2010.01.03. 14:07 – Dankó Gábor

A Dillinger Escape Plan búcsúzik Mona Lisától (a hét dala)

Szűk három hónap múlva, március 23-án jelenik meg a Dillinger Escape Plan új lemeze, amit már nem a Relapse gondoz (elégedetlenek voltak a zajos zenék kiadójával), hanem a zenekar saját cége, a Party Smasher Inc., illetve a francia, eddig leginkább blackmetal-körökben ismert Season Of Mist. Az album címe Option Paralysis lesz, az előzetes hírek pedig arról szóltak, hogy egy teljesen új világ nyilik meg vele a Dillinger Escape Plan számára. Ehhez képest az első kiszivárgott dal teljesen átlagos DEP-szerzemény.


metál hardcore a hét dala dillinger escape plan2010.01.03. 11:25 – _fá_

Pornós, szexis, prolis (lemezkritika exkluzív videóval)

Soerii & Poolek – Ua-Mua
(Twelvetones/EMI Music Services)

A Soerii & Poolek a popzenét annál a testrészénél fogja meg, ahol igazán kevés formáció meri: a tökénél, és szorított rajta egy akkorát, hogy vicces arcot vágjon. Egy másodpercig sem veszik magukat komolyan, de szerencsére nem ostoba jópofizás megy, mint az Irigy Hónaljmirigynél, és nem akarnak mindenféle társadalomkritikát erőltetni senkire, mint ahogy a Belga teszi. A Heaven Street Seven billentyűs, Takács Jappán Zoltán és Kovács Geri multihangszeres alkotta duó (élőben kiegészülve rengeteg emberrel, többek közt nagyon helyes módon sztriptíztáncosnőkkel és törpével) 2010 első napján jelentette meg bemutatkozó lemezét, amiről egyrészt már most borítékolható, hogy a magyar „alteron” szocializálódott bölcsészhallgatók kedvenc partilemeze lesz, másrészt pedig megmutatja, hogy mennyire egyszerű is ez a popbiznisz.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3,4/5)

lemezkritika pop ezt hallgasd soerii es poolek2010.01.02. 15:20 – -dj-

Az idei varázszene

Quimby @ Gödör, 2010.01.01.

2010-ben először lépett színpadra Budapesten a Quimby. Az új év, és úgy általában a Varázszenének hívott koncert indukál egy kis elmélkedést a Quimby jövőjéről. Magyarán a koncertről kevesebb mondatot talál az olvasó alább, mint az elvárható lenne, de a magyar popzene egyik főszereplője tényleg fordulópont előtt állhat, ahonnan le is eshet, de feljebb is léphet. Ráadásul egy szabadszellemű koncert pont azt a tényezőt mutatja meg, ami központja a Quimby jövőjének (vagy múltjának).

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (2,5/5)

pop rock quimby koncertbeszámoló2010.01.02. 09:06 – sixx

Beperelték Eddie Veddert

A Pearl Jam frontemberét egy kanadai zenész perelte be, mert állítólag Vedder megváltoztatta a jóember egyik szerzeményének szövegét, amikor Sean Penn rendező Into the Wild című filmjéhez írta a filmzenét. A kérdéses szerzemény címe Hard Sun volt, és a vád szerint Vedder a felvételek során átírta a szöveget, hogy jobban igazodjon a filmhez.

Gordon Peterson ezen annyira felháborodott, hogy Vedder mellett beperelte a Universal Musicot is, a filmzene jogtulajdonosait, azt állítva, hogy a nótát ráadásul az engedélye nélkül használták fel. A megacég és a Pearl Jam ügyvédei szerint semmiféle jogsértésről nincs szó, a közepesen sem ismert előadónak biztos elfogyott a pénze, és nem volt jobb ötlete a pótlására.


rock per hír pearl jam eddie vedder2010.01.01. 11:26 – sixx

Breaking: újjáalakul a Soundgarden

A seattle-i grunge-hullám messze legjobb zenekara (igen, a túlértékelt Nirvanánál is sokkal, de sokkal faszábbak voltak mindig is), azaz a Soundgarden utoljára 1997-ben létezett abban a formában, ahogy mindenki szerette, utána meg lett belőlük (egész pontosan az énekesből és a Rage Against The Machine zenészeiből) Audioslave, később Chris Cornell popmetált vagy folkrockot próbált letolni a torkunkon, de mi közben egyre csak a régi nótákat hallgattuk, és reménykedtünk, hogy eljön az a nap, amikor elkészül az új Spoonman vagy Jesus Christ Pose.


rock metál hír jó hír soundgarden2010.01.01. 09:07 – sixx

2009-ben a U2 koncertezte össze a legtöbb pénzt

A Pollstar nevű zenei szaklap (ezen belül is az élőzenére szakosodott kiadványról van szó) nyilvánosságra hozta a 2009-es évben turnékkal legtöbbet kereső zenekarok listáját, melyet nem túl nagy meglepetésre az ír U2 vezet. Az önjelölt messiás szerepében előszeretettel tetszelgő Bono Vox és barátai csak az észak-amerikai koncertekkel 123 millió dolláros jegybevételre tettek szert, amivel ez a turnéjuk az örökranglistán az ötödik helyen áll (ezt a Rolling Stones 2005-ös turnéja vezeti 160 millió dollárral, a U2 ugyanebben az évben keresett 139 millió dollárjával a harmadik volt eddig is).


pop rock lóvé 2009 u2 turné