2010.01.10. 14:17 – Dankó Gábor

Black metal az Eurovízión - a hét dala

Hazánk idén nem vesz részt az Eurovíziós Dalversenyen semmilyen produkcióval, Norvégia viszont annál inkább, még külön hazai döntőt is szervez az eseménynek, nem csak úgy kikínlódja magából a fellépőjét, ahogy mi tettük azt legutóbb. Ebbe a döntőbe jutott be a Keep Of Kalessin nevű blackmetal-csapat is, akik rettenetesen örülnek a megtiszteltetésnek, még azt a minimális arcfestésüket is levették az esemény miatt, amit eddig a szemük körül hordtak, és kb. úgy álltak színpadra, mint valami szimpla metálzenekar.


metál black keep of kalessin a hét dala2010.01.09. 11:47 – lánggitár

Ismét lemondták a teljes Slayer-turnét

Rossz hír a rajongóknak, hogy az idén tavaszra beütemezett Slayer-turné, ami a tavalyi elmaradt koncertek pótlására szolgált volna, ismét csúszik (így a bécsi is), ugyanis Tom Araya énekes-basszugitáros még nem gyógyult meg teljesen. Ősszel az ő hátproblémái miatt mondták le a turnét, és akkor abban reménykedtek, hogy tavaszra rendbejön a zenész, de nem. Jelenleg keresik a megfelelő dátumokat, de az szinte biztos, hogy ősz előtt ne is számítsunk rájuk. Illetve számíthatunk, de csak mint fesztiválfellépésre (és nem önálló turnéra), amik közül a Novarockot és a Sonisphere fesztiválokat már konfirmálták is. Ezek a dátumok ugrottak:


metál hír slayer2010.01.09. 10:35 – A Lángolók

Könnyáztatta nagy üresség – ömlesztett anyag

A Thirty Seconds To Mars megpróbál új lemezével is az érzelmekre hatni. A Little Dragon ért a fogós dallamokhoz és a csípő hipnotikus táncba rántásához. A Baby Bone második lemezével sem fog áttörést összehozni. Az Animal Collective EP-je pont jó azoknak, akik hosszú távon unják a csapatot. A While Heaven Wept új lemeze olyan, mint egy doomba oltott Opeth. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika animal collective ömlesztett anyag ezt hallgasd baby bone little dragon thirty seconds to mars while heaven wept2010.01.08. 13:52 – grofbalazs

Death metal, strandpapucs, jócsaj - Jegyeket, bérleteket!

Obituary - Napalm Death - Dismember, 1992. június 29., Budapest, Petőfi Csarnok

A floridai death metal egyik alapzenekara, az Obituary már 1990 szeptemberében megfordult Pécsen, a Nevkóban (a Morgoth és a Demolition Hammer társaságában), de sajnos én csak október végén hallottam először a hamar klasszikussá vált Slowly We Rot című debütálásukat, és persze ez az album egyből annyira tetszett, hogy  vertem is a fejem a falba a sajnálatos fáziskésés miatt. Szerencsére másfél évvel később a Pecsában extra kárpótlásban részesültem, mivel oda Obiék a brit grind-sztárokkal, a Napalm Death-szel érkeztek (akik akkoriban inkább szintén death metalban utaztak).


gróf jegyeket bérleteket2010.01.08. 11:49 – lánggitár

Jack White nem tervez

A Rolling Stone-ban olvasható interjúban napjaink egyik legkörülrajongottabb zenésze elárulta, hogy van esély egy szólóalbumra tőle idén, bár egyelőre nem tudja, milyen formában. Az biztos, hogy a felvételeknél minden létező hangszeren ő játszana. A kérdésre, hogy mikor óhajtja elekzdeni az új White Stripes, Dead Weather, vagy Raconteours-lemezeket, nem adott konkrét választ, mivel nem szeret határidőre dolgozni, és ötlete sincs róla, mi fog történni.


indie white stripes the dead weather jakc white the raconteours2010.01.08. 10:10 – lánggitár

A Ting Tings Rihannával dolgozik

Nem elég, hogy az új Ting Tings-lemez Jay Z Roc Nation nevű kiadójánál jön majd ki Amerikában, ráadásul a rapper, mint producer is közreműködik majd rajta, a popduó még Rihanna vendégszereplésére is számíthat az egyik dalban. A múlt nyáron nálunk is megfordult Ting Tings második albumának megjelenési dátuma egyébként még nem ismert, csak annyi, hogy a tervek szerint Páriszban és Berlinben is dolgoznak majd rajta.


pop hír ting tings2010.01.07. 12:16 – Gnosis

Mérsékelt hóvihar

Immortal - All Shall Fall
(Nuclear Blast)

Önmagukhoz képest sokat váratott magára a nyolcadik, 2009-es keltezésű Immortal-lemez. A szerényen csak a mindennek a pusztulását megéneklő új mű nem hazudtolja meg magát: tipikus Immortal-zenét takar, olyat, ami mindig is kompromisszummentes volt, a saját határmezsgyéjükön belül változatos, de azt soha semmivel át nem lépő torzonborz dalcsokor. A metáltörténelem egyik legviccesebb klipjét elkészítő csapat  nagy visszatérését remekül készítette elő a kiadója. Rendkívül színvonalas bookletet találtak ki, ami kellően zord és fekete, ahogy azt a műfaj megkívánja. Szinte nincs is értelme cd-vételben gondolkodni, annyira magával ragadó a bakelitkiadás. Mindez óhatatlanul is feltételezi, hogy csakis tökéleteset alkothattak, hisz ha jobban belegondolunk eddig minden albumuk a legjobbak közül való volt, leszámítva talán a Damned In Blacket, ami inkább csak egy erős rutinmunkának tűnt és sem az azelőtti sem az azt követő lemezükhöz nem köthető igazán.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (3/5)

lemezkritika black metal immortal