2009.02.22. 19:07 – frostdemon

„Szerintem ez a Saxon volt. Nem?"

Iced Earth, Saxon @ Pecsa 2009.02.19

Szóval, az úgy volt, hogy kellett valami lélekmelengető ebben a hidegben. Tudtam, hogy a mai depressziós helyzetben nem lehet semmi jobb terápia, mint egy Iced Earth és egy Saxon koncert. A pátosz izzítja a mélyen elfeledett akaratot és feltüzeli a lankadó életkedvet, meg hasonlók.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (3,7/5)

metál koncertbeszámoló iced earth saxon2009.02.21. 22:24 – lánggitár

Énekes nélkül a Stereochrist

Makó Dávid kiszállt a Stereochristból. Az énekes ezentúl a nemrégiben alakult HAW nevű zenekarára koncentrál csak. A Stereochirst elvileg folytatja tovább, bár a megmaradt tagoktól még nem jött ez ügyben semmilyen hivatalos információ. Aki mélyebben kíváncsi az ügyre (főleg Makó Dávid szemszögéből, illetve a kommentek között máséból is), az erre kutakodhat.


metál hír stereochrist haw2009.02.21. 21:15 – lánggitár

Limp Bizkit a Novarockon is

A legnagyobb nevet már ellőtték a 2009-es Novarockra, ami történetesen a Metallica lesz, de a minap kiderül még több fellépő kiléte. Nem meglepő módon a magyar-osztrák határon is (nem mintha Sopron nem ott lenne) tiszteletét teszi a Limp Bizkit, de többek között jön majd Chirs Cornell, a Kaiser Chiefs, a Static-X, a Lacuna Coil, vagy a Guano Apes is. Utóbbi zenekarnál nem csak az a meglepő, hogy még léteznek, hanem, hogy viszonylag nagy betűvel szedték őket a honlapon. UPDATE: Mint megtudtuk, 2005 óta valóban nem létezett a Guano Apes zenekar, viszont most ismét összeállnak egy fesztiválkörút erejéig, vagy még tovább...


hír novarock limp bizkit guano apes2009.02.21. 11:03 – lánggitár

Eladó a NIN volt dobosa

Josh Freese nemrég szállt ki a Nine Inch Nailsből, azóta viszont úgy legatyásodott, hogy most saját magát árulja. Konkrétan 75 ezer dollárért csatlakozik bármelyik zenekarhoz, de ugyanezen összegért akár a személyi asszisztense is lesz bárkinek. Ha nincs ennyi pénzünk, csak mondjuk 20 ezer, akkor a volt NIN-dobos ad egy dedikált dobfelszerelést, de nem csak ezt, hanem egy klassz minigolf-partira is elvisz, ahol Freese mellett a játékpartnerek Maynard James Keenan, és Mark Mothersbaugh lesznek. Előbbi a Tool, utóbbi a Devo tagja.


hír tool nine inch nails josh freese2009.02.21. 08:40 – lánggitár

Reszkessetek metálosok

Megtaláltuk a legkeményebb pécsi hiphopcsapatot, akik a Dr. Antekirt és Pirx Kapitány névre hallgatnak, és egyenesen a gettóból jöttek (illetve Gróf Balázs YouTube-accountjából). Egészen a kilencvenes évek közepéig nyúlik vissza a munkásságuk (illetve csak akkor alkottak?), és rögtön az első felvételen jól beszólnak a metálosoknak. Halljuk:


pécs metál hiphop gettú2009.02.20. 14:28 – lánggitár

Csajok a csúcson (és a Dieselben)

Nem titok, hogy töménytelen mennyiségű sajtóanyagot kapunk a szerkesztőségbe. Elég nehéz szelektálni, hogy mikor, mi kerüljön ki. Mivel az alábbi eseményhez szaftos bulvárcuccok is tartoznak, ám legyen (úgyis mi vagyunk már a Lángoló Blikkárok, ahogy egyik olvasónk mondta). Ajánljuk szeretettel a Diesel Klubos Gothica Farsangot, ami február 21-én kerül megrendezésre.


farsang bulvár program deathstars sonic syndicate2009.02.20. 12:06 – lánggitár

A U2 megszívta

Kissé korán került ki a netre a legújabb U2-lemez a No Line On The Horizon, pedig ez nem igazán szokott megtörténni az ilyen gigaprodukcióknál (kivéve, ha szándékos). Ráadásul, ha igaz a történet, hogy miként esett meg a dolog, akkor tényleg kínos. Az ausztrál Get Music nevű webáruház tévedésből már kedden kirakta oldalára az új U2-dalokat, amit persze jó páran le is rántottak, így már semmi akadály nem gördült a kiváló minőségben való terjedés elé. Amúgy a lemez Írországban jelenik meg hivatalosan elsőször február 27-én, utána március 2-án Európa maradék részén, az amerikai kontinensen pedig egy nappal később 3-án. Mellesleg az eddig megjelent vélemények túlnyomó része pozitív, úgyhogy annyira nem kell aggódni Bonoéknak.


letöltés hír u22009.02.20. 11:10 – ziggy_pop

Apokalipszis után

John Frusciante – Empyrean
(2009 Record Collection)

Távol álljon tőlem, hogy bárkit is piedesztálra segítsek, de John Frusciante alanyi jogon kiérdemel néhány magasztos jelzőt. Nyilván túlzás, hogy ő lenne a rock’n’roll birodalmának Zeusza vagy Odüsszeusza, de nem áll olyan messze az igazságtól. Az biztos, hogy aki ennyiszer megjárta már a poklot és a purgatóriumot, az tud valamit, amit az egyszeri halandó lélek nem.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

lemezkritika rock red hot chili peppers john frusciante empyrean2009.02.20. 10:10 – lánggitár

Ingyen Coldplay-lemez

Chris Martin a minap azt nyilatkozta, hogy az elkövetkező Coldplay-turnén mindenképpen szeretnék megköszönni a rajongók kitartó szeretetét. Mindezt az énekes úgy képzeli el, hogy rögzítenek egy koncertet, és annak felvételét ingyen adják az embereknek. De nem ám úgy, hogy majd az internetről le lehet tölteni, hanem rendes, kézzelfogható állapotban akarják azt osztogatni.


hír coldplay ingyenzene2009.02.20. 09:37 – lánggitár

Nem lesz egyhamar Red Hot Chili Peppers

A Red Hot Chili Peppers tagjai tavaly májusban jelentették be, hogy bizonytalan ideig pihenőre vonulnak, és leghamarabb 2010-re várhatók újra a színpadra. Chad Smith legutóbbi nyilatkozata szerint azonban jóval tovább elhúzódhat a dolog. A dobos elmondta, hogy jelen állás szerint még legalább egy évet ráhúznak a dologra, de az is lehet, hogy kettőt, vagy többet. Szerinte nincs értelme addig próbálkozni, amíg nem akarja minden tag, és külön kiemelte, hogy neveket nem akar mondani ki miatt is akadozik a visszatérés.


rock red hot chili peppers hír