2009.11.22. 14:41 – verespalne

Oooo, nanana, auaua, uuaauuaaa

Gossip, Ssion @ Gasometer, Bécs, 2009.11.20.

A bécsi Gasometerben adott koncertet az amerikai Gossip: a 2006-os albumuk, a Standing in the Way of Control még egy szűk, jól körülhatárolható közösséget célzott meg, a 2009-es a Music for Men már jóval erőteljesebb és divatosabb hangszerelésben szólalt meg, a Heavy cross pedig igazi rádiósláger lett, ma már minden jófej ismeri a számot, hogy úúúú, auaaaa, ennek megfelelően zsúfolásig megtelt a terem.


pop koncertbeszámoló gossip2009.11.22. 14:00 – -dj-

A hét dala (Volbeat - Warrior's Call)

A dán Volbeat legutóbbi lemeze, a Guitar Gangsters & Cadillac Blood inkább csak ismétlése volt annak, amit már egyébként is tudtunk róluk. A Metallica és a Misfits hangzásával előadott Elvis-számok dallamai kísértetiesen ismerősek voltak korábbról. A Volbeat most egy dán boxolónak, Mikkel Kesslernek írt bevonuló zenét, amit a zenekar weblapjáról le is lehet tölteni. Szólok előre, hogy meglepetést ne várjon senki.


rock metál volbeat a hét dala2009.11.21. 09:05 – A Lángolók

Halott ember csontja - ömlesztett anyag #18

Poniklo Imre lemezénél nem lehet eldönteni, hogy ez most friss, vagy éppen ciki. A Dead Man’s Bones tagjai életükben nem énekeltek, maximum otthon a tükör előtt. Az Elecric Six a Fire óta nem tudott igazán jó lemezt csinálni. A Thrice kicsit túl szomorú, emiatt hangulatfüggő zene. A Killers kiadott egy jó koncertanyagot. Ömlesztett kritikáink.


lemezkritika ömlesztett anyag ez hallgasd2009.11.20. 14:32 – k A

Logisztikai kihívás - Eejit Midget-interjú

Győrfi Istvánra sokan úgy emlékeznek, mint az Isten Háta Mögött egyik alapító tagjára, de talán kevesen hallottak még új zenekaráról, az Eejit Midgetről, amit Győrfi viccesen cyber EU-bandának hívott egyszer. Még ha csak viccnek szánta, akkor is találó a meghatározás, ugyanis nem kisebb kihívás előtt állnak, mint egy hattagú csapat működtetése úgy, hogy közülük két fő külföldön él. Most viszont itthon vannak, úgyhogy kihasználva ezt a kivételes alkalmat, megkértük a basszusgitárost, hogy mutassa be a csapatot.


interjú rock eejit midget2009.11.20. 11:30 – lánggitár

Arctic Monkeys: szó van új lemezről

Bár az Arctic Monkeys épp masszívan turnéztatja a szerintünk remekül sikerült új lemezét, a Humbugot, már most szóbakerült a következő album. Matt Helders dobos elmondása szerint nagyon élvezi a turnét is, de a zenekarral már megbeszélték, hogy az amúgy már alakulgató új dalokkal várnak egy kicsit, amíg album kerekedik ki belőle: "Jó, ha van időd kidolgozni a cuccot, legalább van időd minőségellenőrzésre, ahelyett, hogy dalok ezrét vennéd fel, aztán abból választanál 10-et." Hogy mennyit fognak pihenni, kérdéses, ugyanakkor a munkálatok haladásáról árulkodó lehet, hogy a tegnapi nap folyamán Alex Turner (frontember) meglepetés-fellépést adott a Mencap Little Noise Sessions nevű rendezvényen, ahol az Arctic Monkeys pár dala mellett két cm nélküli soha nem hallott dalt is eljátszott. Videók még nincsenek az eseményről.


indie arctic monkeys hír2009.11.20. 10:03 – lánggitár

Vissza az alapokhoz - jön az új Interpol-album

A 2007-es Our Love to Admire óta a New York-i Interpol nem jelentetett meg új anyagot, az együttes tagjai inkább a saját projektjeikkel voltak elfoglalva: az énekes Paul Banks Julian Plenti néven szólóalbumot jelentetett meg, Sam Fogarino dobos a Magnetic Morning-ban dobolt, Carlos Dengler basszer pedig a filmezés világába csöppent bele. Két év után Sam Fogarino törte meg a csendet, és egy interjúban többek között arról beszélt, hogy a legutóbbi Our Love to Admire még az együttes szerint sem tartozik a legjobb munkáik közé, valamint arról, hogy idén tavasszal vonultak stúdióba felvenni az új lemez anyagát, ami előreláthatólag 2010 elején fog megjelenni, és az első album világához fog visszatérni. Kiváncsian várjuk.


indie hír interpol2009.11.19. 12:38 – lánggitár

Rammstein a Novarockon

Bármilyen hihetetlen, de a kb. 8 hónap múlva megrendezésre kerülő Novarockra immár be is jelentették az első fellépőt, a Rammsteint. Sőt, már a jegyeket is elkezdték árulni, úgyhogy aki nem akar alulmaradni az osztrákok rohamával szemben (a Rammstein és a német nyelvterület kölcsönhatását ugye nem kell ecsetelnünk?), az már most beruházhat a 2010 június 11-13. között tartandó fesztiválba.


metál fesztivál hír rammstein novarock2009.11.19. 11:04 – Dankó János

Kevesebb alku - Watch My Dying-interjú

A Watch My Dying 10 éves, ami egy magyar zenekarnál bizonyosan esemény. A zenekar töménytelen koncerten és négy nagylemezen van túl. A csapat részéről most Gaobr beszélt a tíz évről, nagyon-nagyon röviden. Végső soron a Watch My Dying zenéje is lényegre törő. Aki pedig ennél is többre kiváncsi a zenekarból, az menjen el szombaton a Dürer Kertbe, ahol a Bedlam, a Mantra, az Angelus és a Stiff Bastards társaságában lépnek fel.


interjú metál watch my dying2009.11.19. 10:06 – lánggitár

Videón üzen az REM

Igaz, nemrég adták ki a második koncertlemezüket, az REM-nek már egészen máshol járnak a gondolatai. Elkezdtek dolgozni az új stúdiólemezen, az énekes, Michael Stipe pedig nyilvánosságra hozott két kulisszák mögé betekintő videót is. A producer ugyanaz a Jacknife Lee lesz, akivel a 2008-as, zenekar renoméját visszaállító Accelerate-et is felvették. A rajongók persze már hallani vélnek dalrészleteket a háttérben, de a klikk után ezt mindenki döntse el maga.


indie rock hír rem