2010.06.27. 09:55 – lánggitár

Metáltörténelem Szófiában - a hét dala

Kész csoda, hogy több mint húsz évet kellett várni arra, hogy a nyolcvanas évek négy legnépszerűbb thrash-zenekara, a Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax együtt turnézzon. Teljesen evidens lett volna ez a felállás már 1988-ban is, de valamilyen oknál fogva soha nem jött össze. Viszont most, 2010-ben örülhetett minden európai metálrajongó, mert a Sonisphere fesztiválsorozat keretében, ha nem is minden állomáson, de valósággá vált számukra ez az álom. A bolgár fővárosban, Szófiában olyannyira, hogy nem csak egymás után játszottak a zenekarok, hanem egyszerre is. A Metallica ráadásában, az Am I Evil? című Diamond Head-feldolgozás alatt szinte mindenki egyszerre volt a színpadon. Azért szinte, mert a Slayert csak Dave Lombardo dobos képviselte, igaz a végén történő fotózáshoz már csupán Kerry King gitáros hiányzott a teljes társaságból. Itt a metáltörténelmi esemény felvétele:


metál metallica slayer anthrax megadeth a hét dala2010.06.25. 12:04 – lánggitár

Brandon Flowers szólóban

Azt már rég lehetett tudni, hogy a Killers tavalyi harmadik nagylemeze után hosszab szünetre vonul, és az így keletkezett szabadidőt többen is az anyazenekarukon kívüli projektekben használják ki. A frontember Brandon Flowers például első lemezét hozza ki hamarosan saját neve alatt. A Flamingo címet kapott lemez tíz dalt tartalmaz, és az egészet a Killers saját stúdiójában vették fel, Las Vegasban. A Flamingot augusztus 23-án előzi meg az első single, ami a Crossfire-hoz készül, magát az albumot pedig Európában szeptember 6-tól, a tengerentúlon pedig szeptember 14-től vásárolhatjuk meg. A kép alapján épp hódító stílusban nyomuló Flowers természetesen nem győzi hangsúlyozni, hogy zenekarának nincs vége ezzel.


indie pop hír the killers brandon flowers2010.06.25. 09:37 – lánggitár

Bruce Dickinson kiborult az mp3-ra

Az Iron Maiden énekese minap teljesen kiborult színpadon a zenekar egyik koncertjén Washingtonban. Éppen jött volna az El Dorado című új daluk premierje, mikor Bruce Dickinson elkezdett bocsánatot kérni azoktól, akik letöltötték az ingyenes számot a honlapjukról, mivel az szerinte "szarul szól" és rettenetesen távol áll attól, ahogy majd a lemezen halljuk. Emellett magát az mp3 formátumot is ócsárolta, szerinte ezt hallgatni olyan, mintha vattát tömnél a füledbe, valamint egy shakespeare-es, zombis hasonlattal rámutatott, hogy az mp3-nak semmi köze a zenéhez. Az El Doradót innen lehet letölteni, majd utána, most már nyugodtan, minden lelkiismeretfurdalás nélkül lehet háborogni a hangzásán..


metál hír iron maiden2010.06.25. 08:38 – lánggitár

Stúdióban a Morbid Angel

Hét év után végre stúdióba vonult a Morbid Angel, és ez számos tekintetben mérföldkő lesz a death metal zenekar életében. Nem játszik ugyanis a majdani anyagon Pedro "Pete" Sandoval dobos, aki 1988 óta tagja a zenekarnak, valamint 1995 óta ez lesz az első lemez David Vincent énekes-basszusgitárossal, aki eredetileg 1986-ban szállt be a Morbid Angelbe, 1996-ban pedig ki, hogy 2004-ben ismét ő legyen a frontember. A dobos Tim Yeung lesz, aki eddig olyan csapatokban ütött, mint a Nile, a Hate Eternal, a Divine Heresy stb. A lemez várhatóan az év végén, vagy 2011 elején jelenik majd meg, az alábbi dal pedig biztos, hogy rajta lesz:


metál hír death morbid angel2010.06.24. 13:09 – lánggitár

Lou Reed a gorillákkal van

Damon Albarn (Blur, Gorillaz) szerint az idei Glastonbury fesztiválon - a U2 helyére beugró - Gorillazhoz élőben csatlakozni fog Lou Reed is. A Some Kind of Nature című dalban vendégszereplő, 68 éves legenda mellett június 25-én olyan előadók lesznek még a színpadon mint a szintén nehéz természetű, szociopata Mark E. Smith (The Fall), vagy Snoop Dogg, de a harmadik albumukkal már hús-vér formában koncertező Gorillaz-csapattal van Mick Jones és Paul Simonon is, a két egykori Clash tag. Tavaly a Blurrel a nyári fesztiválokon nosztalgiázó Albarn most a Gorillazzal tervez nagyszabású fellépést Glastonburyben, elmondása szerint lesznek olyan dalok is amikor a vonóskísérettel együtt 50-60 zenész lesz a színpadon, és kicsit aggódik, hogy a fesztiválközönség miként fog majd reagálni a dalokra.


pop hír gorillaz lou reed2010.06.24. 11:50 – maUgly

A gyógyegér és a lányok

The Whitest Boy Alive @ A38 Hajó, 2010. 06. 22.

Kedd este a berlini székhelyű Whitest Boy Alive adott jó kedélyű koncertet az A38 Hajó gyomrában. A zenekar egy igen hosszú turnét követően, a koncertsorozat utolsó állomásaként látogatott el Magyarországra. A tagok több ízben is hangoztatták, hogy ennek örömére egy maximálisan felszabadult műsorral lepik majd meg a közönségüket.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (0/5)

indie pop koncertbeszámoló the whitest boy alive