2009.12.13. 10:28 – _fá_

Rocksztárrá vált öltönyös fiatalok

Franz Ferdinand @ Bécs, Gasometer, 2009.12.11.

A Franz Ferdinand nyáron VOLTot is érintő turnéjának utolsó állomása volt a bécsi. Titkon számítottam valami tipikus „utolsó állomásos” megmozdulásra, de tudtam, hogy már csak a soproni produkció megismétléséért is érdemes kilátogatni a Gasometerbe. Kis tájékozódási zavar után végül sikerült odatalálni (az osztrákok nem szoktak kiplakátolni dolgokat?), kiállni a hosszú, altisra szabott lányokkal, és 15 évesnek öltözött fiúkkal teli sort, eltűrni, hogy az osztrák szekusok a hazai kollégáiknál jóval kedélyesebben, ám sokkal komolyabb alapossággal motoznak meg (még jogi tanácsadóm tollait is elvették baszki, mivel szúrni lehet vele), és már be is kerültünk.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (3,7/5)

indie franz ferdinand bécs koncertbeszámoló2009.12.12. 12:52 – A Lángolók

Mexikói pszichedelia - Ömlesztett anyag #21

Omar Rodriguez Lopez végre kiadott egy végig élvezhető szólólemezt. A Bravery annyira jellegtelen, hogy jobban már nem is lehetne. A Pain Of Salvation lerántja az embert. A Mumford and Sons-szal könnyen túladagolja magát az ember. A kanadai Rush kijött egy teljesen értelmetlen válogatással. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika rush pain of salvation ömlesztett anyag omar rodriguez lopez bravery mumford and sons ezt hallgasd2009.12.11. 16:30 – lánggitár

A láncfűrészes death metal atyaúristene a Dürerben

Az Entombed intézmény. A svéd death metal intézménye, holott jó ideig nem is azt játszottak, mert amit a Wolverine Blues című alapmű után lemezre préseltek, az közelebb volt a rock&rollhoz, mint a death-hez. Ennek ellenére az úgynevezett láncfűrészes hangzás hozzájuk vezethető vissza, és a mai napig csodájára járnak a hangmérnökök.


metál hardcore program death entombed merauder2009.12.11. 15:02 – lánggitár

Jegyeket, bérleteket! - Hobo Blues Band, Pécs, 1990.

Az igazi zenefanatikus, mikor elmegy koncertre, minimum a jegyét elteszi mementóként, hogy később nézegetve azt ráboruljon a sok emlék, és szerencsés (vagy peches) esetben nem is csak az adott buli jut eszébe hanem az egész akkori időszak. A Lángoló Gitárokon most egy ilyen visszaemlékező sorozatot indítunk, amiben Gróf Balázs (grafikus, képregényrajzoló, rajzfilmes, újságíró stb.) mereng el egy-egy belépő felett.


gróf hobo blues band jegyeket bérleteket2009.12.11. 13:39 – lánggitár

Új klipjében magasan száll a Fish!

A Csinálj egy lemezt album nyári slágere, a Majdnem Kalifornia után itt a Fish! zenekar téli klipje, a borongósabb, egyben zúzósabb hangulatú Magasan száll, amit most itt a Lángoló Gitárokon láthat először a közönség. A nyári fesztiválok során Temesi "Zed" Ádám szállt be a zenekari buszba (szigorúan ablak mellett, fényképezőgéppel), a kukázás és a vágás Derzsy "Brain" András keze munkája, említett urak Studio-X néven ismertek. A felvételek a miskolci Gyár fesztiválon, Sopronban a Volton és a fővárosi Zöld Pardonban, valamint a magyar autópályákon készültek. Az idén tizedik évét betöltött zenekar december 18-án a Dürer Kertben tartja jubileumi évzáróját a Turbo és az itt bemutatkozó Grand Mexican Warlock társaságában.


pop rock exkluzív klip fish2009.12.11. 11:03 – lánggitár

Meghallgatható az első HAW-demo

A Makó Dávid énekes vezette, southernes, groove-os, doomos rockzenét játszó HAW elkészítette első demoját, amit majdnem teljesen meg is lehet hallgatni itt. Azért csak majdnem, mert a hiányzó negyedik szerzeményt, az All Good All Fine címűt először majd a HammerWord Over the under Vol. 3. válogatásán találhatja meg az, aki kíváncsi rá. A demohoz készült egy promovideó is, amit itt alább lehet megnézni:


rock metál hír doom haw southern2009.12.11. 09:25 – az indexről

Metallica-koncert lesz a Puskás Stadionban

A világ egyik legnagyobb hatású heavy metal együttese, a Metallica 2010. május 14-én Budapesten lép színpadra, a Puskás Ferenc Stadionban, jelentette be a szervező Live Nation Hungary. A Metallica negyedszer látogat hazánkba, utoljára tizenegy évvel ezelőtt jártak itt, akkor még Jason Newsted basszusgitárossal, akit azóta Robert Trujillo váltott a hangszerén.


metál hír metallica