2010.05.30. 13:00 – -dj-

Danzig már fogatlan oroszlán (A hét dala)

Glenn Danzig az utóbb években csak arról volt híres, hogy töketlenkedik. Egyrészt a bulvármédia azon röhögött hetekig, hogy egy nagydarab, de nála kevésbé kigyúrt ember jóformán egy legyintéssel földre vitte a keményen pózoló rocksztárt, másrészt pedig a Misfits az ő közreműködése nélkül rendszeresen turnézgat, és keresi a pénzt, ő meg nyalogatja a sebeit otthon. Illetve múltidő, mert most itt van tőle egy új dal, amit bizonyára nem annak szánt, hogy erejét fitogtassa, ugyanis arra semmiképpen nem jó.


rock danzig a hét dala2010.05.30. 10:16 – maUgly

Elbűvölően intim atmoszféra

Xiu Xiu @ A38 Hajó, 2010.05.28.

Kellemes, kora nyári estén adott koncertet az amerikai Xiu Xiu az A38 Hajó tetőteraszán. A fellépés ideje alatt több nagyszabású zenei rendezvény is zajlott Budapesten. Színpadra állt a hajmetál istenség, a Kiss a Sportarénában, a magyar underground csillaga, az Európa Kiadó a Gödörben, valamint az éppen feloszlásra készülő Kispál és a Borz a Szabadság téren. Mindez talán némi magyarázatot ad arra, hogy miért csupán egy maroknyi érdeklődő jelent meg a nem mindennapi eseményen. Ez azonban csak az egyik lehetséges ok, a másik, hogy valószínűleg többen ismerik a Xiu Xiu nevét, mint ahányan képesek befogadni a zenéjüket.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (0/5)

pop koncertbeszámoló xiu xiu2010.05.28. 11:57 – lánggitár

Trent Reznor ingyen ad zenét

A Nine Inch Nails végéről már pár hete kiderült, hogy nem jelenti Trent Reznor visszavonulását, ugyanis a feleségével, Mariqueen Maandiggel közösen kezdtek el zenélni, How to Destroy Angels név alatt. Az első hivatalos megjelenésre nem is kell sokat várni, az első HtDA-anyag egy hatszámos EP lesz, és június 1-től ingyen és bérmentve letölthetővé teszik a zenekar honlapjáról. A kiadvány minimális összeg fejében 2 dolláros pakkban is elérhető lesz, amihez így hozzáadják a The Space in Between című dalhoz forgatott klippet. Fizikai formátumban először július 6-án vehetjük kezeink közé az anyagot CD-n, és később természetesen bakeliten is megvásárolhatóvá válik.


hír how to destroy angels2010.05.28. 10:04 – Dankó János

Sláger vagy unalom?

Nevermore - The Obsidian Conspiracy
(Century Media)

A The Obsidian Conspiracy a Nevermore hetedik lemeze. Ez olyan nagy életművet jelent, amit ha akarnék, sem tudnék nem figyelembe venni, amikor az albumot hallgatom. Eleve fenntartásokkal kezelek egy új lemezt a seattle-i metálzenekartól, hiszen már az utóbbi kettő (az Enemies of Reality újrakevert változata, és a This Godless Endeavor) is nagymértékben belemerült a Nevermore saját, szépen lehatárolt világába, és bár kívülről nézve minőséget jelentett, belülről már inkább önismétlést.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (1,5/5)

lemezkritika metál nevermore2010.05.28. 09:03 – lánggitár

Új Arcade Fire-kislemez

Suburbs/Month of May címmel megjelent a kanadai indie-rock kollektíva új kislemeze, amibe itt lehet belehallgatni. Az Arcade Fire utoljára három évvel ezelőtt jelentkezett stúdió albummal, a folytatásra már nem kell sokat várni; harmadik, The Suburbs című lemezük augusztus 2-án fog megjelenni.


arcade fire indie rock2010.05.27. 13:49 – lánggitár

Kedvezmények a Hegyalján

A Hegyalja Fesztivál 2010-ben is ügyel rá, hogy ne verje túlzott kiadásokba a látogatókat. Egyrészt a fesztiválozóknak még május 31-ig lehetőségük van a kedvezményes bérlet megvásárlására, ami 15000 Ft-t takar, másrészt pedig aki még nem döntötte el biztosra, akarja-e ezt a négy napos bulit, annak sem kell megijednie, ugyanis júniustól is olcsóbb még a bérlet, igaz ez már nem 31%, hanem 24% kedvezményt jelent. Ha esetleg valakinek nincsenek meg egyben a forrásai, arra is van megoldás, mivel idén is van RészletBérlet-opció, ami a bérlet három részletben történő megvásárlását takarja. A többek közt Motörhead, Groove Armada, Roots Manuva, vagy Funeral For a Friend neveket felvonultató fesztivál jegyárairól pontos infókat innen lehet szerezni, a programban való böngészéshez pedig ide kattints!


fesztivál hír hegyalja fesztivál 20102010.05.27. 12:01 – b_l_o_k_i

Változó szcéna - Adam Freeland-interjú

Kicsit több, mint egy hónapja ismét nálunk járt Adam Freeland. A Merlinben lezajlott buli a szokásos sikert hozta a mindig vigyorgó - legalábbis grimaszoló - londoni DJ számára, aki az épp masszívan fenyegető légtérzár miatt is mindent megtett a Budapestre jutás érdekében, ezért egy nappal korábban érkezett. A buli után ráadásul színpadi produkcióinak hangulatát nem meghazudtolva készségesen válaszolt kérdéseinkre, mielőtt a helyi barátaival belemrült volna az afterezésbe. Az estével kapcsolatos beszámolónk itt olvasható, az idei magyar fesztiválszezont pedig úgy tűnik, kihagyó legendával folytatott beszélgetés pedig értelemszerűen a továbbra kattintva.


interjú electro adam freeland