2010.03.02. 13:23 – lánggitár

Shane MacGowan és barátai Haitiért

Shane MacGowan leginkább arról híres, hogy a Pogues nevű ír-angol kocsmapunk zenekar énekese, emellett gyakorló alkoholista, aki például a valamikori szigetes fellépésén egy dalon keresztül hányt a színpad mögött, miközben a többiek instrumentálisan szórakoztatták a közönséget, majd mintha mi sem történt volna, bódultan gajdolt tovább. Emellett kirohadt fogú megjelenése is csak öregbítette hírnevét, de ezt a márkajelzést sajnos minden rajongó bánatára korrigáltatta. Szóval ez az ember most maga köré gyűjtött egy rakás legendás zenészt és Johnny Deppet, hogy felvegye újra Jay Hawkins I Put A Spell On You című 1956-os klasszikusát, amivel nemes egyszerűséggel az a terve, hogy első legyen a kislemezlistákon, és ezzel sok-sok pénzt gyűjtsön a földrengést szenvedett Haiti megsegítésére. Az akcióhoz videó is készült, amiben többek között feltűnik Nick Cave, Bobby Gillespie, Mick Jones, Glen Matlock és Johnny Depp is:


punk hír nick cave johnny depp poguesKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parajos tank 2010.03.02. 16:16:19

Ezen nem nagyon volt mit megírni, mert készen vagyon már néhány évtizede.
Nekem teccik amúgy :)

perso 2010.03.02. 16:31:47

az mekkora vudu már, hogy tegnap woodstock napot tartottam, ahol a ccr nyomta ezt a dalt, aminek hatására egész este ezt püföltem a zongorán, vadul vonyítva? eszem megáll.

tudom, húzzak a faszba, nem értek semmihez, mi ez a szar, blabla, de ezt most akkor is el kellett mondanom.

2010.03.02. 16:36:20

a kirohadt fognál sok nagyságrenddel szebb. köszönjük. :)

Káder János 2010.03.02. 17:07:50

Biztos, hogy Johnny Depp gitározik? Miért nem mutatják egyszerre a fejét meg a kezét?? :D
Egyébként az elején ki is az énekesnő? PJ Harvey? Nem... Hanem?

parajos tank 2010.03.02. 17:34:13

@keja: Én láttam (videjón) már itt-ott gitározni és egész jól tolja, ha épp jó napja van.
A csajszi meg nem a Paloma Faith véletlenül? :)

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2010.03.02. 17:48:21

Johnny Deppet a 'God's Gonna Cut You Down'-videóban (www.youtube.com/watch?v=eJlN9jdQFSc) is gitározni mutatják, meg van zenekara is, ettől persze még lehet, h ugyanúgy nem tud, mint Shane McGowan énekelni, de ettől még jó.

Trotter 2010.03.04. 14:06:41

In early 2010, Shane MacGowan and Victoria Mary Clarke organized a group of artists to re-record the song to benefit an Irish charity called Concern Worldwide helping victims of the 2010 earthquake in Haiti. According to Concern Worldwide:

The stellar cast featured vocals from Shane MacGowan, Nick Cave and Primal Scream singer Bobby Gillespie, the Sex Pistols' Glen Matlock, The Pretenders' Chrissie Hynde and Paloma Faith and finally Eliza Doolittle. On guitars were James Walbourne, The Clash's Mick Jones and Johnny Depp, who recorded his parts in LA. Long-time Pogues collaborator Cait O’Riordan played bass, and Carwyn Ellis played Hammond organ and piano. Drums were courtesy of Rob Walbourne and the fire hydrant was “played” by Mick Jones.