2010.07.10. 12:42 – lánggitár

Szürkevíz és re-pohár a Hegyalján

A Hegyalja Fesztivál évről évre próbál minél környezettudatosabb lenni, így idén sem maradhat el ez az akció. A fesztivál ideje alatt, július 14-18-ig felhasznált víz mennyiségét szürkevizet használó wc-kkel csökkentik a szervezők. A szürkevizes öblítéssel nagy mennyiségű ivóvíz spórolható meg: lényege, hogy a zuhanyzáskor keletkező szennyvizet a rendszer azonnal megtisztítja, és alkalmassá teszi a wc-k öblítésére. A szivattyúrendszer szén-, és mikroszűrőkön vezeti át a zuhanyzáskor keletkező szennyvizet, így a szűrőrendszerben maradnak a szennyeződések, és a tisztítórendszer végén érkezik a szürkevíz a tartályokba, ahonnan csővezetékeken jut el a mosdókba. A szervezők tervei szerint a Hegyalján a zuhanyzók feléből gyűjtik majd össze a szennyvizet, hogy szürkevízzé alakítsák, és a mosdókban használják. Így a fesztiválon elhasznált ivóvíz mennyisége kb. 15%-kal csökken majd.


fesztivál hír tokaj hegyalja2010.07.09. 13:12 – sixx

Argentinok Debrecenben


A debreceni Campus Fesztivál alighanem legmesszebbről érkező és egyben legforróbb hangulatot hozó fellépői az argentín Mendozából induló KARAMELO SANTO. A hatalmas latin-amerikai ország legkelendőbb zenei exportcikkét 1993-ban hozták létre, 8-10 tagú szabadcsapatukkal azóta járják a világot, keverve a ska, a salsa, a punk-rock, a latin jazz, a cumbia és a hiphop elemeit. Az ugrás után van még egy videónk.

 


videó argentin campus fesztivál2010.07.08. 09:33 – lánggitár

Itt az ötödik Smashing Pumpkins-dal

Megjelent az ötödik dal a 44 számos, Teargarden By Kaleidyscope című gyűjteményről, amit Billy Corgan Smashing Pumpkins-főnök kb. három év alatt óhajt megjelentetni. Legalábbis a kiadási tempóból ítélve ez várható. A dalokat ingyenesen le lehet tölteni a zenekar weblapjáról, de fizikai formában is kijönnek majd szépen sorban. Ezek közül egyébként egy már meg is jelent az első négy dallal Songs for a Sailor címmel. Az Ep-t limitált dobozban lehet kapni, és a mellékelt képet nézve minden gyűjtő számára kötelező darab.


rock smashing pumpkins hír2010.07.07. 14:51 – lánggitár

Majdnem híres – Az első forduló eredményhirdetése

Mindenekelőtt a szervezők nevében köszönjük a jelentkezést és a regisztrációt az első fordulóra minden játékosunknak. A helyes megfejtések:

1. A Jägermeister helyszíne a Hegyalján a JägerBAR lesz.
2. A legnagyobb Jägermeister üveg 1,75 literes.

Csak emlékeztetőül: az első forduló nyertese egy barátjával együtt ingyenesen vehet részt a Hegyalja fesztiválon, VIP és fotós passt kap, amellyel a színfalak mögé is bejuthat, mindezeken túl minden este ingyen fogyasztásra jogosult a JägerBAR-ban.


játék2010.07.06. 11:41 – lánggitár

Lady Gaga megint webtörténelmet írt

A november 7-én Budapesten is koncertet adó énekesnő/médiaszemélyiség/szörny, azaz Lady Gaga lett az első, még élő ember, akinek több mint 10 millió rajongója lett Facebookon. Különösen érdekes, hogy fél évvel ezelőtt még úgy 5 milliónál járt, de úgy tűnik, a hajcihő és a nagy igénnyel összehozott klipjei megduplázták népszerűségét. Lady Gaga ezzel megelőzi a listán Barack Obamát, aki párszázezer rajongóval van van mögötte lemaradva. Mindent összevetve is a hatodik helyen áll, személyek (tehát nem zenekar, márka, cég stb.) közül egyedül Michael Jackson előzi meg. Mellesleg elkészült új lemezével is, ami állítólag dühös és politikus lesz, de ezt a nagyközönség csak 2011-ben hallgathatja meg.


pop hír facebook lady gaga2010.07.06. 10:32 – sixx

VB-döntő után progresszív metal: a Queensryche ismét Budapesten

Jó programot ajánlunk július 12-én estére: a Petőfi Csarnokban lép fel 2008 után ismét a Queensryche, ezzel (ha jól számolom), már negyedik alkalommal látogatva el Budapestre, isten tartsa meg jó szokásukat. A zenekarról sokan, sokfelé, sok mindent leírtak, így nem prezentálunk élettörténetet, mert minek. A legutóbbi látogatásukkor az Operation Mindcrime I-II-őt turnéztatták meg, és adtak egy nagyon pöpec előadást a PeCsában, aminek különösen az első része és a ráadása sikerült jól, erről itt számoltunk be.


koncert metal istenek queensryche2010.07.06. 08:17 – lánggitár

Prince szerint az internetnek befellegzett

Prince-ről köztudott, hogy nem szokott sűrűn interjút adni, ám nemsokára megjelenő 20Ten című albuma kapcsán a Daily Mirror újságnak elmondta miért nem lehet majd a netről letölteni az új albumát. Az ötvenkét éves énekes szerint az internetnek befellegzett, semmi okot nem lát arra, miért adná az anyagot pl. az iTunes-nak, vagy más internetes zeneáruházaknak. A 20Ten megjelenési formája nem újdonság (a Daily Mirror és a Daily Record újságokba lesz becsúsztatva, CD formátumban), és - 2007-es Planet Earth című lemezéhez hasonlóan - azért választotta ismét ezt az utat, mert egyszerűen elege van a túlburjánzó technológiából. "Az internetnek befellegzet" - mondja. "Olyan az egész mint az MTV. Régen az MTV menő dolognak számított, majd egyszercsak ciki lett. Ez a túl sok számítógép meg digitális bizbasz egyébként sem hasznos dolog. Teletömik az ember fejét számokkal, és ez nem jó." Mellesleg Prince-nek a 2000-es évek első felében számos, csak az interneten beszerezhető lemeze jelent meg.


pop bulvár hír prince