2010.05.14. 10:01 – KirschAndrás

Túlélni a Digitális Sikolyt - Daliás idők

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Digital Scream: Túlélem én

Bár a Digital Scream nagyon is valós formáció volt a 90-es évek elején, a mai napig amolyan rurális lidércfényként él emlékezetünkben. Talán nem véletlenül, feltételezhető ugyanis a kazánfűtő szintipop úttörői alkották meg az első láncszemet a dancefloor és a mulatós műfaj között. (Jóllehet, utóbbi hatása volt nem teljesen nyilvánvaló, szerzeményeikből olyan mértékű vetési romantika áradt, hogy a kockamargarin libazsírrá változott a spájzban.) Az együttes olyan volt tehát, mint egy protonágyúként funkcionáló lopótök: kistérségi jellege ellenére futurisztikus, és gyilkos.

A Digital Scream szellemi motorját Hovodzák János, azaz DJ Yano testesítette meg, aki a dalszerzés mellett a frontember szerepét is magára vállalta. Orgánuma hallatán még az igazán érzéketlen rajongók is hajlandóak voltak közösséget vállalni az orrpolip-műtétek műhibáinak áldozataival. Ugyanakkor a saját szerzemények mellett – mint azt az ominózus bőrsapkás himnusz mutatja – gyakran vetemedtek feldolgozásokra is. Ezeknek azonban az eredeti előadóknak aligha volt szerencséje, legalábbis mindeddig senki nem észlelt izzó kötőtűket Gloria Gaynor vagy Boy George fülében. Persze a muzikális bányatűz mellé vizuális sújtólég is társult: klipjeikben előszeretettel hódoltak a pusztalapajszecsődi Pet Shop Boys szerepében, akik ezúttal tisztázatlan körülmények között egy hangalámondásos pornófilm kellős közepébe csöppentek.


digital scream daliás időkKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása