2009.03.01. 13:36 – -dj-

Odacsapós szülinap

Subscribe, Turbo, Esclin Syndo, Nasmith, Kiabátor @ Petőfi Csarnok 2009.02.27.

Bevallom őszintén, én kétkedtem abban, hogy a Subscribe nagyobb lépéseket képes megtenni, akár koncert nézőszámot tekintve, akár zenei értelemben. Nem véletlenül hoztam szóba a témát a velük készült interjúban. A Pecsában viszont olyat láttam, ami felülírt minden kétkedést. Ez a zenekar képes meglepetést okozni, és képes (kisebb) tömeget vonzani a koncertjére. A cikk végén kéne, de én már itt megemelem a kalapom.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (4,8/5)

rock metál turbo koncertbeszámoló subscribe nasmith kiabátor esclin syndo2009.03.01. 10:00 – _fá_

Klipmegosztás extra: a rossz új Depeche Mode-klip

Van új Depeche Mode-klip, ami Magyarországon mindig nagy esménynek számít, mint bármi, amit Dave Gahanék csinálnak. A nyilatkozatoknak megfelelően a Wrong elég retró lett, gitárt alig hallani, a helyére viszont odakerült jól megszokott fapados megszólalású dobgép, meg analóg szinti. A dal kezdése tiszta rícsáuttácsfész, de aztán jön a meglepően középtempós, ebből a szempontból kicsit Songs of Faith and Devotion-korszakra hajazó dal - pluszban mintha éreznék egy kis Kraftwerket is.


pop depeche mode wrong2009.02.27. 20:00 – mista

Carl Craig, a detroiti ezermester

Ma este lép fel Budapesten Carl Craig, az elektronikus (tánc)zene egyik legfontosabb, legmeghatározóbb, legszélesebb körben elismert figurája. A következőkben őt és munkásságát mutatjuk be a teljesség igénye nélkül, ám temérdek hivatkozással és videóval körítve, majd néhány előtte tisztelgő hazai, letölthető válogatást is ajánlunk. Okulásul mindazoknak, akik kihagyják mai fellépését, hogy legközelebb már ne tegyenek így.


jazz hiphop detroit soul house portré a38 techno carl craig electro narod niki suhaid vinyluser fiel tamás2009.02.27. 13:30 – mista

Új és megújuló műsorok márciustól a Petőfin

Ezen a héten nem ajánljuk, hogy a kedves olvasó este hallgasson Petőfit, hiszen ma Jamie Winchester és Hrutka Róbert egyik koncertjét adja a rádió, mi pedig senkit nem szeretnénk arra buzdítani, hogy hallgasson egy zenekart, amelyiknek minden száma olyan, mintha valami mobilreklám zenéje lenne. A tavaly szerencsésen feloszlott banda helyett inkább elmeséljük, milyen új műsorokat indít az MR2 a közeljövőben, hátha akad majd köztük valami igazán jó is.


indie pop rock hiphop hír kiscsillag fish hollywoodoo electro heaven street seven 30y amber smith világzene titusz palotai mr2 harcsa veronika karányi kolin fine cut bodies2009.02.27. 13:02 – Dankó Gábor

Jane's Addiction-díszdoboz

Talán nem meglepő, hogy a Jane's Addiction-újjáalakuláshoz valami hangzóanyagot is kiadnak, de legyünk naivan jóhiszeműek, és ne keressünk e mögött hátsó, alantas, pénzhajhász gondolatokat. Még akkor sem, ha a most megjelenő, rendkívül tetszetős díszdoboz (kép alább) sok újdonságot nem tartalmaz, ellenben rendkívül drága. Na jó, rengeteg ki nem adott cucc van rajta, de legfőképpen csak demok, és koncertfelvételek gyűjteménye ez. Persze a három CD mellett DVD is van hozzá, ami szintén a bárhol megnézhető klipeket tartalmazza, de legalább jó minőségben.
2009.02.27. 12:12 – lánggitár

Új Wall Of Sleep-dalok

A Wall Of Sleep lassan, de biztosan elérkezik új lemezének kiadásához. Mindez azt jelenti, hogy valamikor idén megjelenik egy a tagok szerint erősen Black Sabbath-hatású (a Dio-éra) korong. Olyannyira előrehaladottak a munkálatok, hogy két dalt már meg is lehet hallgatni a csapat Myspace-oldalán, igaz ezek még csak demo verziók, de bőven élvezhetők. Aki pedig egy kis élő lassulásra vágyik, az menjen el a Kék Yukba március 28-án, ahol a Slogan társaságában lép fel a zenekar.


metál hír wall of sleep doom