2010.06.30. 18:04 – J.Z

Jövő héten irány Pécs, kezdődik a Rockmaraton - I.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Eljött a július, beindul a fesztiválszezon is. Amennyi fesztiválból kijutott nekem ez elmúlt 15 évben, annyira leszek én is nyűgösebb évről-évre és próbálom a legtöbbet kihagyni, viszont egyrészt hivatalos vagyok itt megjelenni mindenképpen egy napot, másrészt meg nemlétező kalapomat megemelem a Rockmaraton szervezői előtt, mert úgy tudnak fesztivált csinálni, hogy nem engednek a kezdeti elhatározásukból, miszerint a pécsi egy hét megmarad rockzenei bulinak, elektronikának itt helye nincs. No persze ez nem azt jelenti, hogy bármi bajom lenne az elektronikus zenei színterekkel, de jó látni, amikor az örökkön változó világunkban vannak még, akik kitartanak amellett, amiben hisznek.

A 2010-es évre ráadásul minden eddiginél több, minőségi külföldi fellépőt is sikerült Pécsre csábítani, így ezekről fogok pár szóban szólni, természetesen szubjektív szemüvegen keresztül.

Július 6., kedd

A keddi napon a Planet Noir színpadán két remek zenekar is megfordul. Pár éve a Kultiplexben volt szerencsém megnézni az ex-Kyuss/Fu Manchu tag, Brant Bjork szólózenekarát, akik amellett, hogy irgalmatlanul húzós zenét tolnak, klasszikus és stoner rock hatásokkal, még tekintélyes mennyiségű koktélt is lehúztak a koncert után. Ehhez kellett a Kulti legendás pultosa, aki Öreg Levi névre hallgat és nála nincs bocsánat, ha valaki nem akar inni, így Brant Bjork és haverjai is kettőzött erővel kellett helyt álljanak! Mi meg most megnézünk egy klipet tőlük...

A stoner rockerek után pedig éles váltás következik, hiszen jön az a Wisdom In Chains nevű hardcore zenekar, akik ugyan hét éve léteznek már, de csak az elmúlt pár évben indultak neki igazán. Mióta körbeturnézták Európát 2007-ben a Sick Of It All vendégeként, egyre gyakrabban bukkannak fel világszerte. Zeneileg pedig jófajta öreg iskolás hardcore ez, nyakon vágva egy adag punk rock és oi hatással.

Innen átnyargalhatunk a Rockerek.hu színpadára, ahol egy Balfor nevű, ukrán black metal banda terrorizál, ami annyira nem is rossz a Myspace oldaluk alapján, bár nem az én zeném, dehát valljuk meg, az egzotikus helyekről érkező zenekarokkal azért sokan gyakran előítéletekkel viseltetnek.

Július 7., szerda

Egzotikumból jut majd a szerdai napra is, de erről később, előbb nézzünk rá a Rockélet nagyszínpad műsorára, aholis lesz egy Al & the Black Cats nevű rockabilly punk zenekar, egyenesen a tengerentúlról. Húzósnak húzós, a világot nem váltja meg, bár élőben az ilyen jellegű zenekarok mindig jól működnek.

A napot a színpadon nem más zárja, mint a The Exploited, akinek őket be kell mutatni, annak komoly gondok vannak a fejével. Najó, egy sztorit azért megosztok mindenkivel, aki nem hallotta volna. A ’Ploited tagjai előszeretettel voltak parasztok azokkal, akik kinézték őket punk mivoltuk miatt, így egyszer, amikor egy szállodában megszólták őket, bosszúból beleszartak az ágyneműbe, majd azt és a szállodai tv készüléket belerakták egy fürdőkádba, amit teleeresztettek vízzel. Úgyhogy ne szarozzunk az öreg britekkel, mert nem lesz jó vége. Cserébe nézzünk megint klipet.

Irány megint a Rockerek.hu színpad: lesz egy Varg nevű német zenekar, amely rettenetes egy próbálkozás, cirádás metáltémákra károg németül egy arc, akit Frekinek hívnak, amit, ha részegen gépelünk, másfél centire van a Brekitől...

Zárásként egzotikumok újfent. Eddig ha Törökországot emlegették nekem, rendszeresen a Hakan Sükür – Hasan Sas csatársor ugrott be, viszont a Rockerek.hu színpadon a Heretic Soul a törökök metalhírnevét öregbítik, nihilistic death metal stílusban utaznak, semmi extra, tisztességes iparosmunka. A bombát természetesen a végére hagytam, az ő nevük Bilocate és egyenesen Jordániából érkeznek! Technikás, sötét keleti metal a mesterségük címere és bizony tisztességesen nyomják is.

Én pedig mára befejeztem, pénteken jelentkezem a maradék három nap programjával.


ajánló metál fesztivál hír program rockmaraton



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása