2010.05.09. 13:41 – lánggitár

Farkasok a Dürer Kertben

Amerika nem feltétlenül az ősi, évezredekre visszanyúló hagyományairól híres. Valahogy mégis akad néhány fanatikus tengerentúli jóember, aki megtalálja önmagát a természet, vagy a pogány kultúra közelében. A Wolves In The Throne Room kultikus státuszát nem is biztos, hogy ennek köszönheti, hanem bizarr muzsikájának. Manapság leginkább a különféle zenék házasításával lehet újat teremteni, a három zenész így nem egyszerűen az északi black metált sistergi, hanem ambientes, elmélkedő dallamokat játszik rá. Elsőre semmi különös nincs ebben, de nem szabad gyorsan ítélni.


metál program black wolves in the throne room2010.05.09. 12:09 – _fá_

Debreceni afterparti - Red Bull Mixtúra (ötödik nap)

A miskolci fesztiválozás után esély sem volt visszatérni a való világba, igaz ez senkinek sem volt célja. A brigád egy része igazán nem meglepő módon hajnalig tolta még a bulit, Senior Halnak úgy tűnik, sikerült sörrel kezelnie a derékfájását. A szomorú kameralopás mellett egy telefon is eltűnt, de ezt igazán filmes módszerrel sikerült visszavásárolni. Kelet-Magyarország ugye, de mi így szeretjük.


hősök koncertbeszámoló paso folkfree superbutt mixtúra2010.05.09. 10:56 – Dankó Gábor

Bőrmaszk, szájpecek, kötözés, latex - klipmegosztás

Christina Aguilerának mindegy, hogy kivel csinálja. Buppa egy vécében reppeli el, hogy milyen biciklisfutárnak lenni. Beyoncé azért sír, mert nem szeretik, pedig ő mindent megtesz. A Stone Temple Pilots énekesének kedvenc drogja a csaja. A Wolfmother a tükrökkel trükközik. A Bornholm a sötétben zenél. Klipválogatás.


klip beyoncé stone temple pilots wolfmother bornholm klipmegosztás buppa christina aguilerának2010.05.08. 11:49 – _fá_

Miskolci backstage-parti – Red Bull Mixtúra (negyedik nap)

Szeged nem várt totális megsemmisítése után a teljesen kifacsart csapat elindult Miskolcra, hogy most a Miskolci Egyetemi Napokon keverje össze a dolgokat. A várt odaérés előtt azonban meg kellett küzdeni a turné legnagyobb távolságával, köszönhetően az ügyesen kiépített Szeged – Miskolc úthálózatnak. Ha valaki esetleg nem tudta volna, miféle társasággal van, akár azt hihette volna, hogy egy busznyi gyépést visznek el a vadasparkba, ugyanis a fáradalmak végleg átvették a hatalmat.


miskolc hősök koncertbeszámoló paso folkfree superbutt mixtúra2010.05.08. 08:34 – maUgly

Az érdektelenségtől az idegösszeroppanásig

Wolf Parade, The Amsterdams & Æ @ A38 Hajó, 2010. 05. 06.

Még most sem igazán egyértelmű számomra, hogy az időközben bekövetkezett kormányváltásnak vagy egyszerűen csak a fokozatosan beálló tavasznak köszönhető-e az a néhány remek koncertdátum, amely számos zenebarát számára bearanyozta az elmúlt időszakot. A magyar zenei felvilágosodás jegyében csütörtök este adott koncertet először hazánkban a kanadai indie rock egyik legjelentősebb zenekara, a Wolf Parade.


indie rock koncertbeszámoló wolf parade the amsterdams æ2010.05.07. 18:00 – _fá_

Elszabadult pokol Szegeden – Red Bull Mixtrúra (harmadik nap)

Annyi elmondható, hogy a győri gátlástalan afterozás meghozta gyümölcsét: a Mixtúra végleg osztálykirándulássá változott. A nem rövid út Szegedig az a része volt ennek, amikor a diákság üveges szemmel, hányingerrel küszködve néz ki a busz ablakán, lehetőleg úgy, hogy tanárnő ne vegye le a mulatság minden egyes elfogyasztott kortyát. Ez utóbbi, mint mindent osztálykiránduláson, természetesen most sem sikerült.


hősök koncertbeszámoló paso folkfree superbutt mixtúra2010.05.07. 17:00 – lánggitár

Ozzy Osbourne Budapesten

Június 15-én jelenik meg Ozzy Osbourne legújabb nagylemeze Scream címmel. Ez az első album 1988 óta, amin nem Zakk Wylde gitározik, hanem a görög származású Kostas Karamitroudis, azaz Gus G., aki egyben saját zenekarának, a Firewindnek is tagja. A lemezen kívül a rajongóknak örömhír még, hogy október 4-én Ozzy a Papp László Budapest Sportarénába is bemutatja a fentebb említett lemezt. Mint ismert, jó pár évvel ezelőtt kétszer is meghirdették Budapesten a legendás rockénekes fellépését, de az egyik alkalommal túlságos leszedálták a valóságshow sztárt, a másik dátum előtt pedig konkrétan nyakát törte, mikor Angliában egy quaddal fejre állt. Remélhetőleg idén jobban vigyáznak majd a nagypapás metál-atyaúristenre, és az 1998-as (majdnem) eredeti felállású Black Sabbath-koncert után ismét láthatja azt a jellegzetes totyogást a magyar közönség is. A hírek szerint amúgy "kegyetlen, szürreális, meglepő showt" kapunk ősszel, de hogy ez mit takar, az majd csak ott derül ki.


rock metál hír ozzy osbourne2010.05.07. 10:00 – A Lángolók

Sátán, nem sátán

1349 – Demonoir
(Indie)

Nem sokat tökölt új lemezének felvételével az 1349. Csaknem egy évvel az előző, sokat kritizált Revelations Of The Black Flame után itt a norvég black metálosok új lemeze, aminek limitált kiadásán olyan zenekarok feldolgozásai találhatók, mint a Morbid Angel, az Exodus, illetve a Bauhaus. Ezekről most nem, de a sima lemezről most ketten is elmondják a véleményüket.


lemezkritika metál black 13492010.05.07. 09:00 – KirschAndrás

Gengszter korszak - daliás idők

G-Play: Gengszter korszak

Rovatunk e heti főszereplője egy igazi muzikális Minótaurusz, mely jó tizennégy éve tört elő az MSat televízió szürreális rezervátumából. Ha a Bolondóra c. műsor jóvoltából nem lennénk tisztában a két rímfaragó kilétével, vélhetően a legvadabb teóriákat állítanánk fel velük kapcsolatban. Joggal hihetnénk pl., hogy csupaszra borotvált ewok macikról van szó, akiket fekete bőrkabátokba varrva tukmáltak rá valakire a tarvisiói piacon.


daliás idők g play