2010.06.11. 10:07 – maUgly

Minden ízében feminin

Robyn – Body Talk Pt. 1
(Konichiwa)

Robin Miriam Carlssont a legtöbben csak Robynként ismerik. A svéd énekesnő mindössze tizenegy éves volt, amikor az első dalát írta a színészszülei válásáról, majd egy esztendővel később felénekelte egy tévéműsor, a Lilla Sportspegeln főcímzenéjét. A Robyn Is Here című debütáló album 1997-ben jelent meg. Az idén az electropop díva a tervei szerint egy háromrészes sorozattal jelentkezik majd. A Body Talk Pt. 1 az életmű ötödik lemeze és a trilógia első darabja egyben.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (4,5/5)

lemezkritika pop robyn2010.06.11. 08:25 – gihi

A pszichedelikus voodoo-betyár – Kerekes Band-interjú

Elkészült a Kerekes Band harmadik videója, amit ezúttal egy Jimi Hendrix-átirathoz, a Voodoo Childhoz forgattak az A38 Hajón. A zenekar testvérpárja Fehér Zsombor (furulya) és Fehér Viktor (dob) mesélt a videóról, Jimi Hendrixről és a legózás élvezetéről.

Miért döntöttetek a koncertklip mellett?
Fehér Viktor:
Az előző klipünk, az Ethno Funk nagyrészt a látványra épül, így kevésbé adja vissza a koncertek hangulatát. Ezért szerettünk volna egy olyan videót, ami megmutatja a széles terpeszt és a gyöngyöző homlokokat, mint a Kerekes Band rock&roll show-inak állandó tartozékát.  


interjú folk pop rock kerekes band2010.06.10. 14:57 – gihi

Panaszra egyáltalán nincs okunk – Irie Maffia-interjú

Június 23-tól 26-ig tartják a Dürer Kertben a Telezene fesztivált, ráadásul szabadtéren, amibe persze az időjárás még beleszólhat, de legrosszabb esetben is a nagyterembe lehet majd bulizni olyan zenekarokra, mint a Quimby, a Magna Cum Laude, a Brains, a Neo (akik itt mutatják be új lemezüket), Frenk, Palotai, Ludmilla, a Kollektiva, vagy az Irie Maffia. Utóbbi zenekarból kérdeztük Élő Mártont, azaz Dermotot a közelmúlt eseményeiről.


interjú reggae irie maffia2010.06.10. 11:05 – lánggitár

Még egy új Ozzy-dal

A BBC Radio 1 leadott egy új dalt Ozzy Osbourne új lemezéről Soul Sucker címmel. A szám a június 22-én megjelenő Scream lemezen lesz rajta, aminek promóját Ozzy rendhagyó akcióval kezdte New Yorkban. A lemezen a görög Firewind gitárosa, Gus G. játszik majd Zakk Wylde helyett, de a dalszerzésbe nem szólt bele, az kizárólag a producer Kevin Churko és Ozzy munkája. Hamarosan egyébként itt az új klip is a Let Me Hear Your Screamre, amit az a Jonas Åkerlund rendezett, aki Lady Gaga Telephone-ját is összehozta legutóbb. Itt a dal:


metál hír ozzy osbourne2010.06.10. 10:00 – lánggitár

Új tagok az Interpolban

A zenekar talán legnépszerűbb tagja, Carlos D nemrég jelentette be, hogy kilép az új lemezt készítő Interpolból. Az amerikai zenekar gyorsan gondoskodott a pótlásról, ezért mostantól a többek közt Billy Corgan Zwanjéből hallott, de amúgy New York szerte elismert Dave Pajo játszik basszusgitáron. Pajo mellé felvettek mégegy tagot is, a Secret Machinesből ismert frontembert, Brandon Curtist, aki itt billentyűzni, illetve vokálozni fog. Az Interpol már bejelentett pár brit turnédátumot, és szeptember közepén szándékozik megjelentetni negyedik lemezét, amin még Carlos D játszik, hogy aztán a felvételek lezajlása után köszönjön el társaitól.


indie hír interpol2010.06.10. 08:14 – lánggitár

Mindenki király – ingyenes kislemez a Fish!-től

Alig egy évvel a tavalyi, magyar nyelvű nagylemez után máris itt az új Fish!-anyag, négy dal, ráadásul ingyenesen letölthető, elsőként itt a Lángolón (a kis nyíllal a lejátszó mellett). Kovács Krisztián (Senior Hal) énekes kíván jó étvágyat: „A Csinálj egy lemezt felvételei után maradt még egy-két dalunk felvéve és ehhez íródott még pár az elmúlt hónapokban. Úgy gondoltuk, ha már lendületben vagyunk, ne szarozzunk, vegyük fel ezeket és tegyük elérhetővé ingyenesen. Szerencsére a kiadónk is partner az ügyben, úgyhogy nincs más dolgunk, mint közepesen erős sávszélességet és jó szórakozást kívánni mindenkinek.”


pop rock exkluzív fish