear factory a hét dala2009.11.14. 09:02 – A Lángolók

A metál sztahanovja diszkót tol - ömlesztett anyag #17

A Shrinebuilder minden doom-stoner-post(akármi)-rajongó álma. Just Jack hangját igazán jó hallgatni, kellemes a fülnek és őszintén is cseng. Morrisseyről nehéz bármit is mondani, amit nem tettek volna meg korábban. Anneke van Giersbergen albuma a teszetosza, jellegtelen pop-rock, az unalmas énekesnős szólólemezek mintapéldánya. Devin Townsend lemezén úgy szól minden, mintha nyolcmillió sávon vették volna fel. Ömlesztett kritikáink.


lemezkritika morrissey anneke van giersbergen ömlesztett anyag devin townsend just jack ezt hallgasd shrinebuilder2009.11.13. 13:11 – Dankó Gábor

A magyarok barátságosak - Friend 'n Fellow-interjú

Szombaton este játszik a Millenárison a Friend 'n Fellow duó, ami egész pontosan Constanze Friendet és Thomas Fellow-t takarja. Egy szál akusztikus gitár, rajta soulos női ének, ha valakinek közelebbi támpont kellene a zenéjükhöz. Thomas Fellow gitárossal nyílt alkalmunk pár percet beszélgetni, aki szívesen emlékszik vissza Ray Charlesra, és állítólag nem azért imádja Magyarországot, mert éppen egy magyar emberrel beszélgetett.


interjú jazz soul program blues friend n fellow2009.11.13. 11:22 – lánggitár

Változások az XX-nél

A fiatal korát meghazudtolóan depresszív The XX valószínűleg nem kezelje olyan jól a hirtelen jött sikert, mint sok pályatársa, mivel a zenekar bejelentette, hogy Baria Quershi gitáros-billentyűs elhagyta a zenekart. "Baria elment. Talán a személyes ellentétek a legjobb kifejezés az okára, a sok turné hozhatta elő." - mondta Romey Madly Croft, a frontember. Azt is hozzátette, hogy nem tervezik a helyettesítését, és a XX háromtagúként folytatja tovább turnéját.


indie hír the xx2009.11.13. 10:05 – Dankó János

Tartalom nélküli fesztivál – Bedlam-klippremier és interjú

A Bedlam a kilencvenes évek egyik kiemelkedő magyar metálzenekara volt, de aztán a múlt évtized közepén feloszlott. Most viszont immár több mint egy éve újból él a csapat, adtak egy sikeres visszatérő koncertet, körbeturnézták az országot a Tankcsapdával, most új lemezre készülnek és forgattak egy klipet,a minek most itt tartjuk a premierjét a Lángoló Gitárokon. Utóbbi apropójából beszélgettünk egy kicsit Újvári Péter dobossal.


interjú metál exkluzív klip bedlam2009.11.12. 16:00 – AronH

Club Venszdéj #32

Kevés poszt, sok szöveg, sok tartalom. Két századdal ezelőtti amerikai bandita és a dalnokai az utána következő két évszázadból, a Kooks feldolgozás-rohama, autentikus idióta-rave, könyörtelen ausztrál ipar, új Four Tet, diszkós-hegedűs mezt fiatal lányok és, nos, Eric Cartman. Szubjektív szűrőnkön újfent a zenei blogoszféra, ha jobbat találtál a héten, alázz be alant!


indie pop electro club venszdej2009.11.12. 15:02 – lánggitár

Magyar konyha PASO módra - dalról dalra a Pannonia Allstars Ska Orchestrával

Régi bevett szokás, hogy mikor egy zenekar lemezt ad ki, akkor az újságok valamelyik taggal végigmennek egyenként a dalokon, aki mindről mond valami érdekeset, vagy kevésbé érdekeset. Ezt a szokást most mi ismét bevezetjük, az első alanyunk pedig a Pannonia Allstars Ska Orchestra új lemeze lesz, ami jövő héten jelenik meg a Megadó Kiadónál Feel The Riddm! címmel, a dalokon pedig KRSA énekes vezet végig minket. Nem lennénk hűek magunkhoz, ha valami exkluzivitást nem vinnénk az egészbe, úgyhogy csatoltunk a bemutatóhoz kapásból három új szerzeményt is, amit a közönség most hallhat először stúdióverzióban. A hab a tortán pedig legalul található, méghozzá a DVD-n megjelent turnéfilm mind a négy része, amit egészen a december 4-i Dürer kertes lemezbemutatóig lehet nézegetni.


ska exkluzív paso paso turnéfilm dalról dalra2009.11.12. 13:33 – pilgrim_

Farkast kiáltunk – Katona Főnök-interjú

A földművelésügyi és vidékfejlesztési metál emblematikus képviselője, az Akela hosszas hallgatás után újra életjelet ad magáról: a zenekar november 14-én egy koncert erejéig újra színpadra lép a Pécsi Ifjúsági Házban, ahol olyan zenészek lesznek a színpadon, mint Főnök, Piócásember, Pókember, Szupermen, illetve basszusgitáron Hjules. A jövőbeli tervek boncolgatásában és a kultikus turnésztorik felidézésében Katona Főnök frontember volt segítségünkre.


interjú metál akela