2009.12.20. 13:54 – Dankó Gábor

Túl sokat álmodott az Ulver - a hét dala

Az 1993-ban alakult Ulver az utóbbi 10 évben inkább az elektronikus, ambientes, drone-os stb. dolgairól volt ismert, pedig ugye annak idején a black metalból indult a zenekar. A norvég együttes hosszú karrierje során soha nem koncertezett, ez viszont idén megváltozott, ugyanis immár a sokadik fellépésükön vannak túl, ráadásul jövőre komplett turnét is lenyomnak, aminek az egyik állomás a budapesti A38 Hajó lesz február 20-án. A hírek szerint ezután végleg leállnak a koncertezéssel, pedig a myspace-re felkerült friss dal pont élőben szólalna meg igazán.


ulver a hét dala2009.12.20. 10:32 – lánggitár

Tera Patrick pornószínésznő féltékeny lett pornózó férjére

Nemrég beszámoltunk róla, hogy Evan Seinfeld, a Biohazard basszusgitárosa, mellékállásban pornósztár, valamint Tera Patrick pornósztár hét évnyi házasság után elváltak. Az okokat nem ismertük, de az egyik kommentelő úgy néz ki majdnem eltalálta azt: féltékenység. Patrick ugyanis most megjelent könyvében elmondja, hogy ő már 2006-ban abbahagyta a forgatást a férje kedvéért, ám Seinfeld ezt nem viszonozta. Ez eleinte nem is zavarta az asszonyt, ráadásul a rockzenész úgymond csak ki akarta kicsit próbálni a dolgot, ez próba viszont addig húzódott, hogy a színésznő válaszút elé állította hites urát: vagy a pornó, vagy a házasság.

A történteket ismerve tudjuk Seinfeld mit választott, viszont ez annak fényében furcsa, hogy jelenleg a Biohazard éppen maximális fordulatszámon pörög, új lemezzel, turnéval, egyebekkel, tehát a basszusgitáros-énekesnek nem igazán maradhat ideje az iparszerűen űzött kamera előtti dugásra.


rock metál bulvár hír pornó biohazard patrick tera2009.12.19. 14:00 – lánggitár

Teljes Them Crooked Vultures-koncert a neten

A Them Crooked Vultures most már nem csak titokban ad koncertet, mint azt a karrierje elején tette, hanem rendesen meghirdetett turnét csinál. Ennek az egyik állomása volt a kölni, amit a német WDR fel is vett, majd szépen közzé is tette az egészet az interneten. Szóval aki még nem jutott el a Josh Homme, John Paul Jones, Dave Grohl alkotta trió egyik bulijára sem, az most fotelból is végignézhet egy több mint másfél órásat itt. Ráadásul nem is csak ez az egyetlen koncert ezen a helyen. Ha pedig valaki ügyesen tovább kattint, talál még rengeteg minőségi felvételt olyan zenekaroktól, mint a Bad Religion, a Life Of Agony, a Calexico,a Faith No More, a Glasvegas, a Gogol Bordello, a Pipetets stb. Tényleg sok van.


rock hír them crooked vultures2009.12.19. 10:17 – grofbalazs

Jegyeket, bérleteket! - Björk, Budapest, 1995.

Björk, 1995. szeptember 28., Budapest, Petőfi Csarnok

Goldie volt a vendég, aki akkoriban nem csak turnézni járt Björkkel, de kettesben moziba is. Ennek köszönhetően vesztette el Magyarország a szüzességét drum n' bass/jungle-ügyileg, Goldiék úgy tükrözték a jelenlévők gyomrait a Timeless-album szubbasszusaival, ahogy arra egy belgyógyász sosem lesz képes. Björk színpadképe egészen felejthetetlenre sikeredett: bábszínház díszleteire emlékeztető hatalmas papír-fák közt egy teljesen multikulti felállású kíséret, a mongol fizimiskájú dagi tangóharmonikástól az indiai ütősig a legkülönbözőbb fejek. A főszereplő akkor, éppen 30 évesen még simán letagadhatott a korából úgy 12 évet, mezítláb tipegve, rohangálva végezte a szívrablást másfél órán át, "köszünöm, köszünöm!", mondta a dalok végén, még virágot is dobált neki a teljesen elalélt magyar közönség.


björk gróf jegyeket bérleteket2009.12.18. 12:20 – lánggitár

Előrelép az Interpol

Igaznak tűnik, hogy egyre közelebb érünk az új Interpol-lemez kiadásához, mivel a zenekar egyre többféle jelzőt használ rá. Nemrég a dobos Sam Fogarino mondta, hogy vissza fognak térni a Turn on the Bright Lights hangzásvilágához, azonban most Paul Banks frontember szerint egészen új dologra kell számítani: "Vannak fantasztikus nagyzenekari témák is. Carlos (Dengler, basszer) teljesen új szintjére jutott el a klasszikus hangszerelésnek. Amin most dolgozunk az igazi előrelépés, és semmire sem emlékeztet, amit korábban csináltunk." - nyilatkozta Banks az egyelőre cím nélküli, de 2010 elején valamikor megjelenő negyedik lemezükről.


indie hír interpol2009.12.18. 11:03 – Dankó János

Barátok egymás között

Subscribe - Contradictions EP
(Szerzői kiadás)

A Subscribe tíz év alatt összerakott magának egy olyan karriert, amit Magyarországon, angol nyelven, metálzenében még senki nem tudott: teltházas fővárosi és vidéki koncertek, igazi, masszív rajongótábor. Talán a Freshfabrik volt ennek a közelében korábban, de ők elcsúsztak később. Nem tudom biztosan, hogy a Subscribe is el fog-e, de az tuti, hogy mivel ők barátok (és tényleg, ez nem vicc, látszik, de erről később), így az biztosan megmarad, ami nekik öröm, ha meg közben csinálnak jó lemezeket, koncerteket, akkor nekünk is jó. Mindez a most megjelent jubileumi DVD-n is elhangzik, de nem csak képes anyag van a csomagban.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,1/5)

lemezkritika rock metál subscribe ezt hallgasd2009.12.18. 09:06 – lánggitár

Egytől egyig bemutatja új lemezének dalait az Esti Kornél

Az Esti Kornél tavaly megnyerte a Borsodi Zenei Fesztiválok Tehetségkutatót, amit ők ki is használtak, és ma már ennek (is) köszönhetően nagylemezük is van, a folyamatos koncertezésről meg ne is beszéljünk. A zenekar most dalról dalra mutatja be az Egytől egyig albumát itt a Lángoló Gitárokon, négy számot pedig meg is lehet az elejétől a végéig hallgatni.

 


pop rock exkluzív esti kornél2009.12.18. 08:02 – lánggitár

Frusciante már egy éve kilépett a Red Hot Chili Peppersből

Egy éve a Red Hot Chili Peppers még javában töltötte az akkor még bizonytalan időre tervezett pihenőjét, de John Frusciante már akkor közölte a többiekkel, hogy nem akar tovább a zenekar tagja lenni. A pár napja még csak pletykaként terjedő kilépést a gitáros most a blogján erősíti meg, és elmondja, hogy abszolút semmi harag nincs közte és a volt társai között, a mai napig imádja az együtt készített anyagokat és a jövőben is sok sikert kiván nekik. Egyszerűen csak más irányba indult most el, ami sem zeneileg, sem magánéletileg nem egyeztethető össze a Red Hot Chili Peppers-szel. "Egyszerűen csak magamat kell adnom, és tennem kell a dolgom." - fogalmaz a zenész.


rock red hot chili peppers hír frusciante2009.12.17. 15:55 – lánggitár

Urbánus rockzene karácsonyra

Igazán eklektikus összeállítást kap az, aki péntek este  (december 18.) ellátogat a Dürer Kertbe, ahol a popos-rockos Fish! és a rockos-elszállós Turbo tart évzáró koncertet. Idén mindkét zenekar nagylemezzel jelentkezett, átkoncertezték az egész évet, szóval tartalmas esztendőt hagynak maguk mögött. Két vendégzenekar is fellép velük, az egyik a progresszíves Azokon A Napokon, a másik pedig a pszichedelikus Grand Mexican Warlock, akiknek ez lesz az első nyilvános fellépése. A programok este nyolckor kezdődnek és egy ezres lesz a belépő.


rock program turbo fish grand mexican warlock