2009.02.15. 15:56 – frostdemon

Klipmegosztás (Empire Of The Sun, The Answer, My Chemical Romance, The Ting Tings, Danko Jones)

Lesz itt ma minden, ami a csövön befért és a szűrő nem fogta fel. A ködös napok nagy pillanataira itt az Emire of the Sun napfényterápiája és a keményebbeknek a The Answer ad pozitív gondolatokat, de aki emo, vagy ki tudja mi, az is örömmel konstatálja majd, hogy a My Chemical Romance elment punkba, miközben a The Ting Tings megvalósítja a videóklip készítés művészetét, a Danko Jones pedig egy beteg, de szórakoztató rajzfilmmel búcsúzik. Jó szórakozást!


pop rock electro my chemical romance danko jones the ting tings empire of the sun klipmegosztás the answer2009.02.15. 14:49 – Szarvas Árpád

Folytassa Steven

Morrissey – Years of Refusal
(2009 Decca)

Legnagyobb meglepetésünkre új albumának nyitó dalában az Önsajnálat Hercege, azaz Steven Patrick Morrissey leszögezi, hogy ő köszöni, jól van: "I'm doing very well", és utána el is ismétli párszor több dalban is, hátha valaki nem értette tisztán: "As for me, I'm OK" (That's How People Grow Up), "I find I'm OK by myself" (I'm OK By Myself). A kérdés csupán az, hány embert érdekel még a hogyanléte?

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (3,8/5)

lemezkritika pop morrissey smiths2009.02.15. 10:00 – mista

Indierock tiltakozás a széteffektezett rapperének ellen

Tud valaki 2008-ból olyan fekete amerikai fősodros rappert vagy énekest mondani, aki nem használta legalább egy számában a Cher által már laza tíz éve elhasznált Auto-Tune-effektet? Nem? Sebaj, nagyjából nincs is, hiszen a hangmanipuláló eljárásra olyan mértékben kattantak rá az amerikai szórakoztatóipar mainstream fekete előadói, hogy 2008-ra mindegyikük kötelességének érezte legalább egy, de inkább több számába beletuszkolni.


indie rock hiphop hír grammy kanye west lil wayne death cab for cutie tiltakozás auto tune2009.02.14. 10:00 – mista

Most már tuti, hogy jön Madonna. Lóversenypályára!

Idén biztosan nem panaszkodhatnak a világ legnépszerűbb díváira áhítozó hazai koncertlátogatók. Mint az már jó ideje tudható, 2009-ben többek között Pink és a nemrégiben Obama beiktatási ceremóniáján parádézó Beyoncé is hazánkba jön, sőt, a napokban bizonyossá vált: augusztus 22-én a popdíva-műfaj lekörözhetetlen főistennője, Madonna is Budapesten koncertezik.


pop koncert videó hír program paul oakenfold madonna2009.02.13. 17:00 – mista

A "legjobb ír banda a U2 óta"-koncert a Petőfin

Péntek esténként tisztességes emberek sörözni mennek a haverokkal, vagy ha mégsem, akkor is valahova otthonról el. Azoknak, akik ezt ma este valamiért mégsem így teszik, most szólunk, hogy az MR2 nem túl fantáziadúsan Elevennek nevezett műsorában este tizenegytől éjfélig a mostanában nagyon menő ír The Script zenekar egyik, az SWR3 német fesztiválon rögzített koncertje lesz hallható.


pop rock hír program mr22009.02.13. 15:24 – AronH

UPC Music – Legálpatrióták?

Egy ideje új lehetőség kínálkozik azok számára akik legálisan kívánják beszerezni zenegyűjteményük egy-egy részét, vagy új zenéket vásárolnának könnyen, egyszerűen: a UPC multimédiás szolgáltató UPC Music projektje. Ennek kapcsán nézzük át röviden, hogy miről is van szó, plusz vegyünk át más lehetőségeket.


hír upc2009.02.13. 13:25 – lánggitár

U2 feat. David Letterman

A U2 furcsa egyezséget kötött a David Letterman-show készítőivel. Nevezetesen ők lesznek a műsor saját házi csapata egy teljes hétig. Az írek így próbálják minél jobban népszerűsíteni a márciusban megjelenő, No Line On The Horizon című tizenkettedik nagylemezüket. Ők amúgy az első zenekar, akik egy teljes hétig kibérlik a show színpadát, viszont azt nem tudjuk, hogy beszélgetni is fognak-e minden egyes este.


pop rock hír u2 david letterman2009.02.13. 12:02 – _fá_

The Libertines - Barat menni inkább Britannia egyedül

Az utolsó igazán király garázsrock zenekar, a Libertines körüli szappanopera folytatódik! Nemrég a zenekar egyik feje, Pete Doherty - tudjátok, aki képes volt magát annyira szétnarkózni, hogy még Amy Winehouset is megfarkalta - nemrég azt nyilatkozta, hogy bizonyos fesztiválok annyi pénzt ajánlottak a reunióért, hogy azt már igazán el kéne vállalni.


carl barat pete doherty hir libertines2009.02.13. 10:00 – lánggitár

Blind Myself a hét fokos esőben

Március 9-én jelenik meg a legújabb Blind Myself-nagylemez, ami rendhagyó módon végig magyar nyelven szólal majd meg, így természetesen a címe is az anyanyelvünkön lesz, egész pontosan így hangzik: Budapest, 7fok, eső. Az egyáltalán nem vidám lemezhez jár majd egy DVD is, amin a 2007-es decemberi PeCsa-koncert teljes anyaga, stúdiós felvételek, és az összes Blind Myself-klip látható lesz. A tovább linkre kattintva picit bele lehet fülelni az anyagba egy kis vizuális kísérettel, vagy legalábbis némi hangulati képet kaphatunk róla. Az ízelítő alatt ott vannak a számcímek is, ha valaki kíváncsi rá, na meg a borító:


metál hír blind myself2009.02.13. 08:15 – ziggy_pop

A Sonic Youth kiszivárogtatott!

Fergeteges, az amúgy is válságban szenvedő világgazdaságot még súlyosabban megrázó részleteket tudtunk meg Kim Gordonék (Thurston Moore-ék, Lee Ranaldoék, és így tovább) készülő félben lévő nagylemezéről. Csak erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk, hogy remegő kézzel a tovább gombra pattintsanak.


pop rock hír sonic youth