2010.04.15. 14:32 – KirschAndrás

A gyárból a Fásy Mulatóba - daliás idők

Mr. Rick: Zárjon be a gyár

Az Erik a Viking egykori agyát jobbára a 90-es évek popzenéjének Michael Dudikoffjai között emlegethetjük, mégis kénytelenek vagyunk megemlékezni róla. Az ok pedig nem más, mint hogy ezen szerzeményével új fejezetet nyitott a culáger-dancefloor történetében. Mert míg 4F Club-, Carpe Diem-kaliberű pályatársai kizárólag a Buffalo cipős sznob célközönséghez kívántak szólni, a Zárjon be a gyár sorait képtelenség volt dekódolni a farzsebből kilógó colstok nélkül.  Túlzás nélkül állíthatjuk: az ominózus sláger minden taktusa azért kiáltott, hogy gumicsizmák garmadája járjon rájuk moonwalkot a makkoshotykai Lopótök Diszkó táncterén.

Persze Mr. Rick részéről mindez csak egyszeri (ön)ironikus összekacsintás volt azokkal, akik a sparheltet „spórhejtnek”, a tepsit pedig „tepszinek” ejtik – gondolhatnánk elnéző mosoly kíséretében. Ennek azonban ellentmondani látszik az a tény, miszerint később a képernyőképtelenség rezervátumát megteremtő Fásy Mulatóban tűnt fel állandó fellépőként. Mindez természetesen akkoriban történt, mikor a műsor költségvetése a felfújt lufikkal együtt meghaladta az ezer forintot, valamint mosógépszerelői végzettség nélkül senki nem volt jogosult színpadra lépni. Azóta gyanúsan nagy csend övezi hősünk munkásságát. Márpedig ez a reunion hullám kellős közepén kellő inspirációt biztosíthat rá, hogy előrelátóan megdézsmáljuk nagymuter szívgyógyszeres fioláját.


mr rick daliás időkKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.