2010.03.21. 19:35 – Dankó János

Pontosan, szépen

Wendigo @ Dürer Kert, 2010.03.20.

A zenészember nagyon érzékeny típus. Van neki egy szíve választottja, az, amit elzenél, elénekel, és ha azt bántják, vagy inkább nem is vesznek tudomást róla, akkor bepipul, vagy más esetben elszontyolodik. Az érdektelenséget senki sem szereti. A Wendigo saját mércéje szerint kevés embert érdekelt. Emiatt néhány hónapja szünetet akartak beiktatni, majd amikor mégis nyilvánvaló volt az érdeklődés, egy lemezbemutatót is szerveztek. Nem látok bele a mozgatórugókba, és nem is szeretnék okoskodni (pláne, hogy én is látom, hogy nehéz a zenészélet), de a koncert alapján semmi okuk nincs visszavonulót fújni.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3/5)

rock metál koncertbeszámoló wendigo2010.03.21. 10:21 – Dankó Gábor

Sajnálattal teli Danko Jones - A hét dala

Danko Jones már csak azért sem lehet ismeretlen a magyar közönség előtt, mivel kétszer is fellépett a Szigeten, elég nagy sikert aratva. (Arról persze most inkább ne beszéljünk, hogy a közönség hány százaléka volt magyar az egyes koncerteken.) Másodjára tavaly szórakoztatta a nagyszínpad közönségét egy kis rock&rollal, meg stand up comedyvel (a névadó Danko Jonesnak jelent is meg spoken word albuma, úgyhogy a dumálás tényleg nem áll távol tőle.) A képeken mindig szigorúan néző, furafejű, magyar nevű kanadainak most jelenik meg a legújabb lemeze Below The Belt címmel, amiről az első dal meg is hallgatható:


rock danko jones a hát dala2010.03.20. 13:56 – _fá_

Drillerkedés és gettózás - klipmegosztás

Az Arctic Monkeys be van tépve, a Hot Chip leszámol a fiúzenekarokkal, a Yeasayernek nem jött össze a numera, a High On Fire kemény, a Lostprophets gettózik, Meat Loaf felejthetően jópofa, a Coheed & Cambria pedig robotokat lövöldöztet. Ezen a héten sajnos nincs Lady Gaga, meg pina sem, de azért pár videót nézzetek meg!


arctic monkeys hot chip klip meat loaf high on fire yeasayer lostprophets coheed & cambria2010.03.20. 09:23 – gihi

Antirasszista különkiadás

A Zene a rasszizmus ellen kampány csatlakozott a 2010 tavaszán zajló nemzetközi rasszizmus elleni akcióhéthez. Ennek keretében az ország több pontján lesznek hasonló témájú rendezvények. Vasárnap a Gödör Klubban az Antirasszista különkiadásra a zenekarok kifejezetten erre az alkalomra összeállított műsorral készülnek. A szervezésről kérdeztem Lőrincz Marcellt illetve a fellépők közül Wiltner Lászlóval (Rivers Run Dry), KRSA-val (PASO) és Harcsa Veronikával beszélgettünk.


interjú harcsa veronika paso zare2010.03.19. 13:10 – motorik erik

Feloszlik a White Rose Movement

Az egykor szépreményű brit poszt-punk, elektro-pop zenekar ma délelőtt közleményt adott ki, amelyben bejelentették feloszlásukat. A 2006-ban egy izgalmas albummal (Kick) debütáló zenekar előtt fényes jövő állt; még abban az évben több nagy fesztiválon is megfordultak (Coachella, Benicassim stb.), és olyan zenekarok, előadók is elismerően nyilatkoztak róluk, mint a Nine Inch Nails, vagy Gary Numan. A sodró poszt-punk számok és főleg Finn Vine énekes modell kinézete miatt egyre népszerűbb zenekar azonban nem tudott élni a lehetőséggel; a már önköltségen készülő második album és a kiadókkal való tökölés felemésztette őket, és úgy döntöttek bedobják a törülközőt. Búcsúzóul álljon itt az egyik legismertebb daluk 2006-ból, amire Kele Okereke, a Bloc Party énekes-gitárosa is azt mondta anno, hogy "ez az a szám amit én szerettem volna megírni":


indie hír white rose movement poszt punk2010.03.19. 12:04 – lánggitár

Prodigy a VOLT-on

Pár éve már tiszteletét tette a Prodigy a VOLT fesztiválon, tavaly pedig a Szigeten léptek fel Magyarországon, de idén sem maradunk ki belőlük: a VOLT szervezői bejelentették, hogy a már eddig is publikus Massive Attack és Billy Idol mellett idén is jön hozzánk Liam Howlett és furcsa megjelenéső csapata. Rajtuk kívül fellép még Sopronban a Kruder & Dorfmeister páros, Haydamaky, Shy FX & Stamina MC , Ed Rush és az N&SK is. Bővebb infó erre.


fesztivál volt prodigy2010.03.19. 09:26 – A Lángolók

Dalok a sírból – ömlesztett anyag

Johnny Cash olyan az utolsó lemezén, mint az azt megelőző ötön. Amennyire haladó gondolatai voltak Albarnnak a popzenéről, az új Gorillaz-lemez annyira közhelyes. A Wendigo nemrég „bizonytalan ideig beszüntette tevékenységét”, majd ezt gyorsan meg is gondolta. Angus és Julia Stone testvérek, és mint ilyenek, elég elvarázsoltak dream pop-zenéjükkel. A Finntroll pedig lerakott egy újabb dajdaj-lemezt az asztalra, ami olyan, mintha a haverok eljönnének hozzánk sokat inni, másnap pedig mindent megbánunk. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika gorillaz johnny cash finntroll wendigo ömlesztett anyag ezt hallgasd angus and julia stone2010.03.19. 08:39 – lánggitár

Meghalt Alex Chilton

A kultzenekar Big Star énekes-gitárosa, Alex Chilton szívroham következtében életét vesztette a New Orleans-i kórházban. Az eset váratlanságát jelzi, hogy holnapra (március 20.) koncertje volt lekötve a zenésznek. Az idén 59 éves Chilton, egy feleséget, és két gyermeket hagyott maga után, nyugodjék békében.


pop rock hír big star alex chilton