2010.03.28. 13:10 – -dj-

A hét dala (Stone Temple Pilots - Between the Lines)

Melyik a jobb, újjáalakítani egy zenekart, amelyik régen sok pénzt hozott, vagy benne maradni egy másikban, ami jelenleg is fix pénzt hoz? Scott Weiland egyértelműen az előbbi mellett döntött, vagy talán rákényszerítették a döntésre. A Velvet Revolver ütőképes rockzenekar volt, és ő volt benne az igazi rosszfiú, a többiek már kinöttek a drogokból. Persze mindenütt ő a rosszfiú, így az új életre kelt Stone Temple Pilotsban is, akik májusban dobják piacra az új lemezüket, előtte pedig egy dalt ízelítőnek.


rock stone temple pilots a hét dala2010.03.28. 10:11 – lánggitár

Újjáalakul a Refused, vagy nem

Váratlanul életre kelt a Refused zenekar weboldala, igaz csupán annyi az információ rajta, hogy hamarosan lesz valami. A punknews.org szerint, egy, a zenekarhoz közel álló, de nem hivatalos forrás tudni véli, hogy a svéd hardcore-punk-csapat 12 év után újjáalakul, ami első körben az európai nyári fesztiválokon való koncertezést jelenti. További zavart okoz, hogy Zane Lowe, a BBC Radio 1 dj-je előbb nagy örömmel kitwitelte a hírt, majd nem sokkal utána bocsánatot is kért, amiért hamis reményeket keltett a rajongókban. Páran amúgy tudni vélik, hogy nincs másról szó, csak hogy a Epitaph újra kiadja a The Shape of Punk To Come című klasszikus lemezüket. Utóbbit erősíti, hogy a fenti weboldalon elég feltűnően ott szerepel az Epitaph logója. Reklámfogásnak mindenesetre elég jó, bármi is lesz a végeredmény.


punk refused hardcore hír2010.03.27. 11:01 – A Lángolók

Homoszexuális black metal – ömlesztett anyag

Zooey Deschanel egyértelműen csak mozis karrier melletti hobbiként tekint a She & Himre. Love Is Allt hallgatva az a fránya hiányérzet van az emberben, hogy még mindig több van ebben a zenekarban. A Fang Island rendkívül ötletesen vágta össze a már ezer helyen megjelent témákat. Az Alcest olyan, mintha a Coldplay metált játszana, csak elfelejtett volna énekest váltani. A Hypothermia a vikernesi (burzumi) hagyományokat inkább hangulatot fest, mint zenél. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika she and him ömlesztett anyag love is all alcest ezt hallgasd fang island hypothermia2010.03.26. 16:45 – lánggitár

Lady Gaga egymilliárdos nézettség felett jár

A Visible Measures szerint Lady Gaga videói immár túl vannak az egymilliárdos nézettségen az interneten. A videóanalitikával foglalkozó cég összegyűjtötte a különböző megosztókon (YouTube, DailyMotion, Vimeo stb.) lévő klipek nézettségi adatait, és így jött ki a fenti szám. Ez annál is inkább érdekes, hogy Gagának csupán három klipjét monitorozták. A Just Dance 273 milliót, a Bad Romance 360 milliót, a Poker Face 375 milliót ért el eddig, ráadásul a nemrég debütált Telephone is már 10 millió felett jár, hiába van kint csupán két hete. A 24 éves énekesnő ezzel poptörténelmet írt, ugyanis egy zenekar/előadó sem érte még el eddig ezt a számot.


pop hír lady gaga2010.03.26. 15:30 – lánggitár

Speaking In Code - zenei dokumentumfilm és party a Merlinben

Igazi kánaán készülődik a holnapi napon az elektronikus-zene kedvelői számára a Merlinben; a lassan egy évvel ezelőtti Berlin Calling magyar közönség számára történő, igen nagyot szóló prezentálását követően most egy hasonló, de nagyobb szabású esemény kerül megrendezésre. Az este filmvetítéssel indul, majd a legendás Shitkatapult kiadó több ikonikus alakja, Apparat, Skate és T.Raumschmiere lép fel a magyar mezőny mellett. Ezúttal a Speaking In Code című, szintén a technokulturát, és az ún. Techno Zenészt bemutató, hosszú évekig tartó munkafolyamat után tavaly elkészült dokfilmet mutatják be, amely a lehető legtöbb szempontból mutatja be, hogy hol tart a műfaj az évtized végén.


program2010.03.26. 14:01 – lánggitár

Beck és a Liars teljes albumot dolgoznak fel

Beck a Liars tagságával kiegészülve vette fel a Recod Club 4-re hallgató prodzsektjét, aminek keretein belül klasszikus albumot dolgoztak fel. A szupergrupp úgy döntött, hogy felveszi az ausztrál INXS teljes Kick lemezét. Az eredetileg 1987-ben kiadott dalokat az amúgy is díszes tagságon kívül még többek közt St. Vincent is segített új életre kelteni. A hanganyagot március 3-án vették fel, mindössze 12 óra leforgása alatt. Akit érdekel, informálódhat és belehallgathat itt.


indie hír beck liars inxs st vincent2010.03.26. 10:12 – lánggitár

PUF, Magashegyi Underground, és Kardos Horváth a Dürerben

Az e heti szombat estére igazi altis-pakkot hozott össze a Dürer. Kezdődik az egész Kardos Horváth Jánossal, aki úgy tűnik, nem akarja feladni aktivitását a Kaukázus feloszlatása után sem, az egyszálgitáros koncertje biztos kellőképp felmelegíti annyira a dolgot, hogy aztán egy féligmeddig Kaukázus-kreálmánynak tekinthető zenekart nézzünk meg, a Magashegyi Undergroundot. Bocskor Bíborka és zenekara nem lett akkora hazai sztár, mint amennyire az a Szeplős Váll sikerekor látszott, de jobb is, mert megmaradtak a rajongók zenekarának. Az MR2-generáció kedvenc zenéi után pedig következik a már vitathatatlanul klasszikus Pál Utcai Fiúk, aminek igencsak tetemes életműből kell kihoznia a legjobbjait, de szerencsére ezt általában megoldja. A belépő kétezer.


koncert magashegyi underground kardos horváth jános pál utcai fiúj2010.03.26. 08:11 – lánggitár

Zsúr keleti parti módra

1971. április 1-én Clifford Smith maga sem biztos, hogy gondolt volna rá, hogy a 39. születésnapját a PeCsában ünnepli. Pedig így van, a Method Man néven ismert MC pont itt lesz a jeles napon. A 90-es évek hip hopjának egyik kulcsfigurája többedmagával idézi fel a népnek, miképp is lett a Wu-Tang Clannal, később pedig egyéniben is a keleti parti hip hop egyik kulcsfigurája.


program hip hop method man2010.03.25. 14:48 – lánggitár

Ingyenlemez a Phoenixtől

A francia Phoenix minden előjel nélkül koncertlemezt jelentetett meg. Nem meglepő, hiszen a tavalyi Wolfgang Amadeus Phoenixel igen szép sikereket értek el, az viszont sokkal érdekesebb, hogy mindezt ingyen adják a rajongóknak. A Live in Sidney névből kikövetkeztethetően Ausztráliában felvett 8 dalt bárki letöltheti innen.


indie hír phoenix