2010.04.25. 10:38 – SCs

A hét dala (Anathema – Thin Air)

Meghökkentően hosszú szünet után jelenteti meg új sorlemezét az Anathema. Az A Natural Disaster óta hét esztendő telt el, leginkább DVD-k és felesleges(nek tűnő) akusztikus album kiadásával, koncertezéssel, valamint nem kevés ígérgetéssel, bénázással. A cseppet hibbant című We’re Here Because We’re Here nyitó tétele már elérhető a lemezt gondozó Kscope honlapjáról.


rock anathema a hét dala2010.04.25. 09:34 – _fá_

A pubertáskor vége

Akkezdet Phiai – Kottazűr
(Szerzői kiadás)

Rég volt rá példa, hogy magyar hip hop-lemezt ennyire várt volna a nagyközönség, de arra is, hogy a nagyközönség akár kicsit is várt volna magyar hip hop-lemezt. Ennek leginkább az az oka, hogy ez a színtér még mindig egy jól körülhatárolható társaságnak zenél, akikre lehet alapozni Düreres bulikat, és a saját fórumokon való pozitív reakciókat, de olyan formáció eddig nem volt, amiben meglett volna a potenciál az ebből a világból való kilépéshez. Az elsősorban Eccentrics nevével fémjelzett absztrakt vonal csak a kis létszámú zenei perverzeknek volt befogadható, a Siska Finuccsi – Killakikitt duó és társaik pedig a túl sok kötelező pózolás miatt nehezen értékelhetők popzenei szférában is.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (3,9/5)

lemezkritika hip hop akkezdet phiai ezt hallgasd2010.04.24. 10:00 – mista

Bújjunk bele a zongorába! - Klipmegosztás

Mai válogatásunkban felülreprezentáltak a magyar előadók klipjei: van itt házibulizó Kistehén, lassított Magashegyi Underground és Akkezdet Phiai, sőt, terpeszállásban keménykedő Ákos. Ezeken kívül horrorisztikus klippel támadó Jack White-projekt, gyémántot törő Deftones, valamint egy amerikai zenekar, akikről egy csomó másik jut majd az eszünkbe. Nézzük!


ákos kistehén klip deftones magashegyi underground akkezdet phiai klipmegosztás dead weather foxy shazam floria sigismondi2010.04.23. 12:35 – J.Z

Így baszott ki velem az AFI

Give It A Name Festival @ Bécs, Aréna, 2010. április 20.

Az egész úgy kezdődött, hogy VA Superbutt frontember Divízió I-es jégkorong-világbajnokságra megy Szlovéniába szurkolni, én meg akkor ezt kihasználván leugrok vele, bár a hokit nem értem, mert kicsi a korong és a focilabdához edzett szemem azt nem látja jól, dehát van magánéletem is, azt meg gyakran élem arrafele. Ha már útra kel az ember, egy körben letudhat néhány fontos, vagy annak gondolt találkát Bécsben is, különösen, ha a helyszínként megbeszélt Arénában még koncert is van. Az említett találkák ugyan kedd délre mind lemondódtak, de ha már kitaláltuk milyen jó roadtrip lesz ez így, csakazértis vegyük Bécs felé az irányt elsőnek. Az utazás részleteibe most nem mennék bele, legyen elég annyi, hogy útközben jópárszor feltettük a kérdést: ugyan mi a fészkes fenének megyünk az Arenába, hiszen Ljubljana felé az óriási kerülő, ráadásul feltehetőleg az egyetlen érdekes zenekart, a Story Of The Yeart lekéssük (perszehogy, ráadásul több, mint a felét), a Sum 41 bár vicces, de nem érdekel (nem győztek meg) az AFI meg a remek Sing The Sorrow ellenére szintén hidegen hagy (az új lemezt miután beszereztem, másfél perc után ki is kapcsoltam).

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,6/5)

rock metál bécs afi koncertbeszámoló hadcore2010.04.23. 11:38 – lánggitár

Funeral For A Friend és Meshuggah a Hegyalján

Az eddig bejelentettek mellett fellép idén a Hegyalja Fesztiválon a walesi Funeral For A Friend, akiket szokás screamonak is hívni, vagy éppen post hardcore-nak, de a lényeg, hogy általában mozgalmas koncerteket adnak, valószínűleg így lesz ez Tokajban is júlus 14 és 18 között, ahogy ugyanezt teszi majd a hardcore-os metálos Texas In July is. Rajtuk kívül érdemes még megemlíteni a komplex metált játszó svéd Meshuggah (képünkön) felbukkanását, akik immár sokadszor látogatnak Magyarországra, de eddig csak Budapesten léptek fel (ebből egyszer ráadásul meglepetéskoncertet adtak). A magyarok közül ki kell emelni az ismét Kowalskyval a mikrofonnál felálló Black-Outot, akik csak a Hegyalján lépnek fel a vidéki fesztiválok közül, de egyébként szinte minden népszerű hazai csapat tiszteletét teszi majd a Tisza partján idán nyáron.


fesztivál hír hegyalja2010.04.23. 09:38 – maUgly

A levedlett zakó

EZ Basic – Hello Heavy
(TwelveTones)

Nemrég jelentette meg a második nagylemezét a magyarországi indie-élmezőny egyik jeles képviselője, az EZ Basic. Szarvas Árpád és csapata a Hello Heavy névre keresztelt albumán büszkén folytatja a már megkezdett utat. A zenekar, a kezdeti kétfős felállásból, mostanra négytagúra bővült; a korong pedig nem más, mint a szuperproducer George Shilling közreműködésével készült el. Úgy tűnik, tehát minden körülmény adottnak bizonyult egy remek folytatáshoz.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3,8/5)

lemezkritika indie pop ez basic ezt hallgasd