2010.06.11. 10:07 – maUgly

Minden ízében feminin

Robyn – Body Talk Pt. 1
(Konichiwa)

Robin Miriam Carlssont a legtöbben csak Robynként ismerik. A svéd énekesnő mindössze tizenegy éves volt, amikor az első dalát írta a színészszülei válásáról, majd egy esztendővel később felénekelte egy tévéműsor, a Lilla Sportspegeln főcímzenéjét. A Robyn Is Here című debütáló album 1997-ben jelent meg. Az idén az electropop díva a tervei szerint egy háromrészes sorozattal jelentkezik majd. A Body Talk Pt. 1 az életmű ötödik lemeze és a trilógia első darabja egyben.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4,5/5)

lemezkritika pop robyn



2010.06.11. 08:25 – gihi

A pszichedelikus voodoo-betyár – Kerekes Band-interjú

Elkészült a Kerekes Band harmadik videója, amit ezúttal egy Jimi Hendrix-átirathoz, a Voodoo Childhoz forgattak az A38 Hajón. A zenekar testvérpárja Fehér Zsombor (furulya) és Fehér Viktor (dob) mesélt a videóról, Jimi Hendrixről és a legózás élvezetéről.

Miért döntöttetek a koncertklip mellett?
Fehér Viktor:
Az előző klipünk, az Ethno Funk nagyrészt a látványra épül, így kevésbé adja vissza a koncertek hangulatát. Ezért szerettünk volna egy olyan videót, ami megmutatja a széles terpeszt és a gyöngyöző homlokokat, mint a Kerekes Band rock&roll show-inak állandó tartozékát.  


interjú folk pop rock kerekes band



2010.06.10. 14:57 – gihi

Panaszra egyáltalán nincs okunk – Irie Maffia-interjú

Június 23-tól 26-ig tartják a Dürer Kertben a Telezene fesztivált, ráadásul szabadtéren, amibe persze az időjárás még beleszólhat, de legrosszabb esetben is a nagyterembe lehet majd bulizni olyan zenekarokra, mint a Quimby, a Magna Cum Laude, a Brains, a Neo (akik itt mutatják be új lemezüket), Frenk, Palotai, Ludmilla, a Kollektiva, vagy az Irie Maffia. Utóbbi zenekarból kérdeztük Élő Mártont, azaz Dermotot a közelmúlt eseményeiről.


interjú reggae irie maffia



2010.06.10. 11:05 – lánggitár

Még egy új Ozzy-dal

A BBC Radio 1 leadott egy új dalt Ozzy Osbourne új lemezéről Soul Sucker címmel. A szám a június 22-én megjelenő Scream lemezen lesz rajta, aminek promóját Ozzy rendhagyó akcióval kezdte New Yorkban. A lemezen a görög Firewind gitárosa, Gus G. játszik majd Zakk Wylde helyett, de a dalszerzésbe nem szólt bele, az kizárólag a producer Kevin Churko és Ozzy munkája. Hamarosan egyébként itt az új klip is a Let Me Hear Your Screamre, amit az a Jonas Åkerlund rendezett, aki Lady Gaga Telephone-ját is összehozta legutóbb. Itt a dal:


metál hír ozzy osbourne



2010.06.10. 10:00 – lánggitár

Új tagok az Interpolban

A zenekar talán legnépszerűbb tagja, Carlos D nemrég jelentette be, hogy kilép az új lemezt készítő Interpolból. Az amerikai zenekar gyorsan gondoskodott a pótlásról, ezért mostantól a többek közt Billy Corgan Zwanjéből hallott, de amúgy New York szerte elismert Dave Pajo játszik basszusgitáron. Pajo mellé felvettek mégegy tagot is, a Secret Machinesből ismert frontembert, Brandon Curtist, aki itt billentyűzni, illetve vokálozni fog. Az Interpol már bejelentett pár brit turnédátumot, és szeptember közepén szándékozik megjelentetni negyedik lemezét, amin még Carlos D játszik, hogy aztán a felvételek lezajlása után köszönjön el társaitól.


indie hír interpol



2010.06.10. 08:14 – lánggitár

Mindenki király – ingyenes kislemez a Fish!-től

Alig egy évvel a tavalyi, magyar nyelvű nagylemez után máris itt az új Fish!-anyag, négy dal, ráadásul ingyenesen letölthető, elsőként itt a Lángolón (a kis nyíllal a lejátszó mellett). Kovács Krisztián (Senior Hal) énekes kíván jó étvágyat: „A Csinálj egy lemezt felvételei után maradt még egy-két dalunk felvéve és ehhez íródott még pár az elmúlt hónapokban. Úgy gondoltuk, ha már lendületben vagyunk, ne szarozzunk, vegyük fel ezeket és tegyük elérhetővé ingyenesen. Szerencsére a kiadónk is partner az ügyben, úgyhogy nincs más dolgunk, mint közepesen erős sávszélességet és jó szórakozást kívánni mindenkinek.”


pop rock exkluzív fish



2010.06.09. 15:13 – Sz.A.

Elmaradt forradalom – London Calling #6

Atari Teenage Riot @ Electric Ballroom, Camden Town, London 2010. május 12.

1999 novemberében a bécsi Libro Music Hall-ban mit sem sejtve sétáltam be az ATR tűzvonalába, ahol a Nine Inch Nails előtt játszottak. A fél órás show-juk alatt a döbbenettől meg se bírtam mozdulni, ilyen tömény energiabombát színpadon ugyanis se előtte, se azóta nem láttam. Most már azt is tudom, hogy kilenc nappal ezt követően adták utolsó koncertjüket, (a londoni Brixton Academy-n, szintén a NIN előtt), és hogy utána feloszlottak. A megszűnés okai, többek közt Hanin Elias terhessége, ill. Carl Crack fokozódó drogfüggősége volt. Idén év elején viszont bejelentették, hogy ismét turnéra indulnak, így kíváncsian várom, hogy bő tíz év kihagyás után meg tudják-e ismételni, vagy legalább meg tudják-e közelíteni ezt a fokú intenzitást.


atari teenage riot koncertbeszámoló london calling



2010.06.09. 11:03 – lánggitár

Lady Gaga ismét tarolt új klipjével

Lady Gaga sokak szerint nemrég új korszakot nyitott a videoklipek történetében a Telephone-nal, viszont nem állt meg ott, az Alejandróval ismét próbál nagyot dobni. A terv tulajdonképpen sikerült, ugyanis a videó tegnap került fel a youtube-ra, és ma már 3 millió felett jár a nézettsége csak ezen az oldalon, közben pedig az énekesnő weblapja is elérhetetlenné vált egy időre a nagy érdeklődés miatt. A Steven Klein által rendezett majdnem 9 perces klippel állítólag Gaga a homoszexuális barátai előtt akar tisztelegni, azt viszont nem tudjuk, hogy akkor hogy jön ide a rózsafűzért lenyelő apáca, vagy miért idézik sokszor a nácikat a leginkább félmeztelen férfi táncosok, máskor pedig miért neccharisnyában és tűsarkúban fetrengenek Gagával az ágyon, aminek a betetőzése egy óriási gangbang. Az apácás rész egyébként utal Madonnára, akivel Klein dolgozott is korábban, úgyhogy a plágiumszerű képi idézetek innen is jöhettek. Magát a dalt amúgy akár az Ace Of Base is előadhatta volna a kilencvenes években. Itt a videó:


pop hír klip lady gaga



2010.06.09. 10:27 – _fá_

Lemezfelvétel alatt nem lehet inni – SMRGL-interjú

A SMRGL neve még nem túl ismert, de ez első lemezükkel vélhetően változni fog, mivel a zenekarban minden megvan, ami a kultikussá váláshoz kell: buta zene, és jól ordítható káromkodások. A zenekarnak a bemutatkozás alapján úgy tűnik, mindenkivel baja van, és mivel munka közben nem lehet ennek hangot adni, ezért a színpadról teszik ezt meg. Például ezen a héten csütörtökön az Uzipov, és a Lo-Fi Stereo felvezetésével a Dürerben.


interjú punk rock smrgl