2009.03.08. 15:31 – SCs

Amerikai farkasemberek

Wolves In The Throne Room - Malevolent Grain EP
(2009 Southern Lord)

Mi történik akkor, ha az In The Woods… Omnio-korszakbeli, feneketlen mélységeket megjáró hangulatát az első Madder Mortem-lemez szomorú-szép női énekdallamaival díszítjük? És ha az Ulver Bergtatt/Nattens Madrigal-féle érzésvilágát pszichedelikus dimenzióba emeljük?

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (3/5)

lemezkritika metál black wolves in the throne room malevolent grain2009.03.08. 12:13 – frostdemon

Klipmegosztás (Baltimora, My Dying Bride, Desireless, Björk, Első Emelet, Sigur Rós)

Ezen a héten a múlton fogunk rágódni, hiszen előkaptam pár olyan videót, amit sokan már ismernek, de legalábbis ismerni szerettek volna. Lesz itt minden, mint a búcsuban: Baltimora, ami ír és olasz egyben, de lesz még My Dying Bride, akik felzaklatnak, hogy aztán a Desireless és Björk megnyugtathasson. De ez még mind semmi, mert az Első Emelet egy kicsit szíven pakol a 90-es Budapesttel, minekutána a Sigur Rós kietlen tája csak mintegy lassuzós este telepszik az emberre. Jó szórakozást!


björk sigur rós klipmegosztás my dying bride2009.03.07. 13:29 – lánggitár

Faith No More és Nine Inch Nails a Novarockon

A Novarock eddig sem gyenge felhozatalához (Metallica, Slipknot, Limp Bizkit, Placebo, Mastodon stb.) csatlakozott az éppen újjáalakult Faith No More, és az éppen búcsúzó Nine Inch Nails is. Metálosoknak pedig a Dimmu Borgir lehet újdonság, de elmondjuk, hogy fellép a The Sword is, akiket Lars Ulrich Metallica-dobos a kedvenc 2008-as előadójának választott (mondjuk lehet azért, mert egyfolytában velük turnéznak). Aki esetleg nem tudná: a Novarockot az osztrák-magyar határon rendezik meg, kb. két km-re a hegyeshalmi határátkelőtől. Tovább az eddig konfirmált fellépőkhöz:


rock metál hír nine inch nails novarock faith no more2009.03.07. 09:00 – Dankó Gábor

Klipmegosztás extra: Mastodon - Divinations

Tegnap még csak ízelítőt tudtunk mutatni az új Mastodon-klipből, ma már az egészet "levetítjük". A Divinationst nézve egyébként nem tudjuk sírjunk-e vagy nevessünk. Egyrészt a videó jól néz ki, bár a digitális effektek kissé fapadosak (oké, tudom, csak egy klip), másrészt ez a jeti-rockzenekar, illetve a gitárral való gyilkolászás elég kacagtató. Mint, ahogy a végén az is, mikor Brent Hinds gitáros...na, de ezt inkább nézze meg mindenki:


rock metál hír mastodon klipmegosztás2009.03.06. 16:00 – mista

The Wombats-koncert a Petőfin

Azoknak, akiknek nincs péntek este jobb dolguk, ismét ajánljuk az MR2 Eleven című műsorát. Ez alkalommal a liverpooli The Beatles The Wombats egyik koncertjét adja a csatorna, mi ennek pedig szinte már örülünk, hiszen annak ellenére, hogy például Moving to New York című számukat tavaly rongyosra játszották nagyjából mindenhol, alapvetően egy egész jó zenekarról van szó.


indie pop rock videó hír program mr2 the wombats2009.03.06. 15:01 – lánggitár

Mastodon-ízelítő

Március 20-án jelenik meg az új Mastodon-lemez Crack The Skye címmel. Az eddig kiszivárgott dalok, a hivatalosan is megjelent Divination kislemez, valamint a tagok nyilatkozatai alapján inkább hard rock lesz az anyag, mint metal, szinte teljesen mellőzve a durva énekhangot. Mellesleg az elkövetkező koncerteken egy az egyben eljátsszák majd az egész albumot, amihez már az első klip is készen van, bár itt alább még csak egy kis részletet tudunk bemutatni belőle. Megjegyeznénk, hogy, ha a kiadó tényleg annyit költ majd a zenekarra, mint ami a videón látszik, akkor igencsak komoly tervei vannak a Mastodonnal (pláne, hogy előreláthatólag az összes dalra készül egy kisfilm, ami egyben lejátszva majd az együttes saját "The Wall"-ja lesz):


rock metál hír mastodon2009.03.06. 14:18 – SCs

Befordultam a metálba

Samael - Above
(2009 Nuclear Blast)

A Samael egy új svájci black metal zenekar. Mint derült égből villámcsapás, úgy érkeztek a srácok ebbe a kicsit (?) megfáradt szcénába, ha jól tudom, még demót vagy EP-t sem adtak ki az Above előtt. Mit várhatunk ilyenkor? Természetesen csakis azt, hogy fiatalos hévvel, mindent elpusztítani kész energiával, istent-embert nem tisztelve döngölnek bele minket a betonba. És így is lészen.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (3,7/5)

lemezkritika metál samael2009.03.06. 10:23 – lánggitár

Michael Jackson-koncertek

Ugyan harminc fellépésről pletykáltak még legutóbb, de tíz biztosan meg lesz tartva Michael Jackson tervezett fellépéseiből. Feltéve persze, ha szét nem hull addigra (vagy a bulik alatt) a pop királya, bár mostanában elég jól néz ki, ha lehet ilyet mondani, egy zombiszerű lényre. Mindezt a világ legrövidebb sajtótájékoztatóján jelentette be mellesleg, ahol vagy másfél órát várakoztatta a jelenlévőket, majd pár rövid, lényeges információ nélküli mondat, illetve sok "i love you all", után levonult a pódiumról. A koncertek amúgy a londoni O2 arénában lesznek (egy esetleges világ körüli túráról is szó van), és a tervek szerint július 9-én lép először színpadra Jackson.


pop hír michael jackson