2010.03.12. 10:09 – KirschAndrás

15 év a Hip Hop Boyznak - Daliás Idők

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Vajon elgondolkodott-e bárki is azon, hogy a Levy T, OG Duck és Real Action által alkotott popzenei Bermuda-háromszög miért pont a Hip Hop Boyz nevet vette fel karrierje kezdetén? Hiszen a Hegyekbe fönn vagy a Megbántottak című klasszikusokat figyelembe véve a Rajcsúrozó Rumcájsz Citeratrió legalább ennyire frappáns választásnak bizonyult volna. Nos, bár lehet, hogy kevesen emlékeznek rá, az ominózus formáció első két lemezén még javában a gangsta rap műfajjal kísérletezett, legalábbis annak Három Kívánság-kompatibilis, Senior melegítős mutációjával.

Hogy a fiúk a rapelés tudományát hol szívták magukba, arról csak találgathatunk: a legvalószínűbb verzió szerint egy Alzheimer-kóros Falco trenírozta őket nagyanyja gyártási hibás metronómja segítségével. A ritmikai bakik azonban cseppet sem gátolnak meg minket abban, hogy mélyen átéljük a mű mondanivalóját, és lássuk lelki szemeinkkel, amint Levy T száguldó autójából tüzet nyit Geszti Péterre egy lefűrészelt sóspuskával. Mellesleg a klip kiváló szürreális korrajznak minősül, a felhozatalból egyedül a keménykalapos MÜSZI úr hiányát vagyunk képtelenek feledni. Azért, hogy némi kritika is vegyüljön a videót méltató megjegyzéseink közé: engedtessék meg, hogy a Vidám Vasárnap Dalkommandót idéző, elköszönő integetést életellenesnek nyilvánítsuk.


hip hop boyz daliás időkKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása