2009.02.22. 19:07 – frostdemon

„Szerintem ez a Saxon volt. Nem?"

Iced Earth, Saxon @ Pecsa 2009.02.19

Szóval, az úgy volt, hogy kellett valami lélekmelengető ebben a hidegben. Tudtam, hogy a mai depressziós helyzetben nem lehet semmi jobb terápia, mint egy Iced Earth és egy Saxon koncert. A pátosz izzítja a mélyen elfeledett akaratot és feltüzeli a lankadó életkedvet, meg hasonlók.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (3,7/5)

metál koncertbeszámoló iced earth saxon2009.02.21. 22:24 – lánggitár

Énekes nélkül a Stereochrist

Makó Dávid kiszállt a Stereochristból. Az énekes ezentúl a nemrégiben alakult HAW nevű zenekarára koncentrál csak. A Stereochirst elvileg folytatja tovább, bár a megmaradt tagoktól még nem jött ez ügyben semmilyen hivatalos információ. Aki mélyebben kíváncsi az ügyre (főleg Makó Dávid szemszögéből, illetve a kommentek között máséból is), az erre kutakodhat.


metál hír stereochrist haw2009.02.21. 21:15 – lánggitár

Limp Bizkit a Novarockon is

A legnagyobb nevet már ellőtték a 2009-es Novarockra, ami történetesen a Metallica lesz, de a minap kiderül még több fellépő kiléte. Nem meglepő módon a magyar-osztrák határon is (nem mintha Sopron nem ott lenne) tiszteletét teszi a Limp Bizkit, de többek között jön majd Chirs Cornell, a Kaiser Chiefs, a Static-X, a Lacuna Coil, vagy a Guano Apes is. Utóbbi zenekarnál nem csak az a meglepő, hogy még léteznek, hanem, hogy viszonylag nagy betűvel szedték őket a honlapon. UPDATE: Mint megtudtuk, 2005 óta valóban nem létezett a Guano Apes zenekar, viszont most ismét összeállnak egy fesztiválkörút erejéig, vagy még tovább...


hír novarock limp bizkit guano apes2009.02.21. 11:03 – lánggitár

Eladó a NIN volt dobosa

Josh Freese nemrég szállt ki a Nine Inch Nailsből, azóta viszont úgy legatyásodott, hogy most saját magát árulja. Konkrétan 75 ezer dollárért csatlakozik bármelyik zenekarhoz, de ugyanezen összegért akár a személyi asszisztense is lesz bárkinek. Ha nincs ennyi pénzünk, csak mondjuk 20 ezer, akkor a volt NIN-dobos ad egy dedikált dobfelszerelést, de nem csak ezt, hanem egy klassz minigolf-partira is elvisz, ahol Freese mellett a játékpartnerek Maynard James Keenan, és Mark Mothersbaugh lesznek. Előbbi a Tool, utóbbi a Devo tagja.


hír tool nine inch nails josh freese2009.02.21. 08:40 – lánggitár

Reszkessetek metálosok

Megtaláltuk a legkeményebb pécsi hiphopcsapatot, akik a Dr. Antekirt és Pirx Kapitány névre hallgatnak, és egyenesen a gettóból jöttek (illetve Gróf Balázs YouTube-accountjából). Egészen a kilencvenes évek közepéig nyúlik vissza a munkásságuk (illetve csak akkor alkottak?), és rögtön az első felvételen jól beszólnak a metálosoknak. Halljuk:


pécs metál hiphop gettú2009.02.20. 14:28 – lánggitár

Csajok a csúcson (és a Dieselben)

Nem titok, hogy töménytelen mennyiségű sajtóanyagot kapunk a szerkesztőségbe. Elég nehéz szelektálni, hogy mikor, mi kerüljön ki. Mivel az alábbi eseményhez szaftos bulvárcuccok is tartoznak, ám legyen (úgyis mi vagyunk már a Lángoló Blikkárok, ahogy egyik olvasónk mondta). Ajánljuk szeretettel a Diesel Klubos Gothica Farsangot, ami február 21-én kerül megrendezésre.


farsang bulvár program deathstars sonic syndicate2009.02.20. 12:06 – lánggitár

A U2 megszívta

Kissé korán került ki a netre a legújabb U2-lemez a No Line On The Horizon, pedig ez nem igazán szokott megtörténni az ilyen gigaprodukcióknál (kivéve, ha szándékos). Ráadásul, ha igaz a történet, hogy miként esett meg a dolog, akkor tényleg kínos. Az ausztrál Get Music nevű webáruház tévedésből már kedden kirakta oldalára az új U2-dalokat, amit persze jó páran le is rántottak, így már semmi akadály nem gördült a kiváló minőségben való terjedés elé. Amúgy a lemez Írországban jelenik meg hivatalosan elsőször február 27-én, utána március 2-án Európa maradék részén, az amerikai kontinensen pedig egy nappal később 3-án. Mellesleg az eddig megjelent vélemények túlnyomó része pozitív, úgyhogy annyira nem kell aggódni Bonoéknak.


letöltés hír u22009.02.20. 11:10 – ziggy_pop

Apokalipszis után

John Frusciante – Empyrean
(2009 Record Collection)

Távol álljon tőlem, hogy bárkit is piedesztálra segítsek, de John Frusciante alanyi jogon kiérdemel néhány magasztos jelzőt. Nyilván túlzás, hogy ő lenne a rock’n’roll birodalmának Zeusza vagy Odüsszeusza, de nem áll olyan messze az igazságtól. Az biztos, hogy aki ennyiszer megjárta már a poklot és a purgatóriumot, az tud valamit, amit az egyszeri halandó lélek nem.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

lemezkritika rock red hot chili peppers john frusciante empyrean