2009.02.01. 11:30 – lánggitár

A Black Crowes Európában

Talán annyira nem is haszontalan információ a mai olcsó repülőjegyek világában, hogy a Black Crowes végre átdugja a fejét Európába, igaz csak három buli erejéig. Egész pontosan Amsterdamban (május 13.), a spanyolországi Vitoriában (május 15.), és Londonban (május 17.) lépnek fel. Szóval, aki élőben is látni akarja az igen kiváló legutóbbi lemezével koncertező hippibrigádot, az foglaljon, most még talán olcsó. Itt egy kis kedvcsináló:


rock hír program black crowes2009.01.31. 16:01 – -dj-

Forradalmi dalok

Superbutt – You and Your Revolution
(2008 Edge Records)

A You and Your Revolution a Superbutt negyedik nagylemeze. A zenekar magyar viszonyok között sikeres zenekarnak számít, legalábbis sikeresen mondta el adott állapotában, hogy éppen hol tart, és sikeresen írt olyan számokat, amiket szégyenkezés nélkül lehet külföldön is mutogatni, hogy „igen, ez egy magyar zenekar”, és ehhez nem kell zeneipari elemezgetés. Minden anyagon volt legalább egy értékes dal, az utolsó kettőn pedig ennél több is. Ha valamit rá is lehet fogni a Superbuttra, akkor az talán a vidámnak álcázott felületesség, a mulatásra irányított hangvétel. Nem buta szövegekről van szó, hanem arról, hogy maga a zene nem mutatott több réteget, emiatt alkalmanként komolytalanná vált, miközben a zenekar már családos embereket is magáénak tudhat (igen, ez korkérdés).

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3,7/5)

lemezkritika rock metál superbutt2009.01.31. 09:23 – k A

Nők nélkül, de keményen

Ringworm, Banadanas @ Dürer-Kert 2009.01.28.

A clevelandi Ringworm zenekart láthatta élőben szerda este a Dürer kertben, az, akinek a gusztustalanul zord, esős este nem vette el a kedvét a fűtött szobából való kimozdulástól. Máris előrebocsátom, hogy nem sok ilyen személy akadt. Több különböző line-up verzióval is lehettet találkozni a programajánló kiadványokban és a plakátokon, a közös pont minden esetben a Bandanas és a Ringworm volt. Végül ez a felállás bizonyult helyesnek, extrák nélkül.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4,1/5)

metál koncertbeszámoló bandanas ringworm2009.01.30. 15:23 – lánggitár

2009 első Tesco Discoja a Kolinnal

A vizsgaidőszak lezárásaképp január utolsó szombatján (31-e) a Trafóban jelentkezik 2009-ben első alkalommal a legnépszerűbb honi, brit popzenei partysorozat, a Tesco Disco. A hagyományokhoz hűen ezúttal is lehetőséget kap egy fiatal zenekar, a győri Superego képében, akik a korai Franz Ferdinand, Bloc Party vonalon indultak el. Őket a magukat az electro-trash-ként definiáló !Nylon Me követi, a hangzatos meghatározás mögött a 80-as évek szinti-pop világában gyökerező, de mai hangzású popdalok bújnak meg.


pop tesco disco program electro kolin2009.01.30. 14:10 – lánggitár

Madonna Magyarországon

És megtörténik! Madonna 2009-ben végre kiáll a magyar rajongók elé is a Sticky & Sweet turnéja keretében, amit azért hosszabbított meg, mivel óriási sikere volt tavaly. Most viszont olyan országokat terveztek be neki, ahol még sosem járt az énekesnő. Így került a 22 állomás összeállításakor képbe Magyarország, de fellép majd Bulgáriában, Romániában, Szerbiában is, legalábbis a weblapján található hivatalos közlemény szerint. Hogy pontosan mikor is lesz a playback-show, azt nem tudjuk, csak azt, hogy Madonna nagyon izgul az új helyszínek miatt. Mi is rágjuk a körmünket.


pop hír madonna2009.01.30. 12:46 – Dankó Gábor

Hotelt nyit az Iron Maiden

Márciusban nyílik meg az a hotel London szívében a Sohóban, amit az Iron Maiden, illetve annak menedzsmentje, és egy Mark Fuller nevű nightclub-tulajdonos irányít majd. A 6,5 millió fontos beruházás célja nem a rajongók becsábítása lesz majd, hanem pont ellenkezőleg, azok távol tartása. Ugyanis olyan zenekarok, előadók számára nyílna, akik kicsit el akarnak tűnni a paparazzikkal, rajongókkal telített világból.


metál bulvár hír hotel iron maiden2009.01.30. 10:00 – lánggitár

Noel Gallagher vs. lézeres kobold

Az Oasis gitárosa nemrég a Guitar Hero nevű játékot kommentálva kijelentette: „A gitározás kurvára nem egy videójáték.”. Mindezt a Total Guitar magazinnak mondta, de hozzátette, hogy ez a műanyaggitár-nyomogatós játék még így is sokkal jobb, mint a szokásos témák: „Ez jobb annál, mint amikor két kobold lézersugárral próbál seggbedugni egy szamarat. Mikor gyerekekkel találkozom, mindig mondom nekik, hogy a gitározás kurvára nem egy videójáték. Ott nincsenek leküzdésre váró szintek, nem leszel soha a mestere, és nem is tudod kijátszani."


indie pop rock bulvár oasis noel gallagher2009.01.30. 08:00 – lánggitár

A U2 stúdiót vesz

Az EMI úgy döntött eladja (vagy ha ez nem sikerül, bezárja) a legendás londoni stúdióját, az Olympicet. A U2 viszont nem tudná elviselné ha a sokat megélt helyiség az enyészeté lenne, ezért inkább megveszi. A stúdiót 1966-ban nyitották meg és olyan zenészek dolgoztak itt éppen aktuális lemezeiken, mint a Led Zeppelin, a Beatles, a Rolling Stones, vagy Jimi Hendrix. Egyébként a U2-nak már van stúdiója odahaza Írországban (meg elvileg a most fébehagyott U2-torony tetején is ők fészkeltek volna), de legutóbbi lemezük részbeni rögzítésekor annyira megtetszett Bonoéknak az Olympic, hogy ajánlatot is tesznek rá.


pop hír u22009.01.29. 16:22 – Dankó Gábor

Újabb lemezbolt-bezárások

Múltkor hírt adtunk róla, hogy a Zavvi bezárja több brit üzletét. A lemezbolt-hálózat most ismét 15 egység megszüntetéséről döntött, így már a 826 dolgozót bocsátottak el az eddig megszüntetett 55 boltból. A maradék 48 üzlet elvileg megmarad. Amúgy az egy magyar, illetve itt élő zeneszerető embernek teljesen elképzelhetetlen, hogy még így, a halódó lemezipar mellett is vannak olyan országok, ahol egyszerre több lemezbolt-hálózat is képes üzemelni. Itthon már lassan szimpla bolt sincsen…


hír bolt2009.01.29. 14:40 – AronH

Club Venszdéj #3

Kurt Cobain és a Doors, Kitsuné, és hazai döngölés, Rihanna esernyője kikezdhetetlen vasból. A Prodigy új számában még meg se száradtak abitek, de itt van még a Rolling Stones, a NIN, a Creedence Clearwater Revival és még sokan újragondolva, egy adagban. Szubjektív szűrőnkön újra az mp3 blogoszféra. Jobbat találtál? Alázz be alant!


electro club venszdej