2009.11.28. 12:26 – Dankó Gábor

Érvágás helyett

Szokásosnak mondhatóan ismét sok-sok év késéssel jutott el hozzánk egy olyan zenekar, amely régen korszakalkotó volt. Az Alice In Chains a telt házas Petőfi Csarnokban játszotta új lemezét, és mutatta be, hogy miként kell vidáman előadni jellegzetesen lassú, depresszív hangulatú dalaikat.

tovább>>

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (5/5)

rock metál koncertbeszámoló alice in chains2009.11.28. 11:25 – A Lángolók

Gaga, a híres szörny - Ömlesztett anyag #19

Lady Gaga még mindig olyan rossz zenét csinál, mint eddig. A Sigur Rós énekese a pasijával készített közös lemezt. Annie-nek egy kicsit több sminket kell magára kennie, hogy kitűnhessen. A Stereophonics már a sokadik lemezét adja ki, nem tudta őket elpusztítani az elektro-mánia. Woodstock idén 40 éves. Ömlesztett kritikáink.


lemezkritika annie lady gaga woodstock stereophonics ömlesztett anyag ezt hallgasd jónsi and alex2009.11.27. 14:21 – lánggitár

Metallica spanyolul

Mint kiderült, a Metallica múltkori francia kalandja nem az utolsó ilyen eset volt, ugyanis most Mexikóban, illetve Latin-Amerikában jelenik meg egy csak oda szóló CD-DVD kombó, de persze rendelni elvileg majd a világ minden részére lehet a zenekar online boltján keresztül. Idén júniusban Mexikóvárosban, a Foro Sol stadionban adott három koncertet a metálcsapat, amit rögzítettek is. A csomag november 30-án jelenik majd meg és Orgullo, Pasion y Gloria: Tres Noches En La Ciudad de Mexico lesz a címe, amiből sejthető, hogy minden spanyolul (illetve a brazilok kedvéért portugálul is) lesz rajta. Összesen 34 dalt vettek elő ezen a három estén, és lesz olyan verziója a pakknak, amin ez mind rajta is lesz, de lehet majd kapni 18 számos kiadást is, hogy ne csak a gazdag rajongók élvezhessék a cuccot. 


metál hír metallica2009.11.27. 11:54 – enba

Élvezetes brutalitás

Nile - Those Whom The Gods Detest
(Nuclear Blast)

A Nile az 1998-as debütlemeze (Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka) óta könyörtelenül felzárkózott death metal élvonalába. Már az említett elsőalbumnál is érezhető volt, hogy nem mindennapi talentum rejlik a kedves arcú, szőke Karl Sanders gitáros-énekes-hadvezér és társai személyében, és már akkor is a Morbid Angellel és társaival együtt emlegették a zenekart, mint a death metalt legmagasabb színvonalon űző zenekart, a Nile fejlődése viszont azóta is töretlen. A tavaly előtti, egyébként hibátlan Ithyphallic lemeznél már az a kérdés merült fel bennem: vajon a következő alkalommal képes lesz-e a zenekar átugrani a saját maguk által hihetetlenül magasra tett mércét, hiszen a 2007-es dalcsokrot hallgatva elképzelhetetlennek tűnt, hogy azt meg lehessen fejelni, nem hogy más zenekar, de a Nile tagsága által sem. 

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

lemezkritika metál death nile ezt hallgasd2009.11.27. 10:29 – gihi

Garázsrock magyar módra - The Trousers-interjú exkluzív dalokkal

A Trousers nem kevesebbet tűzött ki célul, mint hogy színteret építsen Magyarországon, de azt sem bánnák, ha ez a határainkon túlra is kihatna. Hogy milyen színteret? Azt a fajta glammel kevert garázsrockkot nyomják, amit például a hamarosan leálló Backyard Babies is játszik, de ide lehetne sorolni a már megszűnt Hellacopterst, vagy a Glucifert is, hogy az amerikai elődökről (pl. Stooges) ne is beszéljünk. Nem egyedül kezdek bele az építkezésbe, ugyanis a Joystix, vagy az Electric Bastards is besorolható ebbe a kategóriába. Most a Trousers énekes-gitárosával, Kőváry Zoltánnal beszélgettünk, és három dalt be is mutatunk a készülő új lemezükről.


interjú rock exkluzív trousers2009.11.27. 08:10 – lánggitár

Ronnie James Dio rákos

Közleményben tudatta a világgal Wendy Dio, hogy férje, Ronnie James Dio gyomorrákban szenved, de szerencsére korai stádiumban fedezték fel a betegséget és a kezeléseket már meg is kezdték. A Black Sabbath, a Rainbow és számos más korszakalkotó zenekar 67 éves énekese bízik a gyógyulásban, és mihamarabb szeretne újra színpadon állni: "Miután megölte ezt a sárkányt, Ronnie visszatér oda, ahová tartozik, a színpadra, hogy azt csinálja, amit a legjobban szeret, játszani a rajongóinak." - mondta az énekes managereként is tevékenykedő Wendy Dio.


rock metál hír dio2009.11.26. 13:46 – lánggitár

Tervezget a Thermals

Nem a közeljövőben lesz, de azért jó hír: a legfaszább bulizenekar, a Thermals bejelentette, hogy az idén megjelent Now We Can See című lemezüket követően 2010 szeptember 7-én adják ki az ötödik sorszámú albumot. Cím még nincs, de annyi biztos, hogy jövő hónapban kezdik a stúdiózást Portlandben, a Death Cab For Cutie-os Chris Walla segítségével.


hír the thermals indihe2009.11.26. 12:44 – lánggitár

Tapasztalt tehetségek – Mangod Inc. és Neck Sprain a Tehetségkutatón

Szombaton (november 28.) kezdődik a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutató, amin nem csak egymással mérkőző zenekarok lépnek fel (szám szerint tíz csapat), hanem már olyan, nagyobb tapasztalattal rendelkező együttesek is, mint a Mangod Inc. és a Neck Sprain. Pár kérdést feltettünk nekik arról, hogy mi éppen az aktualitás velük, és mit gondolnak a tehetségkutatókról. Az előbbiből Persoczki Gábor énekes-basszusgitáros, utóbbiból Nagy Levente basszusgitáros válaszol.


interjú metál mangod neck sprain2009.11.26. 10:59 – maUgly

Csajmágnes poplemez

Julian Casablancas - Phrazes for the Young
(RCA)

Julian Casablancas, a Strokes zenekar flegma frontembereként vonult be a köztudatba. Az együttes és különösképpen annak első lemeze, az Is This It katalizátorszerepe az Új Rock Forradalom kirobbanásában vitathatatlan és megkérdőjelezhetetlen tény. Nem is véletlen tehát, hogy a debütálást az NME az évtized lemezévé választotta. Később, a harmadik album, a First Impressions Of Earth sikertelenségét követően, a zenekar tagjai külön utakon kezdtek el zenélni. Nick Valensi már csak vendégzenészként szerepelt néhány produkcióban, Fabrizio Moretti a Little Joy-ban folytatta pályafutását, Nikolai Fraiture Nickel Eye-ként alkotott tovább, Albert Hammond, Jr. pedig a saját neve alatt adott ki két lemezt is. Majd a többiek kisebb-nagyobb sikerét látva, valamint azon felbuzdulva hamarosan Casablancas is szólómunkába kezdett. Érdekes tény, hogy a fenti nevek közül valamennyiben fellelhető a nagy előd tagadhatatlan hatása. A hajdani zenésztársak, örömünkre, múltjukat vállalva vitték tovább a Strokes örökségét.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (4/5)

lemezkritika indie pop julian casablancas