2010.06.20. 11:00 – -dj-

Soilwork - Let This River Flow (a hét dala)

A svéd Soilwork öt-tíz évvel ezelőtt még modern metált játszott, aztán olyan szinten lenyúlták a stílusukat, hogy az ma már mindennek számít, csak modernnek nem. A hátukon olyan zenekarok kapaszkodtak magasabbra, mint a Five Finger Death Punch, akik legfeljebb abban különbözőek, hogy poprefréneket írnak, a hangszeres rész pedig szinte minden kreativitást nélkülöz. Pedig a Soilwork többet érdemelne, amit egy új lemezzel talán meg is kapnak.


metál soilwork a hét dala2010.06.18. 12:15 – lánggitár

Megadeth a Petőfi Csarnokban

Jelen pillanatban attól zeng a rockvilág, hogy a nyolcvanas évek nagy thrash négyese, a Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax együtt turnézik. Ennek a felállásnak a felét a magyarok is megkapják, illetve kapták a Metallicát májusban, most vasárnap pedig a Megadeth látogat a Petőfi Csarnokba. Dave Mustaine zenekarában ráadásul most már nem csak ő az eredeti tag, mivel nemrég újra csatasorba állt az évekig mocskolt, viszont most minden sérelmet elfelejtő David Ellefson basszusgitáros is. Zeneileg is ismét a jellegzetes Mustaine-riffeket nyomja a csapat, szóval az új dalok mellett biztos, hogy erős múltidézés lesz a koncert június 20-án. A hab a tortán a két előzenekar, a Devildriver, illetve a 3 Inches In Blood, akik már önállóan is töltöttek meg klubokat Magyarországon.A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a koncert nem a PeCsa szabadtéren lesz, ahogy azt sokan hiszik, hanem bent a nagyteremben, így nem is kell korán befejezni a zuglói csendrendelet miatt a bulit, ráadásul senki nem fog elázni sem.


metál program megadeth2010.06.18. 08:27 – A Lángolók

Picsába az űrhajókkal – ömlesztett anyag

A Black Keys összehozott egy hosszú lemezt, ami nem biztos, hogy jó ötlet volt. A Kistehén kibújt a mulatós magyar alternatív zene skatulyából, és jól tette. A Pain Of Salvation olyan szokatlan albumot rakott össze, amire minden eddigi rajongó csak néz majd. A Wovenhand most éppen egybe írja nevét, albumon viszont nem izgalmas. A Divine Comedy zenéje az a fajta otthon, ahová ha belépsz, azonnal jól érzed magad. Kiskritikák.


lemezkritika kistehén pain of salvation ömlesztett anyag the black keys wovenhand ezt hallgasd the divine comedy2010.06.17. 18:16 – lánggitár

Pat Metheny a Margitszigeten

A Pat Metheny Group júnuis 30-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon játszik, ezzel Metheny is a visszatérő vendégek közé játssza magát. A körülötte rotálódó zenészek közül ezúttal Lyle Mays zongorista, Steve Rodby basszusgitáros és Antonio Sanchez dobos kísérik el. Az ötvenhat éves Pat Metheny a kortárs jazz zenei élet egyik legnagyobb, és legnagyobb hajú alakja. Mosolyogva mossa össze a különböző zenei stílusok határait, új értelmeket, új stílusokat hoz létre. Legyen szó jazzről, fúziós jazzről, popzenéről, bossa nováról, jazzrockról, mindegyikben kiváló stílusérzékkel és érzékenységgel alkot eredetit, utánozhatatlant. Kilenc kategóriában tizenhét Grammy díjat szerzett, 1977-ben alapított zenekara, a fantáziadús nevű Pat Metheny Group a történelem egyetlen olyan együttese, amely hét egymást követő kiadványáért kapta meg az elismerést. Még hatvan alatt érdemes egyszer megnézni Methenyt, amíg még jó fürgék az ujjai.


jazz hír program pat metheny2010.06.17. 12:56 – lánggitár

Kész az új Klaxons

A Klaxons 2007 óta nem adta ki második korongját, igaz ezidő alatt kiadójuk egy teljes lemezanyagot visszadobott tőlük. Most azonban úgy tűnik, belátható időn belül kezünkbe vehetjük a folytatást: a trió visszatérése a Surfing the Void címet fogja viselni, és augusztus 23-án kerül a boltokba. A tíz dalt tartalmazó lemezt még augusztus 16-án megelőzi egy single, amit az Echoeshoz készítenek. Az érdekesség, hogy az anyagot a nu metal atyjának becézett, leginkább a Slipknot, Korn, és Limp Bizkit környékéről ismert Ross Robinsonnal hozták össze. Természetesen tartalmazni fog részleteket a visszadobott anyagról is. A Surfing the Voidról egy dalt már hallhatunk egy ideje, ennek Flashover a címe. A Klaxonst mellesleg rövid időn belül itthon is elkaphatjuk a Balaton Soundon, itt vélhetőleg jó adag ízelítőt is kapunk az augusztusi lemezről.


indie hír klaxons2010.06.17. 09:18 – KirschAndrás

Buffalo cipő és kukásdzseki - daliás idők

Emergency House: Dübörög a ház

Bármily bizarrul is hangzik, a narancssárga kukásdzseki és a Buffalo cipő egykor magától értetődő viseletnek számított. (Feltéve persze, ha az ember két kiló tepertő és egy kék nyomóskút szerelemgyermekeként látta meg a napvilágot.) Az ominózus divatirányzati krach egy rave nevezetű zenei jelenség közvetlen következménye volt, mely jó tizenöt évvel ezelőtt tört be Operettország diszkóiba. Természetesen a magyar Scooterek és Blümchenek felbukkanása sem váratott magára sokáig. A közönség kritikus hányada pedig már látta lelki szemeivel, amint kombinés fejőnők UAZ platón vonaglanak a Mayday fesztivál bázakerettyei kiadásán.


emergency house daliás idők2010.06.16. 13:53 – lánggitár

Útban az új Tool és az A Perfect Circle

Maynard James Keenan énekes megerősítette, hogy valóban dolgoznak az új Tool-lemezen, ami akkor jelenik majd meg, amikor készen lesz. Ugyanilyen hatalmas választ adott arra kérdésre, hogy játszanak-e majd új dalokat a nyári turnén: "Ha lesz készen dal játszunk, ha nem lesz, akkor nem." Ezután tovább folytatta a poénkodást a lehetséges új színpadi vizuállal kapcsolatban, és kifejtette, lehet anyaszült meztelenül szaladozik majd a színpadon, hátha hatásos lesz. Viszont szóba került még egy lehetséges új A Perfect Circle-lemez is, amihez már van is pár riffjük, szóval bármi megeshet.


rock hír tool a perfect circle2010.06.16. 09:30 – lánggitár

Új zenekarban Dave Sitek

A TV on the Radio egyre komolyabb nevet szerző agya, Dave Sitek hamarosan saját lemezt jelentet meg. A produkció a Maximum Balloon nevet fogja viselni, és olyan nevek szerepelnek rajta, mint a Yeah Yeah Yeahses Karen O, és a pár hónapja Budapesten is megfordult Little Dragonból ismerős Yukimi Nagano. A lemezt Sitek Los Angeles-i stúdiójában vették fel. Állítása szerint egy igazi tánclemez várható, 11 nagyon erős dallal. "A lemez írása közben teljesen szabadnak éreztem magam. Úgy éreztem, mindent bedobok egy kosárba, majd az egészet kiengedem az űrbe." - magyarázta a zenész. A Maximum Balloon első dalát tegnap óta meg lehet hallgatni a hivatalos honlapon, a teljes lemezre azonban még augusztus 23-ig várni kell.


indie pop hír tv on the radio maximum balloon dave sitek2010.06.16. 09:28 – lánggitár

Ozzy Osbourne-t tudósok vizsgálják

Ozzy Osbourne híres arról, hogy élete során annyi drogot és alkoholt tömött magába, amitől mások általában meghalnak, ő viszont még mindig él. Most az amerikai Knome nevű cég rá akar jönni, hogy mi a titka a Black Sabbath eredeti énekesének, ezért genom térképet készítenek a szervezetéről, hátha abból kiderül valami. A 27 ezer fontos vizsgálatot nagyon kevés emberen tudják megcsinálni, ugyanis nem sokan ismertek, akik ennyire káros életmódot folytattak, mint Ozzy, ő viszont ezt még könyvben is leírta, igaz a visszaemlékezésben szükség volt mások segítségére is. A jövő héten lemezt megjelentető, ősszel pedig nálunk koncertező énekes már egy ideje hangoztatja, hogy ő egy valóságos orvosi csoda, most pedig alkalma is nyílik rá, hogy felajánlja magát a vizsgálatokra, aminek az eredménye három hónap múlva lesz meg.


rock metál bulvár hír ozzy osbourne