2009.02.08. 12:22 – SCs

Metáljampec Dániából

Volbeat @ Diesel 2009.02.06.

No, kérem szépen, sok mindent láttam már metálkoncerten, de olyanra nem emlékszem, hogy az énekes két szám között előkapja a fésűjét, és szépen belövi a sérót. A dán Volbeat tavalyi Sziget utáni második budapesti fellépése, tegnap a Dieselben, ezt az élményt is megadta. Tisztára mint Travolta a Grease-ben, vagy az ötvenes évek jampecai, de Ford Farlaine is az eszembe jutott („a hajam, a hajam”). Szóval végtelenül menő volt.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,9/5)

volbeat koncertbeszámoló2009.02.07. 11:54 – Dankó Gábor

Nagy durranások a Grammy-gálán

Az idei Grammy-díjkiosztó legizgalmasabb momentumát sajnos már kapásból az elején kiherélték. Történt volna ugyanis, hogy Joe Satriani ügyvédje mindenki szeme láttára akarta leégetni a Coldplay zenekart, mikor átnyújtja nekik azt a bírósági keresetet, amiben a legendás gitáros bepereli az angolokat plágium miatt. Satriani annyira ki van bukva rájuk, hogy az estet még filmre is rögzíttette volna, csak, hogy még nagyobb legyen a felhajtás. Mindezt persze Chris Martinék nem vállaják be, ezért ők is egy ügyvédet küldenek, aki majd átveszi az „ajándékcsomagot”.


hír radiohead blink 182 grammy coldplay u2 satriani2009.02.07. 10:58 – lánggitár

Megy tovább a Deftones

Azt már valószínűleg mindenki tudja, hogy Chi Cheng, a Deftones basszusgitárosa egy autóbaleset következményeként még tavaly ősszel kómába esett, és állapota a mai napig nem változott. A kérdés ugyan mindenkiben felmerült, de senki nem tette fel: mi lesz a zenekarral, illetve az éppen készülő új lemezzel. Nos, a válasz megérkezett: Sergio Vega, a Quicksand tagja áll be a helyére addig, amíg Chi fel nem épül. Vega már egyszer helyettesítette a zenészt 10 évvel ezelőtt, és most is büszkén vállalja a feladatot. A dolgot Cheng családjával is megbeszélték, és mindenki azon a véleményen van, hogy Chi is ezt akarná. Most tehát következik a lemez befejezése, aztán pedig a koncertek. Itt egy korhatáros kisfilm by Deftones:


hír deftones chi cheng quicksand2009.02.06. 15:02 – lánggitár

Még idén lesz új Pearl Jam

Eddie Vedder nyilatkozta a napokban, hogy hamarosan olyan állapotban lesznek az új Pearl Jam-dalok, hogy akár stúdióba is lehet velük vonulni. Mindez azt jelenti, hogy akár még idén kaphatunk egy új lemezt az amerikai rockzenekartól, akik 11 év után visszatértek Brendan O'Brien producerhez. „Eddig jó érzéseim vannak az albummal kapcsolatban, igen erős, tempós anyag lesz, sokat dolgoztunk velük" - mondta az énekes a Rolling Stone-nak. Mellesleg az Egyesült Államokban szerzői kiadásban jelenik majd meg, ugyanis lejárt az eddigi szerződésük.


hír pearl jam2009.02.06. 12:30 – lánggitár

A Judas Priest Grammyt akar

Glenn Tipton a minap kifejtette a Reutersnek, hogy így 35 év után itt lenne már az ideje, hogy zenekara, a Judas Priest nyerjen egy Grammyt. A gitáros szerint legutóbbi lemezük, a Nostradamus igazán megérdemelné ezt, ráadásul az indulók között is van a metal kategóriában, a Visions című daluk pedig a hard rock kategóriában. „Remélhetőleg a mostani körben megkapjuk valamelyiket. Magabiztosak vagyunk nyernünk kéne, de persze sosem lehet tudni.” – mondta Tipton. Amúgy itt vannak a két kategória indulói:


hír grammy judas priest2009.02.06. 10:30 – Juhász Edina

Nagyszínpadról a kis klubba – Rasmus-interjú

Emlékszik még valaki a Rasmusra? Nem? Pedig a pár éve még a Sziget nagyszínpadán főzenekarként nyomuló finn zenekar él és virul. Nemrég jöttek ki a Black Roses című lemezükkel, amit február 18-án a hazai tiniknek is bemutatnak a Dürer-Kertben. Paulit, a csapat gitárosát próbáltuk telefonvégre kapni nagy nehézségek árán, ugyanis a srác egy órán keresztül ült a néma készülék mellett és várta szótlanul hátha megcsörren. Még az sem tűnt fel neki, hogy már a sokadik újsággal kéne beszélgetnie, de nem teszi. Aztán egyszer csak rájöttek, hogy a hiba az ő készülékükben van...


interjú rasmus2009.02.06. 09:00 – Dankó Gábor

UPDATE: Zenei gigászok násztánca

Azzal már eddig is tisztában voltunk, hogy az elmúlt években a Live Nation az addigi koncertszervezős üzlete mellé elkezdett felvenni más tevékenységi köröket is a működési engedélyére, jelentősen szélesítve ezzel a zenebizniszben elfoglalt helyét. Annyira tehát nem váratlan, hogy az igen erős pletykák szerint most még tovább lép, méghozzá jó nagyot: történetesen összeolvadni látszik a világ egyik legnagyobb jegyértékesítő hálózatával, a Ticketmasterrel. Az így létrejött céget állítólag fantáziadúsan Live Nation Ticketmasternek hívják majd, de hivatalos infó még nincs semmiről, az illetékesek nem nyilatkoznak.


hír u2 madonna live nation ticketmaster2009.02.05. 17:04 – lánggitár

Meghalt a The Cramps frontembere

Lux Interior, feleségével, Poison Ivyval 1972-ben alapította meg The Cramps nevű együttesét. Igazából sosem futottak be, de olyan csapatokra voltak nagy hatással, mint a Birthday Party, vagy a Jon Spencer Blues Explosion. Indulásuk után a legendás CBGB’s-klubban alapozták meg a hírnevüket. Nekik tulajdonították a pszichobilly feltalálását (ötvözték a rockabillyt és a surf rockot), igaz ezt már Johnny Cash is megénekelte korábban. Sosem oszlottak fel, 2003-ban jelent meg az utolsó lemezük, több sajnos már nem fog. Erick Lee Purkishert (ez volt Lux Interior polgári neve) szerda hajnalban, egy kaliforniai kórházban érte a halál, amit évek óta kezelt krónikus szívbetegsége okozott. 62 éves volt.


hír the cramps lux interior