2010.04.22. 10:05 – KirschAndrás

Akár egy rendőrségi gázgránát - daliás idők

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Soho Party: Gyere és táncolj

Vajon ki volt a 90-es évek azon slágergyárosa, akit a kedves olvasó elsőként taszított volna egy black metalos faipari tanulókkal teli verembe? Borítékolható, hogy Kozsó áll a toplista élén, ám akadt valaki, aki legalább annyira megérdemelten érezhette volna fején a Koccintós flakonok tompa puffanását. Náksi Attila kulturális bűnlajstromának első jelentős tényezője a Soho Party nevezetű formáció volt, melyet az ultrabanális rapszövegek mellett a vizuális elemekben rejlő kettősség tett különlegessé: egyrészt adott volt egy énekeshölgy Betty Love személyében, akinek szívbe foglalt monogramját a férfiúi célközönség előszeretettel rajzolta volna fel egy disznóperzselő gázpalackjára.

Mellé társult a már említett lemezlovas-rapper, aki leginkább úgy festett, akárcsak Horst Tappert és Lugosi Béla szoláriumban keltetett szerelemgyermeke. Dömötör „Döme” Sándor jobbára a háttérmunkálatokban vett részt, a klipekben hasonló szerepet töltött be, mint Snoopy sárga kanárija. És bár kevésbé köztudott, a kezdetek kezdetén az énekesi pozíciót bizonyos Artin tudhatta magáénak. Neve ismerősen csenghet, hiszen később a G-Play névre keresztelt popzenei sújtólég rappereként vált híressé. Ami pedig a Gyere és táncolj című tracket illeti, Náksi jelenlegi munkásságához viszonyítva egészen üdítő darab. Egy régi hasonlattal élve: akár egy rendőrségi gázgránát. Lehet, hogy lejárt szavatosságú, mégis könnyekre fakasztja az embert.


soho party daliás időkKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása