2010.06.05. 21:13 – Dankó János

Nők, ha együtt vannak

Juliette Lewis @ A38 Hajó 2010.06.04.

Ha olyan embert megkérdezünk, aki szereti a filmeket, de nem néz meg belőlük a lehető legtöbbet, valószínűleg azt sem fogja tudni, hogy ki az a Juliette Lewis. Ha olyan embert kérdezünk meg, aki szereti a (rock)zenét, de közel sem hallgat meg mindent, szintén fogalma sem lesz róla, hogy ki az a Juliette Lewis. A körülményes bevezetőt csak úgy lehet egyszerűsíteni, hogy a művésznő neve annak nem mond semmit, aki nincs tisztában az underground viszonyokkal. Magyarán: Lewis teljesen mindegy mit csinál, akkor is kultusz lesz.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (2,2/5)

rock koncertbeszámoló juliette lewis2010.06.04. 09:05 – Juhász Edina

Szerelmes vagyok a zenébe - Juliette Lewis-interjú

Negyedszer jön Juliette Lewis ma este Magyarországra (A38 Hajó), viszont ez most az első alkalom, hogy nem fesztiválon lép fel, illetve most először láthatjuk a teljesen megújult zenekarával. A Született gyilkosok című film egyik főszereplője ugyan azt hiszi, hogy mindig ugyanoda jött eddig, viszont legalább emlékszik az első híres közönségbe ugrására. A színész-énekesnővel telefonon beszélgettünk.

Már többször is játszottál Magyarországon, hogyan gondolsz vissza ezekre a koncertekre?
Csíplek titeket, emlékszem mikor először voltam nálatok, olyan kis lelkesek voltatok, főleg mikor a közönségbe ugrottam. Volt vagy húszezer ember, de a fesztivál nevére már nem emlékszem. Egyébként hajlamos vagyok, egy országot a közönség lelkesedéséből megítélni, és ti átmentetek a vizsgámon, mert szeretem az őrülteket.


interjú rock juliette lewis2010.06.04. 08:24 – KirschAndrás

Álmodj a Picasso Branch-ról! - Daliás idők

Picasso Branch: Álmodj rólam

Bármikor készek vagyunk elismerni: a fiúbandák a 90-es évek hazai popzenéjének megkerülhetetlen tényezői voltak. Tesszük ezt annak dacára, hogy a bennünk lakozó Akela rajongó a mai napig parasztboros demizsonnal verné le mindazok veséjét, akik a legminimálisabb mértékben hozzájárultak működésükhöz. Képzeletbeli listánk élén természetesen Kozsó állna, aki a Shygys után nem átallott újabb csupaszra gyantázott Teletubby-kontingenst a világra szabadítani. Ezúttal egy kistérségi East 17 hagyta el szellemi szülőszobáját, valamint egy debütáló sláger, melyet egy vattacukorral kitömött Disney-őz is kikért volna magának. Nem úgy a pilislapaji gazdaasszonyképző elsőévesei.


picasso branch daliás idők2010.06.03. 09:56 – SCs

Igazságot a folk metalnak! – Három új folk metal lemez

METAL

A Finntroll tagjai nyilván nem voltak tisztában vele, de amikor 1999-ben kiadták első lemezüket, a Midnattens Widundert, pusztító vírust eresztettek rá a világra: a folk metalt. Nem, nem őrültünk meg, tudjuk, hogy léteztek folk metalt játszó zenekarok a finn erdőlakók előtt is, de divatot ők teremtettek, a 2000-es évekre miattuk szabadult el a pokol, amiért nem győzünk eléggé hálátlanok lenni nekik. A folk metal persze nem a legborzasztóbb dolog a világon, még ha sokan el is akarják hitetni ezt velünk.


lemezkritika folk metál2010.06.03. 08:30 – lánggitár

Szólózik a Radiohead dobosa

POP

Phil Selway, a Radiohead óramű pontosságú dobosa nyáron jelenteti meg első szólólemezét. A Familial címet kapott album tíz dalt tartalmaz, és olyan nevek közreműködésével született, mint a Soul Coughing egykori basszusgitárosa, Sebastian Steinberg, a Wilco dobos Glenn Kotche, a multiinstrumentalista Patrick Sansone, és az énekes/dalszerzőként funkcionáló Lisa Germano. Selway először még 2001-ben lépett fel az anyazenekara nélkül egy jótékonysági koncert keretei közt. A Familial augusztus 30-án kerül a boltokba. Mindeközben a Radiohead Los Angelesben dolgozik a 2007-es In Rainbows folytatásán, jó szokás szerint semmi hír róla, hogy ennek mikor lesz érzékelhető nyoma.


indie rock hír radiohead phil selway2010.06.02. 14:08 – Gnosis

A sárkánytorony démonai

METAL

Keep Of Kalessin – Reptilian
(Indie)

A norvég Keep Of Kalessin Reptilian című albumáról előzetesen már hallhattuk tavaly a The Dragontowert, amivel mellesleg indultak is az Eurovíziós dalfesztivál norvég, Melodi Grand Prix nevű fordulóiban. Ez az esemény akkora szaresőt zúdított a bandára, hogy pl. a metal-archiveson ezt a megmozdulásukat nyolc kritika 9%-ra értékelte. Nézzük, kire milyen hatással van a zenekar!


lemezkritika metál black keep of kalessin