2010.05.02. 10:00 – -dj-

Az Idoru magyarul - a hét dala(i)

Az elmúlt időben az Idoru három tagja is távozott a zenekarból. A név kezelője, Szalkai Tibor fiatal srácokat gyűjtött maga mellé. Megváltozott a zene karaktere is kicsit, sőt magyar dalokat tettek ki a Myspace-oldalukra. Ezek közül az Évről évre került fel először, ami nagyon jó dal, csak kicsit váratlan benne a magyar szöveg. Azóta kint van két újabb is.


the idoru a hét dala2010.05.01. 08:00 – _fá_

Videón a sorozatgyilkos - klipmegosztás

Stroboszkóp a Neonál, börtön a Sick Of It All-klipben, céltalan erőszak M.I.A. videóján, dagadt, kádban fetrengő pasi a már nem mulatós Kistehénnél, kiskutya az Óriás-klipben, folyamatosan ismétlődő tán az xx-nél, rángatózó nő a Flaming Lipsnél. Ez mind a mai klipválogatásban.
2010.04.30. 13:00 – lánggitár

The Killers-projektek

zenekar honlapján futó visszaszámlálás sok találgatásra adott okot rajongói körökben, de most kiderült az ok: Brandon Flowers, a Killers frontembere hamarosan világ elé tárja első saját neve alatt kiadott lemezét Erről az albumról hamarosan több információt is ígért a Las Vegas-i énekes, egyelőre annyit tudni róla, hogy Flamingo lesz a címe. A zenekar feloszlását mindneki cáfolja, egyszerűen szabadságra mentek. Ehhez kapcsolódó hír, hogy a Killers dobosa, Ronnie Vannucci igazi szupergruppot hozott össze, a Noah and the Whale hegedűs Tom Hobdennel, a Mumford & Sons bendzsós Winston Marshallal, és a Keane billentyűs Tim Rice-Oxley-val kiegészülve. Dátumokat ehhez sem adtak még, de 2010-ben mindenképp lemeze jelenik meg az izgalmasan hangzó kollaborációnak.


indie hír the killers2010.04.30. 11:30 – lánggitár

Videón a Soundgarden fellépése

Múltkor már adtunk egy linket a Nudedragons fellépéséről, most viszont itt egy profin rögzített videó is róla. Aki nem tudná, a Nudedragons a Soundgardent takarja, akik 13 év után álltak össze újra, és ez volt az első, titkos fellépésük Seattle-ben, a Showboxban. A buli hírét aznap küldték szét e-mailen, így tulajdonképpen bárki ott lehetett rajta, feltéve, ha elég gyors. Itt a Beyond the Wheel felvétele:


rock hír soundgarden2010.04.30. 10:00 – Sz.A.

Amerikai kelták Londonban - London Calling #2

Dropkick Murphys @ Brixton Academy, London 2010. április 18.

A Brixton Academy impozáns csarnoka a hetvenes évek elejéig moziként, kisebb nagyobb szüneteket követően ’81-től pedig koncertteremként működik. A lejtős padlójú nézőtéren elszórva több helyen is korlátok állnak, melyek mögül az ember a színpadtól akár öt-hat méterre is úgy tudja élvezni a koncertet, hogy közben nem kell az életéért küzdenie. A színpad körül és a terem falain díszlet, amely azt az érzést kelti, hogy az ember valójában egy épület belső udvarán áll, a színpad maga pedig egy hatalmas átjáró. Az épület ablakai, amelyek valójában oldalpáholyok, az erkéllyel együtt ma este le vannak zárva. A színpad két oldalán görög stílusú, életnagyságú szobrok tekintenek le a nézőkre, míg a sört és a cidert a terem hátuljában csapolják.


folk punk london dropkick murphys koncertbeszámoló london calling2010.04.30. 08:30 – lánggitár

Majdnem újjáalakult a Beatles

Paul McCartney a minap a Q magazinnak elmondta, hogy annak idején közel voltak hozzá, hogy a Beatles újjáalakuljon, de, mint ugye azt tudjuk, ez John Lennon 1980-as halála miatt (legalábbis fogjuk erre) nem történt meg. Többször is leültek erről beszélgetni, de mikor az éppen bizonytalankodó egyikük belement volna a dologba, akkor a másikuknak elment a kedve tőle. McCartney igazi áldásnak tartja, hogy soha nem jöttek össze újjból, szerinte ugyanis a Beatles-életmű úgy volt kerek, ahogy azt 1970-ben hagyták, és ha akkor újra belevágnak, csak rontottak volna rajta. Ettől függetlenül saját bevallása szerint is a zenekart alkotó négy ember együtt kiváló összeállítás volt.


pop hír beatles2010.04.29. 16:00 – lánggitár

Egy sapka – egy pengető

A negyvenedik életévét és gyakran ugyanennyi gitáreffektet taposó Kurt Rosenwinkelről írt beszámolókban a „zseniális”, „virtuóz” és „fenomén” mellett szinte mindig szerepel a „fiatal” jelző is. Hogy nélkülözhetetlen sapkakollekciójának vagy lendületes gitárjátékának köszönheti-e kortalanságát, nyitott kérdés marad, az azonban tény, hogy a megújulni mindig képes gitárművészt „fiatalként” olyan „nagy öregek” utódjaként emlegetik, mint Pat Metheny, John Scofield és Bill Frisell.


jazz program kurt rosenwinkel2010.04.29. 14:30 – lánggitár

Utópisztikus Slash-klip

Elkészült az első klip Slash szólólemezéhez a By The Sword című dalra, amit a Guns N' Roses volt gitárosa Andrew Stockdale-lel, a Wolfmother énekesével rögzített. A videó amolyan Mad Maxes, vagy Terry Gilliames utópisztikus világban játszódik, ahol a sivatagban kóborló ember ráakad Slash jellegzetes, de órákkal körberakott cilinderére, alatta pedig egy ajtóra, ami a föld alá vezet. A lyukba beleesik, majd miután az összes társa követi, lekerülnek egy csövekkel, hangszórókkal teli pinceszerűségbe, ahol éppen játszik a gitáros zenekara, és ennek mindenki örül. A sztori kb. ennyi, a videót pedig itt lehet megnézni (alatta egy rövid werkfilmmel):


hír klip slash